Herní Novinky 31. července – 6. srpna 2023

Přehledný seznam vybraných herních novinek, které vycházejí v týdnu 31. července – 6. srpna 2023.

Minulý týden vás nejvíce zaujaly následující hry: Remnant II, Ratchet & Clank: Rift Apart a The Expanse: A Telltale Series. Přečíst si o hrách z minulého týdne můžete ve článku: Herní novinky 24. – 30. července 2023.

Na konci článku můžete hlasovat, které z následujících her vás zaujaly nyní.


Pokud se chcete účastnit diskuze o novinkách z tohoto článku, zapněte si živé vysílání KateChibi každé pondělí v 20:30. Zde můžete i nalézt záznamy ze starších novinek.



PONDĚLÍ 31. 7.


F1 Manager 2023

Vývojář: Frontier Developments

Vydavatel: Frontier Developments

Vychází na platformy: PC, XBox One, XBox Series X/S, PS4, PS5

Žánry: Sportovní, simulátor, manažerské

Napínavý svět Formule 1 ožívá v nové sezóně ve hře F1 Manager 2023. 23 závodů, šest závodů F1 Sprint, nové vozy, nové okruhy včetně Las Vegas Strip Circuit, noví jezdci, nové výzvy… Váš odkaz začíná právě zde.

F1 Manager 2023 je výzvou, abyste řídili tým F1 podle vlastního výběru a podle svých podmínek. Začněte svou kariéru jako šéf týmu v jednom z 10 týmů F1 a spravujte všechny aspekty od továrny přes garáž až po startovní pole.


Venba

Vývojář: Visai Games

Vydavatel: Visai Games

Vychází na platformy: PC, XBox One, XBox Series X/S, PS4, PS5, Switch

Žánry: Vaření, puzzle, odpočinkové

Venba je krátká příběhová hra o vaření, ve které hrajete za indickou matku, která se v 80. letech 20. století přistěhovala s rodinou do Kanady. Hráči budou vařit různé pokrmy a obnovovat ztracené recepty, vést rozvětvené rozhovory a prozkoumávat tyto příběhy o rodině, lásce, ztrátě a dalších věcech.


Landnama

Vývojář: Sonderland

Vydavatel: Sonderland

Vychází na platformy: PC

Žánry: Budování města, simulace, roguelite

V 9. století se Vikingové vydali přes moře a založili na Islandu první osady, které jsou pro věky zdokumentovány ve velké knize Landnama. Vyberte si klan a pokuste se osídlit tuto nehostinnou zemi, ale budete muset moudře zvolit strategii, abyste přežili stále krutější zimu a dokončili svou ságu.


Cornucopia – Early Access

Vývojář: Subconscious Games

Vydavatel: Subconscious Games

Vychází na platformy: PC

Žánry: Farmaření, simulátor života, RPG

Vstupte do Cornucopia, ztělesnění 2,5D RPG s farmářským životem, kde je každý roh dveřmi do okouzlující nové říše. Vydejte se na cestu rozvíjejícím se vesmírem, kde se farmaření stává dobrodružstvím a kde se tajemství a magie plynule prolínají. Vyzkoušejte si boj s pomocí domácích mazlíčků, srdceryvné zvířecí závody, vlastní útočiště a revoluční systém kompostování. Vytvořte si nezapomenutelné vazby, zvládněte poutavé minihry, zúčastněte se slavnostních oslav a odhalte podmanivá tajemství Cornucopie.


The Radiants

Vývojář: Rose Arcana Games

Vydavatel: Rose Arcana Games

Vychází na platformy: PC

Žánry: Otome, visualní novela

Když se obyčejná studentka stane svědkem smrti mladé ženy, ocitne se ve světě, o jehož existenci neměla tušení – ve světě plném magie, nebezpečí a neuvěřitelných postav. Je nucena zaujmout místo ženy, kterou se pokusila zachránit, a musí se osvědčit tím, že projde zkouškami Zářící rady, jinak riskuje, že navždy ztratí své vzpomínky…


ÚTERÝ 1. 8.


American Truck Simulator – Oklahoma – DLC

Vývojář: SCS Software 🇨🇿

Vydavatel: SCS Software 🇨🇿

Vychází na platformy: PC

Žánry: Simulace

Oklahoma je rozmanitý stát, který se utvářel díky své historii a průmyslu. Velké americké dálnice, které se táhnou přes kopce s tmavě červenou skálou, až po města plná kultury, památek a podniků.

„The Sooner State“, který se nachází na jihu země, má obecně pověst spíše vyprahlého místa, nicméně je mnohem lepší nesoudit tuto knihu podle obalu. Na území státu se nachází nádherné státní parky, několik přírodních zázraků a historická místa plná záhad a legend. Na své si však přijdou i ti, kteří místo toho hledají něco praktičtějšího, protože místní silniční síť a silná ekonomika poháněná těžbou zemního plynu a ropy každého kamioňáka náležitě zaměstná.


STŘEDA 2. 8.


