Herní Novinky 24. – 30. července 2023

Přehledný seznam vybraných herních novinek, které vycházejí v týdnu 24. – 30. července 2023.

Minulý týden vás nejvíce zaujala následující hra: Xenonauts 2. Přečíst si o hrách z minulého týdne můžete ve článku: Herní novinky 17. – 23. července 2023.

Na konci článku můžete hlasovat, které z následujících her vás zaujaly nyní.


Pokud se chcete účastnit diskuze o novinkách z tohoto článku, zapněte si živé vysílání KateChibi každé pondělí v 20:30. Zde můžete i nalézt záznamy ze starších novinek.



PONDĚLÍ 24. 7.


Offroad Mechanic Simulator

Vývojář: Image Power, GameFormatic

Vydavatel: Assemble Entertainment

Vychází na platformy: PC

Žánry: Simulace

Servisujte terénní vozidla a projeďte se s nimi. V simulátoru Offroad Mechanic Simulator můžete upravovat mnoho klasických terénních vozidel a připravovat je na náročné úkoly, které by žádné normální auto nezvládlo. Vyzkoušejte si svou práci a zdolávejte strmé skály, projíždějte řekami nebo hlubokými vrstvami bahna.


Space Cats Tactics

Vývojář: Mitzi Games

Vydavatel: Mitzi Games

Vychází na platformy: PC

Žánry: Tahové, taktické, RPG, simulátor

Bojujte v nervy drásajících bitvách vesmírných lodí v této tahové taktické vesmírné RPG. Řiďte svou posádku kočičích bojovníků, abyste se přizpůsobili každé strategické situaci, a ponořte se do napínavého příběhu, ve kterém vaše volby rozhodnou o vaší cestě.


ÚTERÝ 25. 7.


Remnant II

Vývojář: Gunfire Games

Vydavatel: Gearbox Publishing

Vychází na platformy: PC, PS5, XBox Series X/S

Žánry: Akční, Souls-like, RPG, temné

Remnant II je pokračování bestselleru Remnant: From the Ashes, který staví přeživší lidstvo proti novým smrtícím stvořením a bohů podobným bossům napříč děsivými světy. Hrajte sólo nebo v kooperaci s dalšími dvěma přáteli a prozkoumejte hlubiny neznáma, abyste zastavili zlo, které chce zničit samotnou realitu. Aby hráči uspěli, budou se muset spolehnout na své vlastní schopnosti a schopnosti svého týmu, aby překonali nejtěžší výzvy a odvrátili zánik lidstva.


Crimson Tactics: The Rise of The White Banner – Early Access

Vývojář: Black March Studios

Vydavatel: Black March Studios

Vychází na platformy: PC

Žánry: RPG, strategie

Království Wendalle je v zoufalé situaci. Je rozděleno rozdílnými ideály a zaplaveno nedůvěrou. Obléhání vede k občanské válce a ta ohrožuje stabilitu celého království, protože jednotlivá vévodství spolu soupeří v boji o wendalleský trůn.

Jednomu z těchto vévodství, Swozaltu, vládne vévoda Arsenio Duran, krutý a lstivý muž se zlověstným plánem získat vyšší moc a vyšší postavení v království. Drtí všechny, kdo se mu postaví do cesty, ale jeden protivník se zdá být nepolapitelný – malá skupina rebelů, která se ho vytrvale snaží odhalit a porazit. Mocná vévodova armáda však tuto rebelii pomalu, ale jistě usměrňuje a pomalu začíná být zřejmé, že její dny jsou sečteny.

Ocitnete se zde. Co si vybereš? Jaká rozhodnutí učiníš? Budeš si vážit životů svých druhů, nebo je využiješ, jak uznáš za vhodné? Rozhodnete se pomáhat těm, kteří to potřebují, nebo pomůžete sami sobě, protože vaše ideály se zdají být jasnější? Ať už se rozhodneš jakkoli, změníš chod Swozalty i celého království Wendalle.


