Herní Novinky 25. září – 1. října 2023

Přehledný seznam vybraných herních novinek, které vycházejí v týdnu 25. září – 1. října 2023.

Minulý týden vás nejvíce zaujaly následující hry: Mortal Kombat 1, HumanitZ, Lies of P, PAYDAY 3, Gloomhaven a Witchfire. Přečíst si o hrách z minulého týdne můžete ve článku: Herní novinky 18. – 24. září 2023.

Na konci článku můžete hlasovat, které z následujících her vás zaujaly nyní.


Pokud se chcete účastnit diskuze o novinkách z tohoto článku, zapněte si živé vysílání KateChibi každé pondělí v 20:30. Zde můžete i nalézt záznamy ze starších novinek.


Než se podíváme na herní novinky, tak bych rád upozornil na můj nový Instagram. Na tomto profilu plánuji sdílet screenshoty z her, které jsem hrál nebo hraji. Kromě mých sreenshotů zde budu publikovat i vybrané momentky/klipy spřátelených streamerů/tvůrců. Budu rád, když mi dáte follow.


PONDĚLÍ 25. 9.


Relic Hunters Legend – Early Access

Vývojář: Rogue Snail

Vydavatel: Gearbox Publishing

Vychází na platformy: PC

Žánry: Looter-shooter, střílečka, akční, RPG

Relic Hunters Legend je online akční RPG hra s rychlým tempem hry, působivým vybavením a zbraněmi a zábavnou bandou hlučných rebelů s různými dovednostmi a schopnostmi, které si můžete vyladit podle svého herního stylu.

Zlotřilý kačer, vévoda Ducan, nějakým způsobem ukradl minulost a všem tvrdí, že je zodpovědný za všechno dobré, co se kdy stalo – a poskytuje tak legitimitu svému utlačovatelskému galaktickému režimu.

Lovci relikvií v čele s Pinkyyem cestují po Galaxii a hledají relikvie staré civilizace a snaží se obnovit vzpomínky na skutečnou Minulost. Na této cestě se Pinkyy a její posádka – Jimmy, Ace, Raff, Biu a Jimmyho mladší sestra Panzer – setkávají s novým tajemným spojencem jménem Sedm.


These Doomed Isles – Early Access

Vývojář: Triplevision Games Limited

Vydavatel: Fireshine Games

Vychází na platformy: PC

Žánry: Strategické, budování města, simulace, karetní, tahové

Zahrajte si na boha v této survivalové hře na stavění města s roguelike mechanikami. Sklízejte karty, abyste získali půdu z moře, budujte osady pro své stoupence a zasypávejte vlny útočníků ohněm. Vyberte si jednoho ze 3 bohů s jedinečnými kartami, herními styly a schopnostmi a veďte jejich civilizace k vítězství ve strategické hře.

Vývojáři mají v plánu další bohy postupně přidávat.


LunarLux

Vývojář: CosmicNobab Games

Vydavatel: Freedom Games

Vychází na platformy: PC

Žánry: RPG, akční, pixelové, anime, tahové

LunarLux je akční dobrodružné RPG inspirované anime, které se odehrává na Měsíci! Před tisíci lety žilo lidstvo na nyní vulkanické a neživé planetě podobné Zemi známé jako Terra. V důsledku planetární katastrofy ASTRA byli lidé nuceni najít nový domov. Bohužel v rozumné vzdálenosti neexistovala žádná obyvatelná planeta, a tak se zbylí přeživší vydali na Lunu, měsíc, který obíhá kolem Terry.

Plni naděje, snů a odhodlání lidstvo v novém domově nadále přežívalo a vzkvétalo. O několik století později, v roce 30XX, se Luna stala domovem nejgeniálnějších lidských myslí (a jejich výtvorů). Existenci lidstva však nyní ohrožuje blížící se antihmotová kometa – stejná kometa, která před tisíci lety vyhladila obyvatele Terry!

Připojte se k měsíční bojovnici Belle, která si razí cestu přes Měsíc, aby našla způsob, jak kometu zničit, než vyhladí život, jak ho známe! Bojujte s tajemnými monstry známými jako Murkové pomocí hybridního tahového a akčního bojového systému, odhalte tajemství ztracené civilizace a zachraňte Měsíc!


