Herní Novinky 7. – 13. srpna 2023

Přehledný seznam vybraných herních novinek, které vycházejí v týdnu 7. – 13. srpna 2023.

Minulý týden vás nejvíce zaujaly následující hry: Baldur’s Gate 3, F1 Manager 2023 a American Truck Simulator – Oklahoma. Přečíst si o hrách z minulého týdne můžete ve článku: Herní novinky 31. července – 6. srpna 2023.

Na konci článku můžete hlasovat, které z následujících her vás zaujaly nyní.


Pokud se chcete účastnit diskuze o novinkách z tohoto článku, zapněte si živé vysílání KateChibi každé pondělí v 20:30. Zde můžete i nalézt záznamy ze starších novinek.


PONDĚLÍ 7. 8.


WrestleQuest

Vývojář: Mega Cat Studios

Vydavatel: Skybound Games

Vychází na platformy: PC, XBox One, XBox Series X/S, PS4, PS5, Switch

Žánry: RPG

Profesionální wrestling a RPG fantasy se střetávají v dokonalém pixelovém dobrodružství. „Macho Man“ Randy Savage a spousta dalších ikon vám nabídnou vedení při cestě za slávou mimo ring. Tahle cesta hrdiny není jen epická výprava, je to WRESTLEQUEST!


Hammer of Virtue

Vývojář: No Pest Productions

Vydavatel: Jens Kolhammar

Vychází na platformy: PC

Žánry: Hack&Slash, souls-like

Malá skupina teroristů s názvem Vědecká Svoboda rozmístila kolem planety silová pole. „Sjednocená říše vám přidělila kladivo a jediné nezničitelné brnění, které má k dispozici, abyste hrozbu zastavili. Využijte své bojové schopnosti a postavte se různým zvířatům a robotům kontrolovaných zlými vědci.


ÚTERÝ 8. 8.


I Am Future: Cozy Apocalypse Survival – Early Access

Vývojář: Mandragora

Vydavatel: tinyBuild

Vychází na platformy: PC

Žánry: Survival

Probudíte se na zarostlé střeše mrakodrapu – nikde ani živáčka. Cosmopolis, kdysi mohutný celek z kovu a skla, leží v troskách a zatopený. Desítky let trvající boj mezi UNICORPem a konkurenčními korporacemi prosazujícími myšlenky transhumanismu zřejmě nadobro skončil, když se společnost zhroutila. Nyní je na vás, abyste se pokusili vyřešit záhadu posledních dnů civilizace… a svého náhlého probuzení. Nebo si prostě můžete vybudovat svou vlastní budoucnost a kochat se pohledem na to, co z lidstva zbylo.


Cat’s Request

Vývojář: BOV Games

Vydavatel: Adventure Game Hotspot, BOV Games

Vychází na platformy: PC

Žánry: Point&Click, detektivní

Fantastický detektivní příběh o mimozemské kočce jménem Ash a jejím virtuálním asistentovi, kteří žijí v metropoli řízené umělou inteligencí.

Jednoho dne jejich poklidnou existenci naruší náhlé objevení počítačového viru, který ohrožuje všechny vnímající programy. Ash se ujímá role detektiva, aby záhadu tohoto viru odhalil.

Mezi Ashem a jeho virtuálním asistentem můžete přepínat. Do určitých lokací má přístup pouze jedna postava.


Deathbulge: Battle of the Bands

Vývojář: Deathbulge, Five Houses LLC

Vydavatel: Deathbulge, Five Houses LLC

Vychází na platformy: PC

Žánry: RPG, komedie

Hra na hrdiny s hudební tematikou a zálibou v úchylných a směšných situacích. Příběh se točí kolem smrtící soutěže Battle of the Bands, kde účastníci mohou útočit a být napadáni hudbou.


STŘEDA 9. 8.


Mondealy

Vývojář: uglycoal

Vydavatel: Valkyrie Initiative

Vychází na platformy: PC

Žánry: RPG

Vydej se na kouzelné 2D dobrodružství do království pod tvým rodným městem. Poznejte jeho okouzlující obyvatele, prozkoumejte kouzelnou krajinu a prožijte neobyčejný příběh. Inspirováno hrami Undertale, Oneshot a Stardew Valley.


ČTVRTEK 10. 8.


Atlas Fallen

Vývojář: Deck13

Vydavatel: Focus Entertainment

Vychází na platformy: PC, PS5, XBox Series X/S

Žánry: Akční, RPG

Vstaňte z prachu a klouzejte po písku bezčasé země plné dávných nebezpečí, záhad a střípků minulosti. Lovte legendární příšery pomocí mocných zbraní a schopností napuštěných pískem ve velkolepém, supersilném boji.


Sengoku Dynasty – Early Access

Vývojář: Superkami

Vydavatel: Toplitz Productions

Vychází na platformy: PC

Žánry: RPG, simulace, budování základny

Sengoku Dynasty nabízí vzrušující multižánrovou směs RPG s otevřeným světem, budování města a simulace života s prvky přežití. Budujte a staňte se vůdcem vlastní dynastie v bouřlivých dobách feudálního Japonska. Hrajte sólo nebo v kooperaci – z pohledu první nebo třetí osoby.

