Herní Novinky 2. – 8. října 2023

Přehledný seznam vybraných herních novinek, které vycházejí v týdnu 2. – 8. října 2023.

Minulý týden vás nejvíce zaujaly následující hry: Cyberpunk 2077: Phantom Liberty, Paleo Pines, Hometopia, Project Planet – Earth vs Humanity a Kingdoms Of Ereloth. Přečíst si o hrách z minulého týdne můžete ve článku: Herní novinky 25. září – 1. října 2023.

Na konci článku můžete hlasovat, které z následujících her vás zaujaly nyní.


Pokud se chcete účastnit diskuze o novinkách z tohoto článku, zapněte si živé vysílání KateChibi každé pondělí v 20:30. Zde můžete i nalézt záznamy ze starších novinek.


Než se podíváme na herní novinky, tak bych rád upozornil na můj nový Instagram. Na tomto profilu plánuji sdílet screenshoty z her, které jsem hrál nebo hraji. Kromě mých sreenshotů zde budu publikovat i vybrané momentky/klipy spřátelených streamerů/tvůrců. Budu rád, když mi dáte follow.


PONDĚLÍ 2. 10.


Quasimorph – Early Access

Vývojář: Magnum Scriptum

Vydavatel: HypeTrain Digital

Vychází na platformy: PC

Žánry: Indie, simulátor, strategie, RPG, tahové, roguelike

V daleké budoucnosti se privatizuje samotný vesmír. Korporace aktivně přebírají kontrolu nad Sluneční soustavou a snaží se rozšířit svou působnost daleko za její hranice. Bude na vás, abyste odhalili pravdu a neodpustitelné věci, kterých se lidstvo v hlubokých, temných hlubinách vesmíru dopustilo.

Staňte se šéfem vlastní soukromé vojenské společnosti: plňte rozkazy korporací, získávejte si reputaci krví a potem. Prozkoumávejte planetární základny, tajné laboratoře a vraky vesmírných lodí, abyste našli nové technologie, schopnosti a další předměty, které vám během operací pomohou vyrovnat šance.

Nezapomeňte, že máte výhodu: naklonujte nejlepší zaměstnance a pošlete je na jistou smrt, abyste prozkoumali slabiny svých protivníků. Není třeba riskovat cenné lidské zdroje a vystavovat svou PMC zbytečným právním rizikům, ale osud klonů nikoho nezajímá.

Hra má dostupné DEMO.


Nuwa

Vývojář: Wild Kid Games

Vydavatel: BD Games

Vychází na platformy: PC

Žánry: indie, simulátor, strategie

Vítejte na palubě vesmírné průzkumné lodi Nuwa.
Nuwa je sci-fi strategická hra, která se zaměřuje na vytváření tvorů. Budete pilotovat vesmírnou loď Nuwa, abyste prozkoumali neznámou galaxii, stali se svědky zázraků bizarních zvířat a pozůstatků civilizací, hledali obyvatelné planety pro lidskou imigraci a vytvářeli tvory, kteří vám pomohou přetvořit prostředí planety.

Hra má dostupné DEMO.


Bilkins‘ Folly

Vývojář: Webbysoft

Vydavatel: Armor Games Studios

Vychází na platformy: PC

Žánry: Adventura, puzzle

Percival „Percy“ Bilkins je hledač pokladů, který má za úkol najít svou zmizelou matku a dědečka, kteří před mnoha lety záhadně zmizeli. Jediný problém? Jeho loď ztroskotala v bouři a on musí najít novou cestu vpřed. Společně s milovaným rodinným psem Draytonem musí Percy najít novou loď, znovu se setkat s posádkou a odhalit rodinná tajemství, která navždy změní jeho život. A samozřejmě hledat ukrytý poklad.

Bilkins‘ Folly je vyprávěcí dobrodružná hra o chlapci a jeho psovi. Spojte se se svým psím nejlepším přítelem a odhalte každé zákoutí tohoto kraje. S pomocí Percyho odborných kartografických schopností si můžete mapu přizpůsobit tak, aby vám pomohla vyřešit hádanky a odhalit další tajemství. Ale pozor: některé hádanky v tomto světě jsou těžší než jiné a možná se k nim budete muset později na své cestě vrátit.