USC: Counterforce – Early Access

Vývojář: Angry Cat Studios, Creatio 49

Vydavatel: Firesquid

Vychází na platformy: PC

Žánry: Tahové, taktické, RPG

USC: Counterforce je tahová taktická hra inspirovaná retro stylem, která se odehrává v napjaté sci-fi atmosféře. Ovládáte zásahovou jednotku komanda vyslanou na planetární těleso M-8322, aby prozkoumala a zneškodnila zbytky dosud většinou neidentifikované mimozemské hrozby. Ale to, co tam najdete, může velmi dobře změnit běh dějin…


Supreme Ruler 2030

Vývojář: BattleGoat Studios

Vydavatel: BattleGoat Studios

Vychází na platformy: PC

Žánry: RTS, simulace, válečné

V realistické vojenské, politické a ekonomické simulaci se můžete dostat k moci jako jakákoli moderní země. Ovládejte diplomacii, špionáž a správu zdrojů své země, abyste posílili své postavení. Využijte taktické řízení armády v reálném čase a upevněte si pozici nejvyššího vládce.


The Banished Vault

Vývojář: Lunar Division

Vydavatel: Bithell Games

Vychází na platformy: PC

Žánry: Budování základny

Přežijte cestu vesmírem v Auriga Vault, mezihvězdném gotickém klášteře, jehož posádku tvoří poslední vyhnanci po strašlivé katastrofě. Prozkoumávejte nepřátelské sluneční systémy, budujte základny a vyrábějte vzácné materiály, abyste udrželi posádku naživu. Během dlouhé hibernace mezi slunci rozšiřujte znalosti a schopnosti svých vyhnanců a oddalujte příchod Šera.

Procedurálně generované sluneční soustavy jsou zobrazeny jako realistické energetické mapy, přičemž různá tělesa představují různé výzvy. Pečlivě plánujte své pohyby, protože motory a palivo se chovají podle jednoduché, ale důrazné raketové rovnice.

Hledejte artefakty, které přinesete zpět do Vaultu, abyste odemkli schopnosti pro své vyhnance a nové budovy, které můžete postavit. Výzvy na kostkách prověří víru vašich vyhnanců, kteří odolávají nebezpečí v nepřátelském vesmíru.

Dokončete svůj postup tak, že přežijete dostatečně dlouho na to, abyste mohli napsat příběh svého Trezoru a poslat ho domů. Cesta je náročná – vaši vyhnanci mohou zemřít nebo být ponecháni osudu. Pokud vám zůstane jen jeden vyhnanec, cesta se nezdaří. Nikdo nemůže přežít sám.


Whispers in the West (Co-op Murder Mystery)

Vývojář: Infinite Whys

Vydavatel: Infinite Whys, Wings

Vychází na platformy: PC

Žánry: Detektivní, point&click, kooperativní

Whispers in the West je detektivní hra typu point-and-click, která podporuje online kooperaci pro 1-4 hráče. Každý příběh je hodinová zajímavá záhada, která čeká na vyřešení. Na řešení případů můžete pracovat buď sami, nebo se spojit se svými přáteli. Situace se může pěkně zvrtnout.


STŘEDA 26. 7.


Ratchet & Clank: Rift Apart

Vývojář: Insomniac Games, Nixxes Software

Vydavatel: PlayStation

Vychází na platformy: PC

Žánry: Plošinovka, akční

Mezigalaktičtí dobrodruzi se vracejí s velkou pompou ve hře Ratchet & Clank: Rift Apart!

Vydejte se s Ratchetem a Clankem na cestu dimenzemi, protože se vůbec poprvé vydávají na PC (po dvouleté exluzivitě na PS). Pomozte jim postavit se zlému císaři z jiné reality a skákejte mezi akčními světy i mimo ně.

Další na ráně je jejich vlastní vesmír, oprašte nehorázné zbraně dynamické dvojice a zastavte dimenzionální kolaps v jeho počátcích!

