Herní Novinky 12. – 18. února 2024

Přehledný seznam vybraných herních novinek, které vycházejí v týdnu 12. – 18. února 2024.

Minulý týden vás nejvíce zaujaly následující nově vycházející hry: The Inquisitor, Arms Trade Tycoon: Tanks a Helldivers 2. Přečíst si o herních novinkách z minulého týdne můžete ve článku: Herní novinky 5. – 11. února 2024.

Na konci článku můžete hlasovat, které z následujících her vás zaujaly nyní.


Pokud se chcete účastnit živé diskuze o herních novinkách, zapněte si živé vysílání KateChibi každé pondělí v 20:30. Zde můžete i nalézt komentované záznamy herních novinek.



Pokud se Vám líbí herní novinky, pak mě můžete podpořit odběrem na Instagramu nebo Youtube.
Pokud mě chcete podpořit více než „Like“ / „Follow“ / „Sub“, pak můžete na Ko-fi.
Všem za jakoukoliv podporu děkuji.


PONDĚLÍ 12. 02.


SpellRogue – Early Access

Vývojář: Guidelight Games

Vydavatel: Ghost Ship Publishing

Vychází na platformy: PC

Žánry: Strategie, roguelike, karetní

Manipulujte s kostkami zábavnými a neotřelými způsoby, abyste ovládli vrtkavé kostky Many a přizpůsobili jejich osud své vůli. Přetáčejte, duplikujte, rozdělujte, převracejte a očarovávejte speciálními efekty, abyste ovládli náhodnou povahu kostek Many a použili je k sesílání mocných kouzel.

Ale pozor, odporní Voidwalkeři šíří svůj vliv na kdysi mírumilovné obyvatele světa a učinili je krvelačnými. Probojujte se Mrtvým lesem, přes Spálenou poušť a vypátrejte zdroj, abyste očistili zemi od zkaženosti.


Lightphobe – Early Access

Vývojář: Mutant Realm Entertainment

Vydavatel: Mutant Realm Entertainment

Vychází na platformy: PC

Žánry: FPS, akční

Ve hře Lightphobe můžete hrát za dvě strany: za vojáky, kteří používají střelné zbraně, nebo za nadpozemské bytosti známé jako Lightphobové. Každý tým má své silné a slabé stránky, budete muset nejen ovládat své schopnosti, ale také se naučit pracovat jako tým, abyste obstáli a vyšli z boje vítězně.


ÚTERÝ 13. 02.


Banishers: Ghosts of New Eden

Vývojář: DON’T NOD

Vydavatel: Focus Entertainment

Vychází na platformy: PC, Xbox Series X/S, PS5

Žánry: Akční, RPG

V Novém Edenu roku 1695 sužuje komunity osadníků strašlivá kletba. Jako Banishers vstupte do jejich životů, vyšetřujte zdroj zla, odhalujte mrazivé záhady, prozkoumávejte rozmanité krajiny a komunikujte s nezapomenutelnými postavami, jejichž osud leží ve vašich rukou.

Banishers: Ghosts of New Eden je zbrusu nový titul, který vytvořilo renomované studio DON’T NOD, známé svými uznávanými tituly jako Life is Strange a Vampyr. Ponořte se do komorního příběhu akční RPG, které vás vezme na vzrušující cestu mezi životem, smrtí, láskou a obětmi.


Lysfanga: The Time Shift Warrior

Vývojář: Sand Door Studio

Vydavatel: Spotlight by Quantic Dream

Vychází na platformy: PC

Žánry: Akční, strategie

Po půl tisíciletí míru se nad Antalou vznáší nové nebezpečí. Její osud závisí na tobě, Imë, Lysfangi z Nového království, ochránkyni říše. Starobylá města, dříve uzamčená v čase, jsou nyní opět volná a staré zlo uniklo a ohrožuje mír.

Nebudete však na to sami. Jste obdařeni časovými schopnostmi od samotné bohyně času, což dosud žádná jiná Lysfanga neměla, máte schopnost vracet čas v boji zpět a přivolávat na pomoc klony svých minulých já. Ovládněte svou moc, abyste se stali legiemi, a rozdrťte hordy uprchlých démonů, známých jako Raxové.