Dinky Guardians

Vývojář: Endless Loop Studios, Code Monkey

Vydavatel: Endless Loop Studios

Vychází na platformy: PC

Žánry: Akční, simulátor, strategie

Znovu osídlete celou Galaxii pomocí Dinkyů, udržujte je v bezpečí a vše plně automatizujte!


ÚTERÝ 3. 10.


Disgaea 7: Vows of the Virtueless

Vývojář: Nippon Ichi Software

Vydavatel: NIS America

Vychází na platformy: PC, Switch, PS4, PS5

Žánry: Akční, JRPG, tahové

Vydejte se s hlavním hrdinou Fudži na dobrodružství Disgaea, které je větší a lepší než kdykoli předtím! Ponořte se do démonické říše Hinomoto, kde kodex bušidó je mimo a kodex Hinomoto ničení je uvnitř! Hinomoto se skládá z nesčetných podsvětí a je domovem mnoha démonů, z nichž každý má své vlastní přesvědčení. Do hry vstupuje fanynka bušidó Pirilika, naivní a bohatá mladá dáma, které se podaří přesvědčit Fudžiho, aby ji chránil, zatímco ona sleduje své ambice. Smlouva však obsahuje víc, než se na první pohled zdá, takže si nezapomeňte zkontrolovat drobné písmo…


The Lamplighters League

Vývojář: Harebrained Schemes

Vydavatel: Paradox Interactive

Vychází na platformy: PC, XBox Series X/S

Žánry: RPG, strategie, tahové, taktické

Pližte se, kraďte a střílejte ve světě dobrodružství ve hře The Lamplighters League! Vydejte se na cestu napříč různými vzrušujícími lokalitami po celém světě a přelstěte své nepřátele ve strategických tahových soubojích – a pokud budete hrát správně, možná zachráníte svět.

Harebrained Schemes, tvůrci trilogie The Shadowrun a BATTLETECH, vám přinášejí zcela nový svět zasazený do alternativních 30. let 20. století, kde tyranský kult zvaný Vyhnaný Dvůr stojí na pokraji světové nadvlády. Po tisíciletí stála mezi touto zlověstnou klikou a jejími plány jen skupina hrdinných učenců známá jako Liga Světlonošů.

Bohužel ti nejlepší z nejlepších jsou pryč, takže teď je to na těch nejlepších z nejhorších.

Naberte tým ztroskotanců a mizerů s jedinečnými schopnostmi a nezapomenutelnými osobnostmi a pronásledujte Vyhnaný Dvůr až na konec světa v kombinaci infiltrace v reálném čase, tahových taktických soubojů a příběhu plného dobrodružství a intrik.

Hra má dostupné DEMO.


Station to Station

Vývojář: Galaxy Grove

Vydavatel: Prismatika

Vychází na platformy: PC

Žánry: Indie, oddechové, simulátor, strategie, puzzle

Ve hře Station to Station začíná váš svět v malém městečku s několika venkovskými staveními. Umístěte stanice a vytvořte spojení, která podpoří růst a expanzi. Jak budete budovat další spojení, vaše oblast se bude rozrůstat a promění se v živé, svěží prostředí plné života a barev! Aby vás hra udržela ve střehu, obsahuje také poutavé logické prvky, které vás vyzývají k optimalizaci tras a řešení logistických hádanek.

Hra má dostupné DEMO.


New World: Rise of the Angry Earth – DLC

Vývojář: Amazon Games

Vydavatel: Amazon Games

Vychází na platformy: PC

Žánry: Akční, MMORPG

Nad kdysi známými zeměmi se vznáší nová hrozba. Vyzbrojte se novou zbraní, novou schopností a novými spojenci v podobě jezdeckých koní v boji proti rostoucí hrozbě, která hrozí pohltit celé Aeternum!

První světlo padlo. Kdysi přívětivé místo pro nováčky v Aeternu zpustošila zuřivost Rozhněvané země. Nikdo si není jistý, co se stalo s lidmi a vesnicemi, které kdysi tuto oblast obývali, a smrtící bariéra brání všem kromě těch nejodvážnějších, aby se to pokusili zjistit. Toto hojné množství zemských sil probudilo mocné Pány šelem, nové možné protivníky, jimž čelí lid Aeternum… ale s nimi přichází také požehnání – tajemství krocení a jízdy na zvířatech.


