Herní Novinky 19. – 25. srpna 2024

Přehledný seznam vybraných herních novinek, které vycházejí v týdnu 19. – 25. srpna 2024.

Minulý týden vás nejvíce zaujaly následující herní novinky: Dawn of Defiance, Pawn Planet, Planetaries, Streets of Rogue 2 a Sins of a Solar Empire II. Přečíst si o hrách z minulého týdne můžete v článku: Herní novinky 12. – 18. srpna 2024.

Na konci článku můžete hlasovat, které z následujících her vás zaujaly nyní.


Pokud se chcete účastnit živé diskuze o herních novinkách, zapněte si živé vysílání KateChibi (skoro) každé pondělí v 20:30. Zde můžete i nalézt komentované záznamy herních novinek.


Pokud se Vám líbí herní novinky, pak mě můžete podpořit odběrem na Instagramu nebo Youtube.
Pokud mě chcete podpořit více než „Like“ / „Follow“ / „Sub“, pak můžete na Ko-fi.
Kromě Ko-fi mě můžete podpořit i využitím tohoto odkazu na e-shopu Alza.
Všem za jakoukoliv podporu děkuji.



PONDĚLÍ – 19. 8.


Lurch – Early Access

Vývojář: Bartic Studios, BS Games

Vydavatel: Bartic Studios

Vychází na platformy: PC

Žánry: Horor

Ponořte se do noční můry světa Lurch, kde jedinou nadějí na přežití je splnit úkoly a uniknout démonům!

Splňte řadu záludných hádanek ve strašidelném domě a odemkněte si únikovou cestu. Vaše přežití závisí na vaší schopnosti rychle myslet a pracovat v týmu, jinak nemáte s démony šanci. Každý splněný úkol vás přivede o krok blíž ke svobodě, ale pozor, přítomnost démonů je s každým dalším okamžikem silnější.


CyberCorp – Early Access

Vývojář: Megame

Vydavatel: Megame

Vychází na platformy: PC

Žánry: Cyberpunk, střílečka, looter shooter, pohled shora

Jste bojovník společnosti CyberCorp. V rukou máte jedinečnou a nebezpečnou technologii – Synth, dálkově ovládaný bojový krunýř.
Jste připraveni chopit se zbraně a vrátit do ulic města pořádek?


Runes of Aereal

Vývojář: Bart Alluyn

Vydavatel: Lessis Games

Vychází na platformy: PC

Žánry: Karetní, RPG, roguelike

Runes of Aereal je rychlá hra s hororovou tématikou, která se odehrává ve stinných zemích Aerealu. Sestavte si balíček a bleskově se probijte přes nepřátele pomocí kombinace karet a předmětů zaměřených na komba, zatímco budete prozkoumávat zemi a hledat Runy nesmrtelnosti.


Starground – Early Access

Vývojář: Big Boy Games

Vydavatel: 2 Left Thumbs

Vychází na platformy: PC

Žánry: Automatizace, budování základny

Postavte si impozantní továrnu a vydejte se sami nebo s přáteli do dungeonu. Řešte logické hádanky a automatizujte sběr surovin a výrobu nebo se vydejte do dungeonů plných nebezpečí a odměn. Najděte si vlastní ideální herní rovnováhu, protože každá jedinečná cesta posune příběh kupředu!


SOF: Enemy from the future

Vývojář: QuadCom Interactive

Vydavatel: QuadCom Interactive

Vychází na platformy: PC

Žánry: Taktické, tahové, strategie

Vaše jednotka je vyslána do epicentra hromadných zmizení, kde byly na mnoha místech zaznamenány neobvyklé atmosférické jevy a geomagnetické poruchy. Čekají vás bitvy s nepřáteli, z nichž každý disponuje jedinečnými schopnostmi a představuje skutečnou hrozbu. Úkolem vaší jednotky bude odhalit záhadu jejich původu a cílů.
Abyste záhadu rozluštili a zachránili lidstvo před hrozící zkázou, budete muset nejen čelit nesčetným armádám mimozemšťanů, ale také odhalit tajemství jejich vyspělé civilizace. Přežití závisí na vaší odvaze, taktičnosti a schopnosti přizpůsobit se hrůzám této nové reality.
Využívejte rozmanité kombinace dovedností a zbraní svých bojovníků, používejte různé taktické manévry. A nezapomeňte: jen vaše správná rozhodnutí mohou zachránit vlast a budoucnost celého lidstva!


