Herní Novinky 4. – 10. prosince 2023

Přehledný seznam vybraných herních novinek, které vycházejí v týdnu 4. – 10. prosince 2023.

Minulý týden vás nejvíce zaujaly následující hry: Last Train Home, SteamWorld Build a Reign Of Dwarf. Přečíst si o hrách z minulého týdne můžete ve článku: Herní novinky 27. listopadu – 3. prosince 2023.

Na konci článku můžete hlasovat, které z následujících her vás zaujaly nyní.


Pokud se chcete účastnit diskuze o novinkách z tohoto článku, zapněte si živé vysílání KateChibi každé pondělí v 20:30. Zde můžete i nalézt záznamy ze starších novinek.



PONDĚLÍ 4. 12.


Make Way

Vývojář: Ice BEAM

Vydavatel: Secret Mode

Vychází na platformy: PC

Žánry: Závodní, párty

Hra má k dispozici DEMO.

V tomto moderním pojetí klasických závodních her pro více hráčů se můžete prohánět po smyčkách, projíždět vlakovými přejezdy, driftovat kolem skluzavek a používat bláznivé zbraně. Zvrat? Trať si stavíte sami.


Soulash 2 – Early Access

Vývojář: Artur Smiarowski

Vydavatel: Artur Smiarowski

Vychází na platformy: PC

Žánry: RPG, sandbox

Hra má k dispozici DEMO.

V říši, kde bohové zanikli, nastala nová éra svárů. Chop se moci, ukovej legendární artefakty, podmaň si svět a usedni na božský trůn ve hře Soulash 2!

Ponořte se do inovativní směsi sandboxu, roleplayingu a tradičních žánrů roguelike. Dobývejte rozsáhlý fantasy svět, vydávejte se na odvážné výpravy, abyste se postavili hrozivým bytostem, vyrábějte výjimečné artefakty, shromažďujte bohatství jako obchodník či zloděj nebo stavte monumentální pyramidu uprostřed pouštních písků.

Každý svět ve hře Soulash 2 je procedurálně generovaný a má simulovanou historii. Vytvářejte jedinečné osady utvářené obchodními cestami, životními cykly postav, těžbou surovin, spotřebou potravin, povoláními, mzdami a vítězstvími i tragédiemi války – to vše předtím, než do jejich letopisů vryjete svůj vlastní odkaz.


Svarog’s Dream

Vývojář: VI Game Forge

Vydavatel: VI Game Forge

Vychází na platformy: PC

Žánry: Akční, RPG

Stále se měnící svět: Ve hře Svarog’s Dream budete mít naprostou svobodu při prozkoumávání světa a rozhodování. Svoboda však s sebou nese následky; vaše činy budou časem utvářet svět kolem vás, ať už k lepšímu, nebo horšímu.

Duše ztracená mezi světy: Začínáte jako ztracená duše a budete obývat lidské hostitele, kteří jsou dostatečně zoufalí, aby vás přijali. S každou smrtí se budete vracet do podsvětí a vracet se prostřednictvím nových postav s jejich jedinečným zázemím a talenty.

Pěšák ve hře bohů: Zatímco lidé vedou své války na Zemi, bohové bojují mezi sebou na obloze. Jejich moc je nesmírná; všichni jsou však spoutáni nitkami osudu, kromě vás. Vlastníte cennou sílu – sílu svobodné vůle – a díky ní, vás bohové považují za důležitou součást a budou se vás snažit přesvědčit, abyste se přidali na jejich stranu.


The Wagadu Chronicles – Early Access

Vývojář: Twin Drums

Vydavatel: Twin Drums

Vychází na platformy: PC

Žánry: Taktické, MMORPG, tahové, sandbox

The Wagadu Chronicles je sandboxová MMORPG zaměřená na sbírání, výrobu a budování vesnic s přáteli. Přizpůsobte si svou postavu založenou na dovednostech a spojte se do party, abyste porazili duchy prostřednictvím jedinečného tahového taktického boje pro více hráčů PVE. Soutěžte se svým cechem o ostrovy otevřeného světa Wagadu.