Battle Shapers – Early Access

Vývojář: Metric Empire

Vydavatel: Metric Empire

Vychází na platformy: PC

Žánry: Akční, roguelike, FPS

Po reaktivaci na závěrečnou misi hrajete za Adu, která musí povstat, aby získala zpět budoucnost Nového Elysia před lstivými a někdy protivnými Vládci a jejich houfy zkorumpovaných robotů. S arzenálem futuristických zbraní, schopností a ukradených schopností Vládců si budete střílet, rozbíjet a ničit cestu jejich věžemi plnými pastí.


Silent Hope

Vývojář: Marvelous

Vydavatel: XSEED Games, Marvelous

Vychází na platformy: PC, Switch

Žánry: Akční, JRPG, Hack&Slash

Jednoho dne postihla mírumilovné království strašlivá pohroma. V nastalém chaosu se lidé začali navzájem podvádět a podrážet si nohy. Jejich král použil svou mocnou magii, aby lidem ukradl schopnost mluvit, a vrhl se do Propasti. Jeho dcera, princezna, plakala nekonečnou záplavou slz, dokud ji nezahalili do obrovské křišťálové slzy.

Mnoho let poté, co tyto události upadly v zapomnění, vylétlo z Propasti sedm duhově zbarvených světel. Tyto paprsky naděje se objevily před princeznou a projevily se jako sedm hrdinů, připravených odpovědět na princeznino volání o pomoc. Proč král opustil svou dceru a svůj lid? A proč jim ukradl schopnost mluvit?

Hra má dostupné DEMO.


STŘEDA 4. 10.


Thief Simulator 2

Vývojář: CookieDev, Ultimate Games

Vydavatel: PlayWay

Vychází na platformy: PC

Žánry: Akční, simulátor

Hra Thief Simulator 2 vás přenese do světa plného cenností, drahých aut a šustících bankovek. Pokud ovšem najdete způsob, jak je ukrást.
Vězte, že zlodějské řemeslo není žádná hračka. Abyste získali praxi, začnete s drobnými krádežemi. Tak získáš zkušenosti potřebné k přístupu ke stále riskantnějším (a hlavně výnosnějším) zakázkám.


A Tiny Sticker Tale

Vývojář: Ogre Pixel

Vydavatel: Ogre Pixel

Vychází na platformy: PC, Switch

Žánry: Odpočinkové, puzzle

A Tiny Sticker Tale je útulné miniaturní dobrodružství o změně světa pomocí síly samolepek!

Hra má dostupné DEMO.


Dotage

Vývojář: Michele Pirovano

Vydavatel: Michele Pirovano

Vychází na platformy: PC

Žánry: Indie, Budování města, strategie, tahové

Vy jste stařešina. Měl jste vizi budoucnosti odsouzené k zániku, a tak jste vzal hrstku Pipsů, svých spoluobčanů, a odvedl je do prázdného údolí, aby začali znovu. Potřebují tvé vedení, aby přežili události předpovězené Proroctvím, takže se postarej, aby tví Pipsové tvrdě pracovali!

Hra má dostupné DEMO.


The Fabulous Fear Machine

Vývojář: Fictiorama Studios

Vydavatel: AMC Games

Vychází na platformy: PC

Žánry: Indie, simulátor, strategie, horor

The Fabulous Fear Machine je příběhově řízená strategická hra ve stylu hororu od tvůrců hry Do Not Feed the Monkeys. Právě jste se stali nejnovějším Mistrem stroje a odteď musíte vyvolávat strach a rozšiřovat svůj vliv hraním karet Legend: těch děsivých příběhů, městských mýtů a konspiračních teorií, které se skrývají v temných zákoutích mysli.

Abyste svým Legendám uvolnili cestu k růstu, budete vysílat své agenty na nová místa na mapě, těžit a spravovat zdroje, rozhodovat o tom, jak se vypořádat s událostmi v simulaci, a špehovat operace svých nepřátel.