Infinity Castle Dungeon

Vývojář: Morty’s Develop

Vydavatel: Morty’s Develop

Vychází na platformy: PC

Žánry: Akční, roguelike, souls-like

Ponořte se do světa nekonečných bitev a výzev. Infinity Castle Dungeon vám dá příležitost otestovat váš um a reakce, ale pozor – svět Infinity Castle Dungeon neodpouští chyby.


ÚTERÝ – 20. 8.


Black Myth: Wukong

Vývojář: Game Science

Vydavatel: Game Science

Vychází na platformy: PC, PS5

Žánry: Akční, RPG, souls-like

Black Myth: Wukong je akční RPG s kořeny v čínské mytologii. Příběh je založen na Cestě na západ, což je jeden ze čtyř velkých klasických románů čínské literatury. V roli Osudem určeného se vydáte vstříc výzvám a podivuhodnostem, které vás čekají, abyste odhalili zastřenou pravdu pod závojem slavné legendy z minulosti.


Dustborn

Vývojář: Red Thread Games

Vydavatel: Spotlight by Quantic Dream

Vychází na platformy: PC, XBox One, XBox Series, PS4, PS5

Žánry: Adventura, akční

Dustborn je příběhová akční adventura pro jednoho hráče o naději, lásce, přátelství, robotech… a síle slov.

Hrajete za Pax: vyhnankyni, podvodnici, Anomálku – se schopností ovládat jazyk. Pax hledá nový život a cestu ven a byla najata, aby převezla důležitou zásilku z Pacifiku do Nového Skotska přes Americkou republiku ovládanou Spravedlností. To zní jako legitimní důvod k výletu, ne?

Tak si sbalte kufry, sestavte posádku s osobitými schopnostmi a připravte se na cestu po Americe!

Prozkoumejte úchvatnou neo-westernovou krajinu alternativní historie Ameriky v cestovním autobuse řízeném robotem a zastavte se na tuctu míst po cestě, abyste sestavili svou posádku, spravovali vztahy, plnili mise a čelili stále obtížnějším výzvám. Lidé, kterým jste ukradli balíček, ho však chtějí zpět a autoritářská justice je vám v patách, takže si nezapomeňte přibalit baseballovou pálku!

(A ano, cestujete v přestrojení za punkrockovou kapelu, takže si před dalším koncertem určitě budete muset oprášit své hudební dovednosti.)

Na konci cesty čeká spása… ale abyste se tam dostali, musíte překonat celý kontinent.


Guild Wars 2: Janthir Wilds – Expansion

Vývojář: ArenaNet

Vydavatel: ArenaNet

Vychází na platformy: PC

Žánry: MMORPG

Zatímco Hledač cesty a jeho spojenci bojovali s Kryptisy, vůdci Tyrie v tichosti pracovali na vytvoření Tyrianské aliance. Nyní nastal čas představit světu Wizard’s Court a Astral Ward a posílit jednotlivé národy. Zahajte riskantní výpravu za podporou do zrádné Janthirské divočiny, kde na vás čekají skrytá tajemství a zlovolné bytosti.


Once Upon a Rogue’s Tale – Early Access

Vývojář: PolyPirates UG, Lizard Child

Vydavatel: PolyPirates UG

Vychází na platformy: PC

Žánry: Roguelike, karetní, tahové

Vydejte se na cestu po oblíbených pohádkách v této okouzlující roguelike deckbuilder hře. Vyměňujte kostky v bitvě, abyste mohli hrát spoustu různých karet nebo používat mocné schopnosti postav. Setkávejte se s příběhovými událostmi a dělejte těžká rozhodnutí, která utvářejí vaši cestu, jak se bude odvíjet ve vaší osobní knize příběhů.


SEEING THINGS

Vývojář: Robot Invader

Vydavatel: Robot Invader

Vychází na platformy: PC

Žánry: Puzzle, horor

Horor o bezpečnostních kamerách na plné pecky. Sledujte bezpečnostní kamery a uvidíte nehoráznou sbírku děsivých anomálií, podezřelých pohybů a občas i T-Rexe. Pozoruj, odhaluj, přežij!


STŘEDA – 21. 8.


Enotria: The Last Song

Vývojář: Jyamma Games

Vydavatel: Jyamma Games

Vychází na platformy: PC, PS5

Žánry: RPG, souls-like, akční

„Enotria: Poslední píseň“ je napínavý příběh z prostředí sluncem ozářené země, inspirovaný italským folklórem a plný nebezpečí.

Svět zachvátilo Canovaccio – zvrácená věčná hra, která udržuje vše v nepřirozené stázi. Ty, bez masky, jsi jediný, kdo nemá danou roli a je pánem svého osudu. Porazte děsivé Autory, kteří ji stvořili, a osvoboďte svět ze stagnace tím, že využijete sílu Ardore.