ÚTERÝ 5. 12.


Arms Race 2

Vývojář: Alina Digital

Vydavatel: Alina Digital

Vychází na platformy: PC

Žánry: Strategie, politický simulátor, alternativní historie, tahové

Hra má k dispozici DEMO.

Arms Race 2 je tahová strategie založená na událostech studené války mezi Američany a Sověty, která probíhala od 50. do 90. let 20. století. Během několika hodin hraní se hráči ponoří do pěti desetiletí svárů, paranoie, utajování, zástupných válek a zastřešující mentality „my vs. oni“.


Disney Dreamlight Valley

Vývojář: Gameloft

Vydavatel: Gameloft

Vychází na platformy: PC, XBox One, XBox Series X/S, PS4, PS5, Switch

Žánry: Simulátor života, odpočinkové, adventura, sandbox

Hra je přes rok v early accessu a nyní vychází v plné verzi. Zároveň vychází i DLC: A Rift in Time.

Disney Dreamlight Valley je kříženec mezi simulátorem života a dobrodružnou hrou obsahující spoustu úkolů, průzkumů a zajímavých aktivit se starými i novými přáteli Disney a Pixar.

Kdysi idylická země Dreamlight Valley byla místem, kde postavičky Disney a Pixar žily v harmonii – dokud nedošlo k zapomnění. Noční trny se rozrostly po celé zemi a přerušily nádherné vzpomínky, které se vážou k tomuto kouzelnému místu. Protože nebylo kam jít, beznadějní obyvatelé Dreamlight Valley se uchýlili za zamčené dveře do Dream Castle.

Osvoboďte Dream Castle ze zákeřného sevření Zapomnění a odemkněte jedinečné říše oblíbených postaviček Disney a Pixar, včetně velkých královen a králů, jako jsou Anna a Simba. Každá říše obsahuje jedinečné výzvy s hádankami, které je třeba vyřešit při snaze vrátit do údolí přátelství.


Kingpin Reloaded

Vývojář: Slipgate Ironworks

Vydavatel: 3D Realms, Interplay

Vychází na platformy: PC, XBox One, XBox Series X/S, PS4, PS5, Switch

Žánry: Akční, FPS, RPG

Ve stylizovaném noirovém gangsterském prostředí ve stylu art deco, vládne Kingpin krvavou pěstí především všem ostatním. Když jeho poručík Nikki Blanco nechá bezejmenného zločince zmláceného a zlomeného, povstane z kaluže krve s dýmkou v ruce a v úmyslu pomstít se.

Kingpin: Reloaded přináší nový život do klasického enginu Quake II. Rozlišení 4K a vylepšená grafika v režimu Enhanced umožňují vyniknout nádherně vykreslené noční můře velkoměsta. Díky podpoře ovladačů je hra přístupnější pro každého, kdo chce prozkoumat hlubiny Kingpinovy zvrácenosti. Díky vylepšením, jako jsou nové systémy úkolů a konverzací, je Reloaded ještě lepší než původní hra.


While the Iron’s Hot

Vývojář: Bontemps Games

Vydavatel: Humble Games

Vychází na platformy: PC, XBox One, XBox Series X/S, PS4, PS5, Switch

Žánry: RPG, puzzle

Hra má k dispozici DEMO.

V daleké zemi Ellian se po celé věky scházeli legendární řemeslníci, aby zdokonalili své umění. Nyní je řada na tobě, aby ses k nim přidal.

Vžijte se do role kovářského tovaryše, který se chce stát mistrem v knize While the Iron’s Hot (Dokud je železo žhavé), řemeslném dobrodružství plném tajemství, vtipu a šarmu. Kujte, tavte a kombinujte díla z kovu, abyste rozvíjeli své kovářské dovednosti a objevovali nádherné nové předměty k vytvoření. Prozkoumejte ostrov plný surovin, pokladů, hádanek a kolegů řemeslníků s vlastními motivy a návrhy. Obnovte ruiny dávno opuštěné kovářské vesnice Ellian, abyste obnovili její bývalou slávu a rozvíjeli své vlastní řemeslné schopnosti – a nakonec se stali skutečným mistrem kovářem.