Hra má dostupné DEMO.


ČTVRTEK 5. 10.


SWORD ART ONLINE Last Recollection

Vývojář: AQURIA Co., Historia Inc.

Vydavatel: Bandai Namco Entertainment

Vychází na platformy: PC, XBox One, XBox Series X/S, PS4, PS5

Žánry: Akční, JRPG, adventura, anime

Na motivy anime SWORD ART ONLINE – War of Underworld se odehrává nový příběh, v němž na našeho oblíbeného hrdinu Kirita a jeho nové přátele čekají těžké výzvy. Hráči odhalí Temného rytíře a zjistí, zda Kirito a jeho posádka přežijí nelítostné boje proti silám Temného území.

Hra má dostupné DEMO.


Wargroove 2

Vývojář: Chucklefish, Robotality

Vydavatel: Chucklefish

Vychází na platformy: PC, Switch

Žánry: Strategie

Wargroove je zpět! Vydejte se na zcela nové dobrodružství plné nepravděpodobných přátelství, neznámých protivníků a ošklivých plánů pomsty. Vydejte se do války proti nepřátelům s řadou nových velitelů a využijte jejich nový odstupňovaný systém schopností „groove“, abyste zvrátili boj ve svůj prospěch. Navrhujte a sdílejte mapy, scény a kampaně pomocí snadno použitelných editorů a nástrojů pro hloubkové přizpůsobení.


My Little Universe

Vývojář: Estoty

Vydavatel: SayGames

Vychází na platformy: PC

Žánry: Indie, akční, adventura, sandbox

Jsi předurčen k tomu, abys znovu vytvořil to, co bylo kdysi ztraceno, a stal se hrdinou svého vlastního Malého vesmíru, když jsi uvízl na pustém měsíci jen se svými nástroji, lodí bez paliva a nebeskými tvůrčími silami! Nezapomeňte povolat až tři své přátele, aby se k vaší cestě připojili v kooperativním režimu Splitscreen!


Kingdom Shell

Vývojář: Cup of Pixels

Vydavatel: Cup of Pixels

Vychází na platformy: PC

Žánry: Metroidvania

Magická schránka, která chránila království po celá staletí, byla rozbita. Království nyní ovládají hordy nočních můr, které terorizují jeho obyvatele.
Bílý chrám, který stál po staletí na stráži Království, nemůže této hrozbě čelit sám. Jsou nuceni požádat o pomoc Eliase, míšence, v jehož žilách koluje krev nočních můr. On může být jedinou nadějí Království.

Prozkoumejte země Království, bojujte s hordami nočních můr a mocnými bossy, hledejte tajemství, pomáhejte obyvatelům v nouzi a zastavte hrozící katastrofu.


Assassin’s Creed Mirage

Vývojář: UBISOFT

Vydavatel: UBISOFT

Vychází na platformy: PC, PS4, PS5, XBox One, XBox Series X/S

Žánry: Stealth, akční, adventura

Basim Ibn Ishaq, sirotek, který se probíjel životem sám v ulicích Bagdádu, a nakonec se dostal do asasínského bratrstva. Během hlavní kampaně tedy budeme sledovat, jak se Basim vypracuje ve vůdce bratrstva.


PÁTEK 6. 10.


Detective Pikachu Returns

Vývojář: Creatures

Vydavatel: Nintendo

Vychází na platformy: Switch

Žánry: Adventura

Spolu s drsňáckým Pikachu, který miluje kávu, a jeho lidským parťákem Timem Goodmanem rozluštěte řadu záhad napříč Ryme City. Když dojde ke krádeži šperku, případ zavede toto skvělé detektivní duo na cestu plnou záhad. Proč se ztratil Timův otec Harry? Co je příčinou incidentů souvisejících s pokémony v okolí Ryme City? Odpovězte na tyto a další otázky hledáním stop, prozkoumáváním míst činu a používáním zápisníku k dedukcím.


Které hry Vás nejvíce zaujaly, že jste si je přidali do seznamu přání nebo je plánujete sledovat (Let's Play, stream, ...)? Můžete vybrat až 5 her.

Zobrazit výsledky

Nahrávání ... Nahrávání ...