Herní Novinky: 12. – 18. září 2022

Přehledný seznam vybraných herních novinek, které vycházejí v týdnu 12. – 18. září 2022.

Pokud vás zajímají herní novinky z minulého týdne 5. – 11. září 2022.

Roadwarden – 12. 9. – PC

Vývojář / Vydavatel: Moral Anxiety Studio / Assemble Entertainment

Roadwarden je ilustrované textové RPG, které využívá izometrické pixelové umění a kombinuje mechaniky vypůjčené z RPG, vizuálních románů, dobrodružných her a interaktivní fikce.

Roadwarden byl již zmíněn minulý týden, avšak jeho release byl odložen na 12. září.


Engine Evolution 2022 – Early Access – 12. 9. – PC

Vývojář / Vydavatel: Petr Šimůnek / Petr Šimůnek

Engine Evolution je závodní hra pro více hráčů, která využívá podobné principy jako World of Tanks – s každým závodem proti 11 dalším hráčům získáváte zkušenosti a kredity, za které si můžete kupovat různá vylepšení pro své vozidlo nebo odemykat nová vozidla. Začínáte se stroji z roku 1906. Dokážete se dostat až na samotný vrchol a jezdit na moderních strojích?

Indie hra od studenta: „Tato hra vznikla během mých studií na Karlově univerzitě v Praze. Většinu hry jsem dělal sám. Doufám, že se vám bude líbit! Mým cílem je jednoho dne zachytit 150 let závodění v jediné hře.“


Isonzo – 13. 9. – PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S

Vývojář / Vydavatel: BlackMill Games + M2H / M2H

Otestuje vaše taktické schopnosti v této autentické FPS hře zasazené do 1. světové války. Bitva mezi malebnými vrcholy, drsnými údolími a idylickými městy severní Itálie. Velká válka na italské frontě ožívá!


Sunday Gold – 13. 9. – PC

Vývojář / Vydavatel: BKOM Studios / Team17

Sunday Gold je tahová adventura typu point-and-click zasazená do ponuré, dystopické budoucnosti. Zahrajte si za trojici zločinců, hledejte a odhalte temná tajemství zlé megakorporace a zlomyslného miliardáře za ní.


Voice of Cards: The Beasts of Burden – 13. 9. – PC, PS4, Switch

Vývojář / Vydavatel: Square Enix / Square Enix

Toto je příběh dívky, která přísahá pomstu příšerám. Poté, co ztratí svůj domov, podá si ruce s tajemným chlapcem a vydá se do neznáma. Ale bude to světlo naděje, nebo temnota zoufalství, která je čeká na konci cesty?

Série Voice of Cards jsou RPG, vyprávěné výhradně prostřednictvím karet. V této epizodě „The Beasts of Burden“ můžete chytit monstra, která porazíte v kartách a použít je jako dovednosti v bitvě.


SCP: Secret Files – 13. 9. – PC

Vývojář / Vydavatel: GameZoo Studio / Pixmain

SCP: Secret Files je sbírka paranormálních případů od SCP Foundation, organizace, která má za úkol zadržovat nebezpečné anomálie. Připojíte se jako asistent výzkumného pracovníka Dr. Raymonda Hamma a dokončíte namáhavý vstupní program, který vás přiměje zpochybnit vše, co víte.


Lovecraft’s Untold Stories 2 – 13. 9. – PC

Vývojář / Vydavatel: LLC Blini Games / Fulqrum Publishing

Lovecraft’s Untold Stories 2 je akční RPG s prvky podobnými rogue, které pokračuje v příběhu tam, kde Lovecraft’s Untold Stories skončil, a přenáší postavy do nové fáze jejich boje proti Neznámému ve zcela novém grafickém stylu.

Získejte vybavení a zdroje a prozkoumejte staré a nové procedurálně generované lokace, ubraňte se desítkám různých nepřátel a postavte se epickým bossům! Dejte si pozor, protože hra je náročnější než kdy předtím a proti vám stojící drsná stvoření z nočních můr!


Little Orpheus – 13. 9. – PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, Switch

Vývojář / Vydavatel: The Chinese Room / Secret Mode

Toto definitivní vydání několika cenami ověnčeného hitu mistrovských vypravěčů The Chinese Room je remasterováno pro velké plátno a zahrnuje veškerý bonusový obsah originálu. Objeví se HRDINA!


Deadwater Saloon – 13. 9. – PC

Vývojář / Vydavatel: Creative Storm Entertainment / CreativeForge Games + PlayWay S.A.

Ponořte se do divokého západu jako majitel saloonu v nestabilním pohraničním městě. Přizpůsobte si svou postavu a čelte důsledkům svých rozhodnutí při vytváření přátelství a nepřátel měšťanů, cestovatelů, psanců a mužů zákona. Postavte nejslavnější „saloon“ na území, nebo se nechte přemoci a zničit.


You Suck at Parking – 14. 9. – PC, Xbox One, Xbox Series X/S

Vývojář / Vydavatel: Happy Volcano / Happy Volcano

You Suck at Parking™ je jediná závodní hra, kde je vaším cílem zastavit. Barevně a stylově vyzvěte svět a přizpůsobte si jízdu v tomto neustále se vyvíjejícím simulátoru parkování.


The Wandering Village – Early Access – 14. 9. – PC

Vývojář / Vydavatel: Stray Fawn Studio / Stray Fawn Studio + WhisperGames

The Wandering Village je simulátorbudování města na zádech obřího putujícího tvora. Vybudujte svou osadu a vytvořte si symbiotický vztah s kolosem. Přežijete společně v tomto nepřátelském, a přesto krásném postapokalyptickém světě, kontaminovaném jedovatými rostlinami.