Project Planet – Earth vs Humanity

Vývojář: Fifth Harbour Studios

Vydavatel: Fifth Harbour Studios

Vychází na platformy: PC

Žánry: Localní a online multiplayer, PVP, kooperativní, párty hra, sociální dedukce, simulátor

Zničte lidstvo epidemiemi virů, dopady asteroidů a dalšími útoky jako planeta Země! Nebo se spojte až s pěti přáteli v roli světových vůdců, průmyslu, médií, vědců a veřejnosti a snažte se přežít. Nemožná dilemata a větvící se příběhy vytvářejí v této strategické párty hře nespočet cest!

Jako planeta Země je vaším cílem zničit lidstvo, abyste si zajistili vlastní přežití. Můžete vyvolat katastrofy a nejrůznější události, které poškodí ekosystémy a znečištění a promění planetu v peklo, v němž se nedá žít! Arzenál Země vychází z reálných hrozeb, od propuknutí virů přes sluneční erupce až po dopady asteroidů.

Jako světoví vůdci vytváříte zákony a předpisy, které musí ostatní dodržovat. Pokud vypukne virus, zavedete globální lockdowny, částečné lockdowny, nebo žádné? Budete násilně evakuovat Veřejnost před dopadem asteroidu a riskovat vzpouru, abyste zachránili její životy, nebo oceníte její svobodnou vůli?

Průmysl řídí všechny korporace a ekonomiku. Přinutíte své zaměstnance pracovat na dálku, abyste omezili šíření virů, donutíte je chodit do kanceláře, abyste omezili ztrátu produktivity, nebo jim umožníte, aby si sami vybrali? Najmete si vědce, aby zkoumali způsoby, jak snížit emise, nebo dáte přednost zisku?

Vědci potřebují vynakládat prostředky, aby mohli úspěšně dokončit vědecký výzkum a objevit řešení problémů lidstva. Čím více utratíte, tím větší je šance na úspěch, ale za cenu snížení vašeho vlivu. Dáte přednost vyššímu dobru? Nebo zvítězí vlastní zájem?

Média musí informovat o novinkách a informovat ostatní hráče. Budete plnit svou povinnost a zachovávat pravdivost, nebo budete události senzacechtivě zpracovávat pro více kliknutí? Budete chválit rozhodnutí průmyslu nutit zaměstnance pracovat z domova, kritizovat je za poškozování malého člověka, nebo ho budete zcela ignorovat a zaměříte se na něco, co stojí za více kliknutí?

Poslední rolí je Veřejnost, která zastupuje běžného občana. Budete se řídit bezpečnostními pokyny pro viry, nebo chcete dál žít jako obvykle? Vstoupíte do zóny dopadu asteroidu, abyste zachránili své bližní, nebo to necháte na záchranářích? A co je třeba udělat, abyste se vzbouřili?


ÚTERÝ – 26. 9.


WitchSpring R

Vývojář: KIWIWALKS

Vydavatel: Pixmain

Vychází na platformy: PC

Žánry: JRPG, tahový souboj

WitchSpring R je příběhové RPG kombinující prvky simulace, sběratelství a výroby a boje. Hrajte za Pieberry, bělovlasou čarodějku s ušima králíčka, která vyrůstá v lese plném příšer. Aby znovu prožila své vzpomínky na dětství (jedla chutné jídlo!), touží se vydat mezi lidi, ale nemůže najít cestu do vnějšího světa… dokud nezačne váš příběh! Svět plný nových zážitků čeká na VÁS, abyste ho prozkoumali spolu s ní.


Cyberpunk 2077: Phantom Liberty – DLC

Vývojář: CD PROJEKT RED

Vydavatel: CD PROJEKT RED

Vychází na platformy: PC, PS5, XBox Series X/S

Žánry: RPG, akční, cyberpunk

Phantom Liberty, the thrilling espionage expansion for Cyberpunk 2077. Zcela nová čtvrt v Night City, Dogtown, kam se hlavní hrdina (nebo hrdinka) vypraví zachránit prezidenta NUSA (Nové Spojené státy americké). Tvůrci chystané DLC popisují jako špionážní thriller.


Mineko’s Night Market

Vývojář: Meowza Games

Vydavatel: Humble Games

Vychází na platformy: PC, Switch

Žánry: Simulátor, adventura

Mineko’s Night Market je hra, která oslavuje japonskou kulturu a zároveň představuje hřejivý příběh o přátelství, tradicích a mnoha a mnoha kočkách.