Stellaris Nexus – Early Access

Vývojář: Whatboy Games

Vydavatel: Paradox Arc

Vychází na platformy: PC

Žánry: Strategie, tahové, 4x, PvP

Čas je v našem každodenním životě cennou měnou a všichni víme, kolik času zabere dokončení opravdu dobré 4X hry. Co kdybyste mohli mít 4X hru, kterou byste mohli dohrát za dobu, kterou vám zabere praní prádla? Stellaris Nexus je tahový 4X střet pro více hráčů o nadvládu nad galaxií, který se dá dohrát od začátku do konce zhruba za hodinu!

Vyberte si jednu z unikátních frakcí a vůdců a hrajte až s pěti přáteli v tahovém multiplayeru, nebo se odvážně pusťte do boje v Nexu online proti cizím lidem prostřednictvím dovednostního matchmakingu. Vytvářejte nepravděpodobná spojenectví, provádějte hořké zrady nebo tiše intrikujte ze stínů, abyste zvítězili.

Začněte v bezpečném útočišti své domovské planety a rychle rozšiřujte své působení po celé galaxii, abyste prozkoumali a obsadili nové systémy a nakonec převzali kontrolu nad galaktickým trůnem: NEXUS!


Born of Bread

Vývojář: WildArts Studio

Vydavatel: Dear Villagers

Vychází na platformy: PC, XBox Series X/S, PS5, Switch

Žánry: RPG, adventura

Hra má k dispozici DEMO.

Bytosti z jiného věku způsobují v zemi zmatek! A s jejich zlobením přichází i velká hrozba pro všechny. Nejnepravděpodobnější hrdina, golem zrozený z chleba, se ocitne se svými nově nalezenými kamarády uprostřed tisíce let trvajícího dramatu. Společně navštíví neuvěřitelné místní obyvatele a setkají se s fascinujícími postavami. Ačkoli na to nevypadá, Loaf může být hrdinou, kterého tato země uhnětla.


A Highland Song

Vývojář: inkle Ltd

Vydavatel: inkle Ltd

Vychází na platformy: PC, Switch

Žánry: Plošinovka, adventura

Moira McKinnonová utíká. Divoké dobrodružství po skotské vysočině s volnou plošinovkou a dynamickým příběhem, mapami a hudbou.


Faeland – Early Access

Vývojář: Talegames

Vydavatel: Talegames

Vychází na platformy: PC

Žánry: Adventura, RPG

Vžij se do role zkušeného lovce Sama v dobrodružné RPG hře Faeland, která se odehrává v nádherném světě inspirovaném 8bitovými klasikami.

Lidé založili své království díky staletému mírovému úsilí a zároveň si udržují bezpečnou hranici, daleko od temných sil magie a nestvůrných bestií, které číhají hned za hranicemi civilizace. Sam, mladý lovec, žije v odlehlé chalupě hluboko v lese. Když na Samův domov zaútočí horda trollů a orků, je nucen uprchnout jen s málem, kromě vlastního života. Jak Samova cesta do nového domova začíná, aniž by to tušil, v pozadí se rýsuje větší hrozba a přežití celé říše bude záviset na tom, zda se stane hrdinou, kterým se narodil.


Chessarama

Vývojář: Minimol Games

Vydavatel: Minimol Games, Hawthorn Games

Vychází na platformy: PC, XBox One, XBox Series S/X

Žánry: Strategické, puzzle, odpočinkové, tahové

Chessarama je sbírka logických a strategických her inspirovaných šachy, které využívají šachové figurky a jejich zavedené sady tahů, a poté mění jejich cíle a témata. Řešte výzvy, odemykejte sběratelské předměty a soutěžte mezi sebou v žebříčcích.