Staňte se Maskou změny.


Mika and the Witch’s Mountain

Vývojář: Chibig, Nukefist

Vydavatel: Chibig

Vychází na platformy: PC, Switch

Žánry: Simulátor života

„Mika and the Witch’s Mountain“ je dobrodružný fantasy příběh o začínající čarodějce, která doručuje balíčky obyvatelům malého ostrova. Prozkoumej každé zákoutí a vznášej se po obloze na kouzelném koštěti.


My Lovely Empress

Vývojář: GameChanger Studio, Neon Doctrine

Vydavatel: Neon Doctrine

Vychází na platformy: PC, XBox Series, Switch

Žánry: Simulátor, visuální novela

Máš k dispozici impérium a svět ti leží u nohou. V rukou držíš štěstí, naděje a životy celého národa a těch, kteří tě nazývají svým vládcem.

Máš všechno, a přesto ve svém srdci nemáš nic.

Jsi císař Hong, vážený císař Karmínové říše, a zažil jsi hlubokou ztrátu. Po odchodu tvé matky, bývalé vládkyně, jsi tragicky ztratil i svou milovanou císařovnu.


Office Fight

Vývojář: Fenix Studios

Vydavatel: Fenix Studios

Vychází na platformy: PC

Žánry: Oddpočinkové, strategie, puzzle

Společnost Mega Corp vás nespravedlivě propustila a tato zpráva vás zabije. Doslova. Ale tvůj neklidný duch má nedokončenou práci… pomstu! ‚Restrukturalizujte‘ tento korporátní behemot jedno oddělení po druhém a rozpoutávejte zábavný fyzikální chaos při odhalování jejich ďábelských tajemství.


Sunset Hills

Vývojář: Cotton Game

Vydavatel: Cotton Game, Asmik Ace

Vychází na platformy: PC

Žánry: Adventura, visuální novela

Sunset Hills je ručně kreslená logická hra ve stylu románu o cestách spisovatele Nica po jeho propuštění z armády.
Zatímco Nico cestuje vlakem do jednotlivých měst, aby navštívil své bývalé kamarády, hráč se setkává s různými lidmi a událostmi a cestou se prostřednictvím řešení hádanek učí o životě.
Při setkávání vzpomínají na své minulé zážitky z války, rozplétají válečnou a Nicovu minulost a postupně odhalují pravý účel Nicovy cesty.


Can’t revert

Vývojář: Metaphor

Vydavatel: Metaphor

Vychází na platformy: PC

Žánry: Horor

Jonathan, duševně nemocný muž, je stále více závislý na lécích, aniž by si to uvědomoval. Jednoho dne jeho rodina zmizí a v domě se začnou odehrávat podivné události. Aby se vyhnul realitě jejich smrti, uniká do bludů způsobených léky… Tváří v tvář šokujícím pravdám uprostřed opakovaného strachu a zmatku.


ČTVRTEK – 22. 8.


Tactical Breach Wizards

Vývojář: Suspicious Developments

Vydavatel: Suspicious Developments

Vychází na platformy: PC

Žánry: Strategie, tahové, taktické

Ve hře Tactical Breach Wizards povedete tým odpadlých čarodějů v kevlaru v tahových bitvách, abyste rozluštili moderní konspirační spiknutí. Kombinujte jejich jedinečná kouzla chytrými způsoby nebo přetočte čas a vyzkoušejte všechny šílené plány, které vás napadnou, abyste vykopli dopravního čaroděje z okna ve 4. patře.


Elrentaros Wanderings

Vývojář: HAKAMA

Vydavatel: Bushiroad

Vychází na platformy: PC, Switch (16. 8.)

Žánry: Akční, RPG

Dvojí život začíná tam, kde se fantazie setkává s realitou!
Zbrusu nové akční RPG „ Elrentaros Wanderings“!
Příběh se odehrává v Elrentaros, odlehlém městě daleko od hlavního města Melvánie.
Dobrodružství začíná ve chvíli, kdy hlavní hrdina navštíví toto město a snaží se pomoci jeho obyvatelům, z nichž každý má výraznou osobnost.
Náhle se objeví tajemné světlo, které hlavního hrdinu zavede do zcela jiného světa. Je možné, že tento svět je skutečný svět? Poznejte tajemství obou světů!