Se svou armádou minulých já postupujte starobylými městy, rozšiřujte svůj arzenál zbraní a učte se nová kouzla a připravujte se na mnohem větší hrozbu, která vás čeká…


Ultros

Vývojář: Hadoque

Vydavatel: Kepler Interactive

Vychází na platformy: PC, PS4, PS5

Žánry: Metroidvania, plošinovka

Probouzíte se poté, co jste zdánlivě ztroskotali se svou lodí na Sarkofágu – obří vesmírné maternici, v níž se nachází prastará démonická bytost známá jako ULTROS. Uvězněni ve věčné smyčce černé díry budete muset Sarkofág prozkoumat a setkat se s jeho obyvateli, abyste pochopili, jakou roli v něm hrajete.

Jste hrůzným narušitelem tohoto cyklu, nebo se můžete stát spojovacím článkem od zkázy ke znovuzrození?


Islands of Insight

Vývojář: Lunarch Studios

Vydavatel: Behaviour Interactive

Vychází na platformy: PC

Žánry: Plošinovka, puzzle, adventura

Hrajte jako Hledač na poklidné cestě plné průzkumu a řešení hádanek. Vydejte se na Cestu objevování a nechte se vést svou zvědavostí úchvatným otevřeným světem, kde je odpověď vždy na dohled.



News Tower – Early Access

Vývojář: Sparrow Night

Vydavatel: Twin Sails Interactive

Vychází na platformy: PC

Žánry: Strategie, manažerské, simulátor

Prožijte život začínajícího vlivného vydavatele v New Yorku ve 30. letech 20. století.
Definujte svou editorskou linii a pátrejte po světě po příbězích, které stály za pozornost v tomto desetiletí.
Prohibice, velká hospodářská krize nebo ztracená kočka… Ne všechny články si zaslouží Pulitzerovu cenu…

Ale pozor! Mafie, starosta a další uskupení rádi využijí tvého vlivu v New Yorku a otisknou svou vlastní „pravdu“.
Abyste získali jedinečnou odměnu, budete možná muset psát o tématech, která chtějí oni!
Podvolte se jejich vůli a ohrožujte svobodu tisku, nebo tiskněte pravdu, ať to stojí, co to stojí!


Akumi Wars

Vývojář: Miltonius Arts

Vydavatel: Miltonius Arts

Vychází na platformy: PC

Žánry: RPG, tahové, adventura

Hravě absurdní tahové RPG!
Akumi dává dohromady posádku na největší, nejriskantnější a nejcennější akci svého života. Chceš se přidat?

Voláme všechny lovce odměn
Sestavte si vlastní partu nezodpovědných smolařských hrdinů a ponořte se do epického světového příběhu s konečným cílem… vyhnout se nutnosti pracovat v maloobchodě. Vyzbrojte se zbraněmi, magií a rozptylujícím množstvím nohou a naskočte na palubu své vesmírné lodi vstříc dobrodružství.



STŘEDA 14. 2.


Solium Infernum

Vývojář: League of Geeks

Vydavatel: League of Geeks

Vychází na platformy: PC

Žánry: Strategie, tahové

Připravte se na Solium Infernum, velkolepou strategickou hru plnou politiky, intrik a zrady, která se odehrává v nejvyšší pekelné aréně.

Jako mocný padlý arcipadouch, zlověstný vládce pekelného království, jste uchazečem o pekelný trůn – Velké temné veličenstvo je nezvěstné a horečná konkláve požaduje vyhlášení náhrady. Velte hrůzným legiím, získávejte mistrovské pretoriány, provádějte zlověstné rituály a přetlačujte své soupeře, abyste se stali novým Temným Veličenstvem Pekla.


Tomb Raider 1-3 Remastered

Vývojář: Aspyr, Crystal Dynamics

Vydavatel: Aspyr

Vychází na platformy: PC, PS5, PS4, Xbox Series X/S, Xbox One, Switch

Žánry: Akční, adventura

Zahrajte si tři původní dobrodružství Tomb Raider: V této definitivní kolekci si vůbec poprvé zahrajte kompletní zážitek se všemi rozšířeními a tajnými úrovněmi na moderních platformách.