Tram Simulator Urban Transit

Vývojář: stillalive studios

Vydavatel: astragon Entertainment

Vychází na platformy: PC

Žánry: Simulátor

Vítejte v Tram Simulator Urban Transit – nastupte! V této hře se ujmete role řidiče a manažera tramvaje v Angel Shores, městě se severoamerickou tématikou z oblíbeného autobusového simulátoru Bus Simulator 21 Next Stop. Řiďte 6 jedinečných modelů tramvají, z nichž každý se pyšní svým osobitým stylem, od nejmodernějších, elegantních tramvají až po ty s klasickým, nadčasovým šarmem, a projíždějte živým městem s mnoha pamětihodnostmi. Přepravujte se svými tramvajemi cestující a vozte je na četné zastávky. Plánujte vlastní trasy, pečlivě spravujte jízdní řády a rozšiřujte svou tramvajovou síť.


STŘEDA 6. 12.


Destroyer: The U-Boat Hunter

Vývojář: Iron Wolf Studio

Vydavatel: Daedalic Entertainment

Vychází na platformy: PC

Žánry: Válečné, námořní, simulátor, akční

Hra vychází v plné verzi.

Ničitel: The U-Boat Hunter je inovativní, multižánrová simulace torpédoborce, která věrně zobrazuje boj eskortních skupin chránících spojenecké konvoje před německými ponorkami během bitvy o Atlantik. Převezměte plnou kontrolu nad torpédoborcem třídy Fletcher, používejte autentické přístroje a útočné postupy a plně si vyzkoušejte celé spektrum protiponorkové války.

Destroyer kombinuje vzrušení z velení protiponorkové válečné lodi s taktickou výzvou řízení celé eskortní skupiny chránící konvoje před nelítostnými vlčími smečkami. Hra si dává záležet na tom, aby oslovila příznivce realismu a pohlcení, a zároveň nabízí skvělý zážitek i pro začátečníky v tomto žánru.

Ať už jste veteránem vojenských simulátorů, nebo začínajícím kapitánem, ponořte se do filmového námořního válečného zážitku a pociťte vzrušení z lovu.



ČTVRTEK 7. 12.


Arizona Sunshine 2

Vývojář: Vertigo Games

Vydavatel: Vertigo Games

Vychází na platformy: PC, PSVR 2, Meta Quest

Žánry: VR, akční, adventura, FPS

Vítejte zpět ve sluncem políbené, zombifikované Arizoně. Arizona Sunshine 2, vyprávěná nezaměnitelnými vtípky našeho hlavního hrdiny s černým humorem, vás zavede na zcela nové dobrodružství plné končetin a hledání odpovědí. V postapokalyptickém světě, kde se počítá každá kulka, zažijete vzrušení z realistického boje, v němž budete ovládat zcela nové a fanoušky oblíbené zbraně – od brokovnic po mačety a plamenomety.

A co je lepšího, než se odvážit na konec zkurveného světa? Přežít ho se svým novým nejlepším přítelem – kamarádem. Buddy je nejen tvůj čtyřnohý společník v dobrém i zlém, ale je to také ten nejhodnější kluk a pomůže ti zlikvidovat ty otravné Fredy. A to není všechno, protože se vrací i fanoušky oblíbený kooperativní režim.


Avatar: Frontiers of Pandora

Vývojář: Massive Entertainment

Vydavatel: Ubisoft

Vychází na platformy: PC, XBox Series X/S, PS5

Žánry: Akční, adventura

Avatar: Frontiers of Pandora je akční dobrodružná hra z pohledu první osoby, která se odehrává na dosud neviděné západní hranici Pandory. Vy, Na’vi, jste byli uneseni lidskou militaristickou korporací známou jako RDA a vycvičeni a zformováni, abyste sloužili jejich účelům. O patnáct let později jste se osvobodili, ale ve svém rodišti jste se ocitli jako cizinci. Znovu se spojte se svým ztraceným dědictvím, zjistěte, co skutečně znamená být Na’vi, a připojte se k ostatním klanům, abyste ochránili Pandoru před RDA.


The Day Before – Early Access

Vývojář: FNTASTIC

Vydavatel: Mytona Fntastic

Vychází na platformy: PC

Žánry: Survival, MMO

The Day Before nabízí hráčům jedinečně přepracovanou cestu do postapokalyptického otevřeného světa MMO, který se odehrává v současnosti na východním pobřeží USA po smrtící pandemii.