Rise Eterna War

Vývojář: Makee, Beast Games

Vydavatel: Forever Entertainment

Vychází na platformy: PC, XBox One, XBox Series, PS4, PS5, Switch

Žánry: Strategie, RPG

Hra Rise Eterna War klade důraz na inovativní fúzovanou hratelnost a mísí v sobě strategii v reálném čase, mechaniku deck-buildingu a správu zdrojů. Ponořte se do dramatického prequelu, který je založen na postavách a odhaluje vnitřní démony zakomplexovaného antihrdiny truchlícího nad pádem svého národa. Zažijte předchůdce legendárního hnutí odporu během hodin temného a emocemi nabitého vyprávění.


Wild West Dynasty

Vývojář: Moon Punch Studio

Vydavatel: Toplitz Productions

Vychází na platformy: PC

Žánry: Simulátor života

Hra opouští early access v plné verzi.

Dobyjte Divoký západ. Prozkoumejte otevřený svět fiktivního amerického Středozápadu a přežijte v drsném prostředí. Přesvědčte ostatní osadníky, aby se k vám přidali, a spravujte své stále se rozrůstající osady. Postavte si dům, starejte se o farmu a staňte se legendou ve hře Wild West Dynasty.


3 Minutes to Midnight

Vývojář: Scarecrow Studio

Vydavatel: Scarecrow Studio

Vychází na platformy: PC

Žánry: Adventura, point&click, vtipné, puzzle

Kdesi uprostřed ničeho rozčísne noc výbuch. Všichni se s trhnutím probudí. Kde jsou? Kdo jsou? Ukazuje se, že to, co v poušti vybuchlo, zřejmě způsobilo víc než jen vymazání jejich vzpomínek.

Vydejte se s Betty na dobrodružnou výpravu do městečka, kde nebezpečí číhá na každém kroku a postavy jsou stejně záludné a bizarní jako všechny předcházející. Představí se vám starosta toužící po moci, břichaté prase s pomstou, šerif posedlý nadpřirozenem a věřte nebo ne, kraken, který nečte drobné písmo.

Jo, a taky je tu taková malá věc o spiknutí soudného dne, které má zničit existenci všech lidí. Ale co, o to se postaráme později, ne?


PÁTEK – 23. 8.


Concord

Vývojář: Firewalk Studios

Vydavatel: PlayStation Publishing

Vychází na platformy: PC, PS5

Žánry: Akční, střílečka, FPS

Každý Freegunner, od mocných mystiků přes zkušené pistolníky až po užitečné léčitele, přináší své vlastní jedinečné dovednosti, osobnost a schopnosti, které jsou vhodné pro širokou škálu herních stylů.

Vytvořte si vlastní družiny Freegunnerů pomocí nástroje Crew Builder a přineste do zápasu arzenál různých typů rolí nebo se zaměřte na své oblíbené postavy, abyste si osvojili jejich hratelnost a odemkli jedinečné modifikátory, kosmetiku, příběhové pozadí a další prvky – sami rozhodnete, kdy budete za své postavy hrát a jak ovlivníte zápas.


Tunnel Escape

Vývojář: Elzee

Vydavatel: Saikey Studios

Vychází na platformy: PC

Žánry: Roguelite, RPG

Tunnel Escape je rogue-lite exploration RPG/ADV odehrávající se ve městě napadeném zombie virem. Kombinuje akci a strategii ve spojení intenzivní přestřelky s tahovými souboji, výrobou předmětů a hlubokým systémem dovedností. Každá vystřelená kulka, každý hozený granát a každý učiněný krok se počítá jako neúspěch nebo úspěch.


Galaxy Burger

Vývojář: Galactic Workshop

Vydavatel: Galactic Workshop

Vychází na platformy: PC

Žánry: Simulátor, vaření

Vytvářejte dokonalé burgery z různých ingrediencí, navrhujte vlastní recepty a potěšte své zákazníky! Vytvářejte různé burgery – velké i malé, veganské, rybí, s vejci, na černém chlebu, nebo dokonce bez chleba!


Rent A Car Simulator 24 – Early Access

Vývojář: 2MEDYA

Vydavatel: 2MEDYA

Vychází na platformy: PC

Žánry: Simulátor, obchodování

Pronájem simulátoru auta. Začněte tím, že si pronajmete své první auto. Rozšiřte svůj vozový park nákupem různých vozidel a rozvíjejte svou půjčovnu aut. Řiďte svá auta a nechte je opravit, když se porouchají. Najděte si nové zákazníky. Budujte a vylepšujte svou půjčovnu aut.



Které herní novinky Vás nejvíce zaujaly, že jste si je přidali do seznamu přání nebo je plánujete sledovat (Let's Play, stream, ...)? Můžete vybrat až 5 her.

Zobrazit výsledky

Nahrávání ... Nahrávání ...