Family Man – 14. 9. – Xbox One, Xbox Series X/S, Switch

Vývojář / Vydavatel: Broken Bear Games / No More Robots

Dlužíš nám prachy, Joe, a my si je přijdem vybrat. Je nám jedno, kde je vezmeš, a ať tě ani nenapadne vzít roha a zmizet z města! Jinak tvá rodina najde v řece jen tvou mrtvolu.

Hra vyšla na PC v roce 2020 a nyní si ji budete moci zahrát i na konzolích Xbox a Switch.


Food Truck Simulator – 14. 9. – PC

Vývojář / Vydavatel: Drago Entertainment / Drago Entertainment + Movie Games

Renovujte, vybavte a obnovte foodtruck, který patřil vašemu otci. Vytvářejte recepty, vařte jídlo a servírujte zákazníkům po celém městě. Přizpůsobte a vylepšete svůj foodtruck, abyste oslovili více zákazníků a rozšířili svou nabídku.


Presidents Fight – 14. 9. – PC

Vývojář / Vydavatel: Virtual World Studios / Virtual World Studios

Bojová hra, ve které proti sobě staví prezidenti z celého světa v boji proti sobě. Nejzábavnější způsob řešení mezinárodních konfliktů.


Metal: Hellsinger – 15. 9. – PC, PS5, Xbox Series X/S

Vývojář / Vydavatel: The Outsiders / Funcom

Zabíjejte se v rytmu metalu a pomsty na pekelné cestě osmi pekly. Ať se bojí rytmu. Metal: Hellsinger je rytmická FPS plná démonů, drsných zbraní a heavy metalové hudby.


Fractured Online – Early Access – 15. 9. – PC

Vývojář / Vydavatel: Dynamight Studios / gamigo US Inc.

Definujte svůj vlastní osud v tomto dynamickém sandboxovém MMORPG s otevřeným světem. Prozkoumejte rozlehlé fantasy světy, bojujte s monstry a dalšími hráči v dynamických PvE a PvP bitvách, sbírejte zdroje, založte obchodní impérium, rozšiřte svůj virtuální domov na velké město nebo dobývejte ostatní. Vyberte si svou vlastní cestu.


Blind Fate: Edo No Yami – 15. 9. – PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, Switch

Vývojář / Vydavatel: Troglobytes Games / 101XP

Ponořte se do světa, který mísí sci-fi a starodávnou tradici. Prosekejte se roboty věrnou katanou, používejte hi-tech implantáty k navigaci v okolí a vyhýbejte se nepřátelským útokům. Získejte zpět minulost po cestě japonských samurajů ve fantastickém období New Edo.


Wayward Strand – 15. 9. – PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, Switch

Vývojář / Vydavatel: ghost pattern / ghost pattern

Wayward Strand je srdečný příběh vyprávěný zvláštním způsobem. Naskočte na palubu letecké nemocnice a seznamte se s jejími plně nadabovanými postavami. Jak čas plyne všem na palubě, prozkoumejte propletené životy pacientů a personálu. S každou novou hrou objevíte něco nového.


Absolute Tactics: Daughters of Mercy – 15. 9. – PC

Vývojář / Vydavatel: Curious Fate / Akupara Games

Absolute Tactics: Daughters of Mercy je tahové taktické RPG se strategickými bitvami, zajímavými hádankami a vzrušujícími úkoly. Přizpůsobte si jedinečné útoky a schopnosti svých hrdinů, abyste porazili tyranské armády otce Eldritche na desítkách jedinečných, ručně vytvořených map!


Foretales – 15. 9. – PC, Switch

Vývojář / Vydavatel: Alkemi / Dear Villagers

Rozhodněte o osudu světa v této důmyslné karetní hře založené na příběhu. Foretales nabízí jedinečný pohled na dobrodružný žánr s množstvím herních stylů a příběhových cest, kterými můžete zachránit svět… nebo přivodit jeho konec.


Stones Keeper – 15. 9. – PC

Vývojář / Vydavatel: SK Team / Valkyrie Initiative

Stones Keeper je tahová strategická hra s prvky RPG, ve které prozkoumáváte detailní fantasy svět, vedete Řád Griffinů, nabíráte a vylepšujete své bojovníky, ovládáte létající ostrov, hledáte artefakty a učíte se tajemství starověku.


Technicity – 15. 9. – PC

Vývojář / Vydavatel: Osaris Games / RockGame S.A.

Navrhněte si vlastní stavební bloky a nábytek v továrnách, terraformujte otevřený svět, stavte silnice a používejte vozidla k cestování do různých měst, která vy nebo vaši přátelé vytvoříte v sólovém nebo kooperativním režimu.


Ankora: Lost Days – 15. 9. – PC, Switch

Vývojář / Vydavatel: Chibig / Chibig

Objevte divokou planetu Ankora a volně prozkoumávejte tento tajemný svět plný slibů a nebezpečí. Vytvářejte různé nástroje, stavte stavby a vytvářejte si nový domov v této roztomilé survival hře.


FreestyleFootball R – 15. 9. – PC

Vývojář / Vydavatel: JOYCITY Corporation / HOGA INFORMATION TECHNOLOGY

Pouliční hip-hopová animovaná fotbalová hra vytvořená společností JCE a publikovaná společností HOGA. Ve hře budete sbírat a hrát za různé postavy v soutěži týmu PVP. Herní režim zahrnuje týmovou soutěž 4v4 a klubovou ligu.


SBK™22 – 15. 9. – PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S

Vývojář / Vydavatel: Milestone S.r.l. / Milestone S.r.l.

Osedlejte si svůj Superbike a ukažte, co ve vás je, při závodění v oficiálním 2022 WorldSBK™. Po deseti letech se SBK™ vrací s titulem, který je působivější a poutavější než kdy předtím.