Deep Rock Galactic: Survivor

Vývojář: Funday Games

Vydavatel: Ghost Ship Publishing

Vychází na platformy: PC

Žánry: Akční, roguelike, bullet-hell

DEEP ROCK GALACTIC: SURVIVOR je automatická střílečka pro jednoho hráče, která připomíná survivor auto-střílečku. Ovládejte celý arzenál Deep Rock Galactic, postavte se hordám smrtících mimozemšťanů, těžte bohatství a odemykejte si mocná vylepšení. Je to jeden trpaslík proti celé planetě Hoxxes!


Čtvrtek 15. 2.


Gunvolt Records Chronicle

Vývojář: INTI CREATES

Vydavatel: INTI CREATES

Vychází na platformy: PC

Žánry: Akční, rytmické

Nová rytmická hudební hra, ve které zpívají písničkářky ze série Azure Striker Gunvolt, Lumen, Lola a Luxia, 15 různých písní. Sledujte noty v úderném rytmu a usilujte o co nejlepší skóre v této elektrizující rytmické hře!


Survivorman VR: The Descent

Vývojář: Cream Productions Inc., Descent VR Productions Inc.

Vydavatel: VRKiwi

Vychází na platformy: PC, PSVR 2

Žánry: Adventura, simulátor

Napínavý simulátor přežití v kanadské Arktidě s expertem na přežití Lesem Stroudem. Poté, co jen o vlásek přežijete havárii vrtulníku v horách, využijte své schopnosti, chytrost a kreativitu v boji s přírodními živly a zachraňte si život, než umrznete nebo hůř…


Colonize – Early Access

Vývojář: Rembrosoft

Vydavatel: CreativeForge Games

Vychází na platformy: PC

Žánry: Strategie, simulátor, budování kolonie

Colonize je kombinací hry o přežití a budovatelské strategie, která se odehrává v období kolonizace – v 17. století. Vypráví příběh o osídlování Nového světa a všech obtížích, se kterými se první osadníci setkali.


Caribbean Legend

Vývojář: BlackMark Studio

Vydavatel: BlackMark Studio, Valkyrie Initiative

Vychází na platformy: PC

Žánry: RPG

Vítejte v Karibiku v roce 1654 našeho letopočtu, v místě plném příležitostí a záhad. Vžijte se do role Charlese de Maure, mladého francouzského šlechtice, který se vydal na cestu do Nového světa, aby pomohl svému bratrovi. To, co se zpočátku zdálo být prostou rodinnou záležitostí, se rychle změní v dobrodružství na celý život.
Ponořte se do příběhu šlechtického spratka, který se vyšvihne na nejvlivnější osobnost Karibiku. Bohatství, tituly, moc a romantika – čeká na vás ta největší kořist a je jen na vás, zda se jí zmocníte.


PÁTEK 16. 2.


Mario vs. Donkey Kong

Vývojář: Nintendo

Vydavatel: Nintendo

Vychází na platformy: Switch

Žánry: Akční, puzzle

Donkey Kong ukradl z továrny všechny hračky Mini-Mario a je na Mariovi, aby je získal zpět! Běhej, skákej a dělej salta vzad, abys je získal zpět ve více než 130 úrovních této logické akce ve stylu klasických plošinovek.


Skull and Bones

Vývojář: Ubisoft Singapore

Vydavatel: Ubisoft

Vychází na platformy: PC

Žánry: Akční, adventura

Svět Skull and Bones je pokladnicí, kterou můžete prozkoumat – od afrického pobřeží až po bujné tropické ostrovy Východní Indie. Během své cesty budete čelit mnoha nebezpečím – od nepředvídatelného počasí, nebezpečných rozbouřených vln až po smrtící divokou zvěř a krvelačné lovce pirátů. Všechno a všichni vás chtějí zabít.


Které herní novinky Vás nejvíce zaujaly, že jste si je přidali do seznamu přání nebo je plánujete sledovat (Let's Play, stream, ...)? Můžete vybrat až 5 her.

Zobrazit výsledky

Nahrávání ... Nahrávání ...