Warhammer 40,000: Rogue Trader

Vývojář: Owlcat Games

Vydavatel: Owlcat Games

Vychází na platformy: PC, XBox Series X/S, PS5

Žánry: Tahové, RPG

Prozkoumejte oblast Koronus Expanse
Začněte své dobrodružství na palubě své osobní obří lodi, která cestuje mezi mnoha systémy v Koronus Expanse, sotva zmapované a neuvěřitelně nebezpečné oblasti vesmíru. Přestože je tato oblast považována za zapadlý kout Impéria, zahrnuje obrovskou část prázdnoty plnou nebezpečných tvorů a obrovských příležitostí k zisku a průzkumu.

Na vašich rozhodnutích záleží, lorde kapitáne
Během plnění úkolů prokažte svým poddaným milosrdenství nebo opovržení, zůstaňte věrní bohu-císaři nebo se spolčujte s nepřáteli Lidstva – každé vaše rozhodnutí a každý čin, dokonce i při tvorbě postavy, mění herní otevřený svět a ty, kteří jej obývají.

Shromážděte svou posádku
Tulácký obchodník nikdy necestuje sám. Shromážděte svou družinu spravedlivých hrdinů, zvrácených psykerů a proradných xenosů. Ti všichni jsou připraveni vás následovat do temnoty mezi hvězdami. Budou ti radit, pomáhat v boji a umožní ti hromadit stále větší moc. Na oplátku je můžete provést jejich osobními cestami a navždy změnit jejich osudy.

Své akce pečlivě plánujte
Porážejte nepřátele lidstva v plnohodnotném izometrickém tahovém taktickém boji. Využívejte krytí, prostředí a pečlivého rozmístění, abyste své nepřátele přemohli. Když to nebude stačit – využijte mocné schopnosti svého společníka, abyste zvrátili průběh bitvy a dosáhli vítězství i v těch nejhorších situacích. Naše videoherní adaptace klasické sady pravidel Rogue Trader vám umožní prozkoumat obrovské množství možností.


The Sims 4 For Rent Expansion Pack – DLC

Vývojář: Maxis

Vydavatel: Electronic Arts

Vychází na platformy: PC, XBox, Playstation

Žánry: Simulátor života

Spojte sousedy (doslova) a vyzkoušejte si pozemky pro více rodin jako nájemce nebo majitel nemovitosti v rozšiřujícím balíčku The Sims 4 For Rent. Vaši Simíci nyní mohou vlastnit a spravovat více rezidenčních pozemků k pronájmu nebo se nastěhovat do domu, kde jsou svým sousedům blíže než kdykoli předtím (ideální pro slídění!). Čeká na vás spousta práce, od hrnců až po vystěhování, a nový rušný svět.


Hollow Cocoon

Vývojář: NAYUTA STUDIO

Vydavatel: NAYUTA STUDIO

Vychází na platformy: PC

Žánry: Horor, adventura

Hra má k dispozici DEMO.

Jedná se o hororovou adventuru z pohledu první osoby odehrávající se v Japonsku 80. let minulého století.

Vžijte se do role Minata Jinby, vysokoškolského studenta, který se vrací do rodného města své matky poté, co obdržel zprávu, že jeho babička je v kritickém stavu. Schovejte se před příšerou a shromážděte důležité důkazy, abyste odhalili pravdu, z níž mrazí v kostech a která se skrývá pod povrchem.


Článek vždy připravuji v neděli večer ve svém volnu a zabereme mi celý nedělní večer. Pokud čtete herní novinky pravidelně a chtěli byste je nějak podpořit, tak zde dávám link na Ko-fi. Případným dárcům předem děkuji.

Také mě můžete podpořit Vaším follow na mém herním Instagramu.


Které hry Vás nejvíce zaujaly, že jste si je přidali do seznamu přání nebo je plánujete sledovat (Let's Play, stream, ...)? Můžete vybrat až 5 her.

Zobrazit výsledky

Nahrávání ... Nahrávání ...