Hrajte za Mineko, zvídavou dívku, která právě dorazila do svého nového domova na ostrově inspirovaném Japonskem, který se nachází na úpatí hory Fugu. Pověrčiví místní obyvatelé ostrova uctívají sluneční kočku Nikko. To, co bylo vždy považováno za dávno vyprávěný mýtus, přivádí městečko k záhadě, protože v posledních dnech se mezi obyvateli ostrova začíná objevovat pozorování Nikko.

Objevte tajemství, které se skrývá za městem, a navraťte strádající vesnici její bývalou slávu. Po celou dobu spravujte své každodenní činnosti, plňte různé úkoly, vydávejte se na rozmarné výpravy a vyrábějte zvláštní předměty v rámci příprav na týdenní noční trh.


Harvest Moon: The Winds of Anthos

Vývojář: Appci Inc., Natsume Inc.

Vydavatel: Natsume Inc.

Vychází na platformy: PC, PS4, PS5, Switch, Xbox One, XBox Series X/S

Žánry: Simulace, farmaření, RPG

Země Anthos byla mírumilovná a harmonická země, na kterou dohlíželi.
bohyně sklizně a dožínkoví duchové, kteří chránili obyvatele Anthosu před přírodními katastrofami, jako jsou například bouře, zemětřesení a podobně.

Jednoho dne před mnoha lety došlo na ostrově Anthos k silné sopečné erupci, která ohrožovala život na ostrově Anthos, a bohyně sklizně se rozhodla a duchové dožínek museli použít veškerou svou zbývající sílu, aby udrželi obyvatele a zvířata naživu. To zanechalo různé vesnice po celé zemi navzájem odříznuty. Některé nešťastné duše dokonce uvízly mimo své vesnice a nemohly se vrátit…

Věřili, že oddělené vesnice a lidé se jednoho dne znovu spojí, vyslala bohyně úrody láhev s dopisem a kouzelným klíčem a pak upadla do hlubokého spánku…

Pozor! Hra je vyvinuta pro použití ovladače. PC verze nepodporuje klávesnici a myš.


Paleo Pines

Vývojář: Italic Pig

Vydavatel: Modus Games

Vychází na platformy: PC, PS4, PS5, Switch, Xbox One, XBox Series X/S

Žánry: Simulace, farmaření, oddechové

Vítejte na Paleo Pines, okouzlujícím ostrově známém svými přátelskými dinosaury, svéráznými obyvateli a tajemnou minulostí. Zde se evoluce vydala jinou cestou a vytvořila svět, ve kterém lidé a dinosauři žijí společně v harmonii!

Vydejte se se svým dinosauřím společníkem Štístkem odhalit tajemství ostrova a objevit nové dinosaury. Váš příjezd na ostrov přivítají s vítanou zvědavostí místní obyvatelé, kteří vám mohou pomoci při vašem pátrání (a možná vám dají i více práce!). Společně s Štístkem vybudujte prosperující ranč, pomáhejte místním vesničanům, spřátelte se s roztomilými dinosaury a odhalte ztracenou historii ostrova, abyste si vybudovali útulné dinosauří útočiště.


Train Sim World 4

Vývojář: Dovetail Games

Vydavatel: Dovetail Games

Vychází na platformy: PC, PS4, PS5, XBox One, XBox Series X/S

Žánry: Simulace, vlaky, realistické

Pociťte sílu simulace ve svých rukou. Zažijte obrovskou rychlost a projevte bezkonkurenční kreativitu s Train Sim World 4! Rozšiřte své železniční hobby a objevte nespoutané emoce z řízení rozmanité řady ikonických tratí a vlaků. Od výcvikového střediska až po horský průsmyk, to je vaše cesta.


El Paso, Elsewhere

Vývojář: Strange Scaffold

Vydavatel: Strange Scaffold

Vychází na platformy: PC, XBox One, XBox Series X/S

Žánry: Survival, horor, stealth

El Paso, Elsewhere je nadpřirozená neo-noirová střílečka z pohledu třetí osoby. Lovte vlkodlaky, padlé anděly a další prokleté bytosti. Probojujte se motelem měnícím realitu, patro po patře, kde se odehrávají krvavé scény. Zachraňujte oběti Drákuly, pána upírů. Zničte padoucha, kterého jste milovali – i kdyby to mělo znamenat, že sami zemřete.