Thronefall – Early Acess

Vývojář: GrizzlyGames

Vydavatel: GrizzlyGames

Vychází na platformy: PC

Žánry: Tower defense, strategie

Thronefall se pokusil zbavit klasickou strategickou hru všech zbytečných složitostí a zkombinovat ji s trochou zdravého „hack and slay“. Přes den si vybudujte základnu, v noci ji braňte do posledního dechu.


Oceanhorn 2: Knights of the Lost Realm

Vývojář: Cornfox & Brothers Ltd.

Vydavatel: FDG Entertainment

Vychází na platformy: PC, PS5, XBox Series X/S

Žánry: Akční, adventura, RPG

Hra Oceanhorn 2: Knights of the Lost Realm, která se odehrává tisíc let před událostmi první kapitoly, vás vezme na magickou cestu napříč rozsáhlým světem Gaia, který je plný mytologie a pověstí. Mladý rytíř čelí nelehké výzvě, protože se vrátil čaroděj Mesmeroth s hrozivou temnou armádou. Podaří se našemu hrdinovi sjednotit Owrusy, Gillfolky a Arcadiany v boji o osud světa?
Hra byla vydána v roce 2020 pro Switch a nyní si ji můžete zahrát na dalších platformách.


Axon TD: Uprising – Tower Defense – Early Access

Vývojář: Element Studios

Vydavatel: Element Studios

Vychází na platformy: PC

Žánry: Tower defense

Axon TD přináší do hry novou vrstvu strategie. Obvykle na cestě stavíte věže, které překážejí nepřátelům a prodlužují cestu. Ale co kdybyste mohli převzít kontrolu nad samotným rozložením mapy a věci přímo rozšiřovat? Ve hře Axon TD máte k dispozici štětec a mapa je vaše plátno.


Ninja or Die: Shadow of the Sun

Vývojář: Nao Games

Vydavatel: Marvelous Europe

Vychází na platformy: PC

Žánry: Roguelite, plošinovka

Hra Ninja or Die: Shadow of the Sun se odehrává v srdci kataklyzmatické události v Japonsku Edo a je to ultrarychlá Roguelite inspirovaná japonským folklórem. Uvolněte sílu, rychlost a duši nindži a používejte k pohybu a útoku akrobatické skoky.


ČTVRTEK 3. 8.


Stray Gods The Roleplaying Musical

Vývojář: Summerfall Studios

Vydavatel: Humble Games

Vychází na platformy: PC

Žánry: RPG, adventura

V moderním fantasy světě je vysokoškolské studentce Grace udělena moc Múzy – moc, kterou bude potřebovat, aby zjistila pravdu o smrti své předchůdkyně, než vyprší čas. V tomto nádherně ručně ilustrovaném roleplayingovém muzikálu rozhodnete, s kým se Grace spojí, komu může věřit a kdo ji může zradit.


Spisovatel David Gaider, který dával život světům a postavám ve studiu Bioware mezi lety 1999 – 2018. Pracoval na hrách jako je Baldur’s Gate 2, Newerwinter Nights, vytvořil svět Thedas pro sérii Dragon Age. V roce 2019 spoluzaložil Summerfall Studios a vytvořil Stray Gods urban fantasy, do kterého se nyní můžete vydat a svými rozhodnutími jej ovlivnit.

Hra by měla časem vyjít i na konzole.


A Guidebook of Babel

Vývojář: StarryStarry

Vydavatel: Pixmain

Vychází na platformy: PC, Switch

Žánry: Adventura, puzzle

Dobrodružná hra s motýlím efektem v centru dění. Po smrti si brzy uvědomíte, že jste nastoupili na palubu Babelu… a ačkoli si můžete připadat jako v zóně soumraku, dostanete do ruky pero, kterým můžete přepsat minulost, aby se mohly odehrát budoucí události.


Flutter Away

Vývojář: Runaway Play

Vydavatel: Runaway Play

Vychází na platformy: PC, Switch

Žánry: Průzkum

Užijte si klid amazonského deštného pralesa v této útulné krátké hře na objevování přírody. V roli motýlího badatele na pětidenním táboření prozkoumávejte okolní stezky, fotografujte, potkávejte zvířecí kamarády a zapisujte si objevy nalezené po cestě.


Baldur’s Gate 3

Vývojář: Larian Studios

Vydavatel: Larian Studios

Vychází na platformy: PC, PS5 (6. září)

Žánry: CRPG, DnD, tahové, taktické

Shromážděte svou družinu a vraťte se do Forgotten Realms v příběhu o přátelství a zradě, obětování a přežití a o vábení absolutní moci.

Probouzejí se v tobě tajemné schopnosti, které čerpáš z parazita, jenž ti byl do mozku nasazen jako klamač mysli. Odolejte a obraťte temnotu proti sobě samé. Nebo přijměte zkázu a staňte se nejvyšším zlem.



Které hry Vás nejvíce zaujaly, že jste si je přidali do seznamu přání nebo je plánujete sledovat (Let's Play, stream, ...)? Můžete vybrat až 5 her.

Zobrazit výsledky

Nahrávání ... Nahrávání ...