Vybudujte si život, kultivujte komunitu a vytvořte vlastní dynastii v regionu, který kdysi zpustošil hladomor a válka. Hrajte sólo nebo v kooperativním multiplayeru a prozkoumávejte nádherný otevřený svět, kde sbíráte suroviny, vyrábíte, lovíte, stavíte a hospodaříte, abyste přežili a podpořili svou vesnickou komunitu. Bojujte s tvrdými nepřáteli, staňte se velkým vůdcem a chraňte to, co jste vytvořili.

Poznejte krásy přírody a zúčastněte se starodávných rituálů, abyste odhalili tajemství božství. Dynastie Sengoku nabízí strhující pohled na život ve středověkém Japonsku. Vyberte si cestu vůdce, řemeslníka, bojovníka nebo mnicha a vydejte se na epickou cestu.


Stray Gods The Roleplaying Musical

Vývojář: Summerfall Studios

Vydavatel: Humble Games

Vychází na platformy: PC, PS4, PS5, XBox One, XBox Series X/S, Switch

Žánry: RPG, adventura

Před týdnem jsme již hru zmiňovali, ale vývojáři se rozhodnuli nesoupeřit s Baldur’s Gate 3 a vydat hru současně na všechny platformy ve stejný den.


V moderním fantasy světě je vysokoškolské studentce Grace udělena moc Múzy – moc, kterou bude potřebovat, aby zjistila pravdu o smrti své předchůdkyně, než vyprší čas. V tomto nádherně ručně ilustrovaném roleplayingovém muzikálu rozhodnete, s kým se Grace spojí, komu může věřit a kdo ji může zradit.


Spisovatel David Gaider, který dával život světům a postavám ve studiu Bioware mezi lety 1999 – 2018. Pracoval na hrách jako je Baldur’s Gate 2, Newerwinter Nights, vytvořil svět Thedas pro sérii Dragon Age. V roce 2019 spoluzaložil Summerfall Studios a vytvořil Stray Gods urban fantasy, do kterého se nyní můžete vydat a svými rozhodnutími jej ovlivnit.

Hra by měla časem vyjít i na konzole.


Tales & Tactics – Early Access

Vývojář: Table 9 Studio

Vydavatel: Yogscast Games

Vychází na platformy: PC

Žánry: Strategické, auto-battler

Na každého dychtivého hrdinu čeká Velký turnaj, každoroční vrcholná zkouška dovedností. A každý začínající hrdina má svůj vlastní příběh na cestě ke slavnému vítězství. Posaďte se ke stolu a začněte svůj vlastní příběh.


BANCHOU TACTICS

Vývojář: SECRET CHARACTER, ITSARAAMATA

Vydavatel: Flyhigh Works

Vychází na platformy: PC

Žánry: Tahové, JRPG

Po několik let konfliktů probíhaly krvavé boje mezi třemi středními školami v okolí této oblasti (kdesi v Japonsku). Toto šílenství hrály tři školy: Sakae High School, Nakamura Technical High School a Minato High School. Sváděly mnoho nelítostných bitev s cílem ukázat, kdo je v tomto městě pánem.

Když Kitagawa Seiichi, král démonů střední školy Minato, právě loni odmaturoval, o rovnováze všech tří sil se opět začalo pochybovat.


PÁTEK 11. 8.


Space Mechanic Simulator

Vývojář: Atomic Jelly

Vydavatel: Atomic Jelly

Vychází na platformy: PC

Žánry: Simulace, vesmír

Space Mechanic Simulator není jen další mechanická hra, ve které je vaším jediným úkolem opravovat nějaké součástky. Všechny díly v této hře jsou simulované, což dělá hraní více pohlcující a realistické. Nemůžete jednoduše odpojit potrubí před uzavřením ventilu a někdy ani nebudete vědět, co je rozbité, dokud se nepodíváte do schémat a nediagnostikujete problém pomocí svých nástrojů. To vše se odehrává, zatímco se vznášíte v nulové gravitaci nebo v naprosté tmě při obíhání na temné straně planety.


Garten of Banban 4

Vývojář: Euphoric Brothers

Vydavatel: Euphoric Brothers

Vychází na platformy: PC

Žánry: Horor

Prozkoumejte opuštěné úrovně Banbanovy mateřské školy. Přežijte obyvatele zařízení, které zůstalo podezřele prázdné. Odhalte pravdu, která se za tímto místem skrývá, a zjistěte, kde se nachází vaše ztracené dítě…


Které hry Vás nejvíce zaujaly, že jste si je přidali do seznamu přání nebo je plánujete sledovat (Let's Play, stream, ...)? Můžete vybrat až 5 her.

Zobrazit výsledky

Nahrávání ... Nahrávání ...