STŘEDA 27. 9.


Hometopia – Early Access

Vývojář: Hometopia Inc.

Vydavatel: Hometopia Inc.

Vychází na platformy: PC

Žánry: Simulace, sandbox, budování

Stavějte lépe, společně Hometopia je velmi uspokojivá kooperativní stavební simulace, která z hráčů udělá návrháře a tvůrce nejhezčích domů ve virtuálním světě.


Fortune’s Run – Early Access

Vývojář: Team Fortune

Vydavatel: Team Fortune

Vychází na platformy: PC

Žánry: FPS, cyberpunk, RPG

Prozkoumejte rozpadající se průmyslový svět, který zůstal za nekonečným závodem lidstva o dobytí hvězd. Pod jeho železnou oblohou zoufalé duše zabíjejí a kradou, aby se dostaly na stále ještě hojné hraniční světy. Potopte se, nebo plavte v této vysokooktanové střílečce z pohledu první osoby s pohlcujícími simulačními prvky.


Underground Blossom

Vývojář: Rusty Lake

Vydavatel: Rusty Lake

Vychází na platformy: PC, Android

Žánry: Adventura, point&click, puzzle

Procestujte život a vzpomínky Laury Vanderboomové!

Cestujte od stanice ke stanici, přičemž každá stanice metra symbolizuje kus Lauřiny minulosti a budoucnosti. Řešte různé hádanky, najděte správné metro, do kterého nastoupíte, a odhalte jednu z Lauřiných časových linií a zároveň jí pomozte pochopit smysl jejího života a uniknout zkaženosti její mysli.


Escape From Mystwood Mansion

Vývojář: Lost Sock Studio

Vydavatel: Lost Sock Studio

Vychází na platformy: PC

Žánry: Puzzle, únikovka

V tétoV této únikové hře z pohledu první osoby jste uvězněni v tajemném sídle Mystwood. Prozkoumejte sídlo a najděte skryté prostory, řešte hádanky a luštěte kódy, abyste našli cestu ven. Podaří se vám uniknout, nebo se zdržíte, abyste odhalili poslední tajemství sídla?


ČTVRTEK 28. 9.


Infinity Strash: DRAGON QUEST The Adventure of Dai

Vývojář: Square Enix, GameStudio Inc., KAI GRAPHICS INC.

Vydavatel: Square Enix

Vychází na platformy: PC, PS4, PS5, XBox Series X/S, Switch

Žánry: JRPG, anime, akční, hack&slash

Legendární manga a anime DRAGON QUEST The Adventure of Dai přichází jako vzrušující akční RPG!

Prožijte znovu události z anime ve hře INFINITY STRASH a ujměte se vedení Daie a Avanových učedníků v jejich boji proti Temné armádě!

Vzpomínky na pouto: Tyto předměty obnovují ikonické scény z původní mangy. Získejte je a vybavte se jimi, abyste si rozšířili schopnosti podle svého herního stylu.

Chrám vzpomínek: V nekonečném dungeonu, kde se příšery a pasti mění při každém vstupu, si zahrajte více než 100 kombinací místností.
Prosekávejte se hordami nepřátel, abyste se dostali do posledního patra.


Wildmender

Vývojář: Muse Games

Vydavatel: Kwalee

Vychází na platformy: PC, PS5, XBox Series X/S

Žánry: Simulace, farmaření, kooperativní

Wildmender je hra o oživení pustého světa.

Prozkoumejte rozlehlou poušť sami nebo s přáteli. Sbírejte rostliny a přiveďte je zpět do své zahrady, aby se jim dařilo. Vyrábějte nové nástroje a používejte je k tvarování země a k vedení vody k rostlinám. Ponořte se do tajemství padlé civilizace a objevte její magii. Spřátelte se se zvířaty, duchy a vyhledejte bohy, aby vám pomohli bránit zemi před zákeřnými přízraky, kteří se ji snaží zkazit. Je na vás, abyste zachránili svět, jedno semínko po semínku.


Pizza Possum

Vývojář: Cosy Computer

Vydavatel: Raw Fury

Vychází na platformy: PC, PS5, XBox Series X/S

Žánry: Strategické, arkádové

Pizza Possum je krátká a sladká arkáda, ve které je vaším cílem sníst co nejvíce jídla, aniž by vás chytili. Rozkošná směs zdravého a rošťáckého humoru se skrývá a hledá cestu vesnicí sama nebo s kamarádem, přičemž využívá předměty a keře k manévrování kolem hlídkujících hlídacích psů. Dostaňte se na vrchol vesnice, snězte obrovskou pizzu a ukradněte korunu z hlavy vůdce psů. Tak na co ještě čekáte? Je čas jíst!


Kingdoms Of Ereloth – Early Access

Vývojář: Arcadius Entertainment

Vydavatel: Arcadius Entertainment

Vychází na platformy: PC

Žánry: Sandbox, budování

Vydejte se na epickou cestu po podmanivých zemích Erelothu, kde kdysi žili předkové a zapomenuté rasy. Dnes je tento kontinent bojištěm civilizací, které soupeří o nadvládu, a ve stínech zde číhají temné bytosti a primitivní stvoření. Sami bohové sledují, jak válečníci a despotové povstávají a padají a utvářejí osud Erelothu hrůzou a zkázou.


PÁTEK 29. 9.


EA SPORTS FC 24

Vývojář: EA Canada & EA Romania

Vydavatel: Electronic Arts

Vychází na platformy: PC, PS4, PS5, Switch

Žánry: Sportovní, e-sport

EA SPORTS FC™ 24 vás vítá ve hře – dosud nejvěrnějším fotbalovém zážitku s technologií HyperMotionV, styly hraní optimalizovanými společností Opta a vylepšeným enginem Frostbite.


Fate/Samurai Remnant

Vývojář: KOEI TECMO GAMES

Vydavatel: KOEI TECMO GAMES

Vychází na platformy: PC, PS4, PS5, Switch

Žánry: JRPG, akční, anime

Bitva o Voskový měsíc, který může splnit všechna přání – Rituál voskového měsíce. Nositeli Rituálu je sedm osob, které usilují o splnění svého přání, neboli Mistrů. Sedm Hrdinských duchů neboli Služebníků je povoláno na tento svět svými Mistry. Opona se zvedá nad soubojem sedmi Mistrů s jejich sedmi Služebníky.


COCOON

Vývojář: Geometric Interactive

Vydavatel: Annapurna Interactive

Vychází na platformy: PC, PS4, PS5, Switch, XBox One, XBox Series X/S

Žánry: Adventura, puzzle

Hra COCOON od Jeppeho Carlsena, hlavního tvůrce her LIMBO a INSIDE, tě vezme na dobrodružství napříč světy. Zvládněte mechanismy přeskakování světů a odhalte vesmírnou záhadu.


PAW Patrol World

Vývojář: 3DClouds

Vydavatel: Outright Games

Vychází na platformy: PC, PS4, PS5, Switch, XBox One, XBox Series X/S

Žánry: Akční, rodinné, kooperativní

Prozkoumej svět Tlapkové Patroly jako nikdy předtím, v akčním 3D dobrodružství, kde je všechno možné. Hrajte za svá oblíbená štěňátka, řiďte jejich vozidla a zachraňujte situaci při zábavných záchranných akcích a misích. Je to ta nejlepší hra s Tlapkovou Patrolou!

Pomocí pamlsků pro štěňata si odemkněte nové oblečky, razítka na pohlednice, emoty, nálepky na vozidla a mnoho dalšího.

Festival Dny Tlapkové Patroly je téměř tady a všichni v Adventure Bay se těší – tedy všichni kromě starosty Humdingera a jeho posádky kočičích katastrof. Humdinger se zmocnil všech festivalových plakátů a ve své nové super vzducholodi způsobuje chaos! Bude potřeba, aby celá parta hodných štěňat – Chase, Sky, Marshall, Rubble, Zuma, Rocky, Everest a Tracker – se svými jedinečnými schopnostmi zastavila Humdingera.


Které hry Vás nejvíce zaujaly, že jste si je přidali do seznamu přání nebo je plánujete sledovat (Let's Play, stream, ...)? Můžete vybrat až 5 her.

Zobrazit výsledky

Nahrávání ... Nahrávání ...