Sjednoťte vrcholný dvojitý tým s řadou známých spojenců i nových tváří, včetně nováčka Riveta. Je to bojovnice hnutí odporu Lombax z jiné dimenze, která je stejně odhodlaná zlikvidovat robotickou pohromu.


ČTVRTEK 27. 7.


Let’s School

Vývojář: Pathea Games

Vydavatel: Pathea Games, PM Studios

Vychází na platformy: PC

Žánry: Budovatelské, strategie, manažerské

Ve hře Let’s School se ujmete role ředitele, který má za úkol přebudovat a řídit svou alma mater. Hra obsahuje dvě základní mechaniky: výstavbu a navrhování školy a řízení dynamiky studentů a učitelů.

Každý student má jedinečné zájmy a aspirace, což vaši roli ředitele školy ještě více zkomplikuje. Vyvažování faktorů, jako je pověst vaší školy, uspokojování základních potřeb studentů, dohled nad akademickým tlakem a řízení aspektů, jako je oblečení, jídlo a cestování, poskytuje strhující a náročný zážitek. Kromě obvyklých povinností ředitele školy máte za úkol také zvládat různé problémy, které mají původ mimo školu, včetně záhadných nebezpečí a potenciálních hrozeb, které mohou způsobit, že se vše zvrtne.

Architektonický návrh školy je pro hráče prázdným plátnem. Díky volnosti při plánování a výstavbě různých funkčních zařízení a přístupu ke stovkám vzdělávacích zařízení určujete estetickou a praktickou podobu své instituce. Neomezujte se na horizontální expanzi – přemýšlejte vertikálně a stavte vícepodlažní budovy pro inovativnější vývoj nebo dokonce výstřední stavby.

Osud učitelů a studentů leží ve vašich rukou. Na vašich rozhodnutích závisí přijímací řízení, metodika výuky a osobní růst učitelů a studentů. Zlepšování dovedností vašich učitelů jim otevírá příležitosti v různých rolích. Nabídkou volitelných předmětů můžete ovlivnit morálku a studijní výsledky studentů, a tím formovat jejich budoucí životní dráhu…


The Expanse: A Telltale Series

Vývojář: Deck Nine

Vydavatel: Telltale

Vychází na platformy: PC

Žánry: Akční, adventura

Zažijte vzrušující svět The Expanse jako nikdy předtím v nejnovějším dobrodružství The Expanse od Telltale. Následujte Caru Gee, která si zopakuje roli Caminy Drummer, a prozkoumejte nebezpečné a neprobádané končiny Pásu na palubě lodi The Artemis. V tomto nejnovějším dobrodružství od Telltale budete činit obtížná rozhodnutí a odhalovat odhodlání Caminy Drummerové – od prohledávání vraků lodí v prostředí s nulovou gravitací, přes přežití vzpoury až po boj s obávanými piráty.


Grand Emprise: Time Travel Survival

Vývojář: Tbjbu2

Vydavatel: Tbjbu2

Vychází na platformy: PC

Žánry: Survival, budování základny

CESTUJTE ČASEM dějinami, abyste se stali BOHEM.
Jezděte na dinosaurech, kujte nástroje, plujte dunami, stavte kolonie, obléhejte hrady, automatizujte a létejte, těžte v podzemí, vystartujte na Měsíc, postavte dysonovu kouli…
Šílené, nezapomenutelné a revoluční dobrodružství v otevřeném světě, ve kterém se budují základny pro přežití.


Arcadian Atlas

Vývojář: Twin Otter Studios

Vydavatel: Serenity Forge

Vychází na platformy: PC

Žánry: Taktické, RPG

Dva milenci, které svedla dohromady válka a kteří jsou rozdělení mezi královnu, jíž přísahali věrnost, a charismatickou princeznu, která povstala, aby si vzala trůn zpět. Občanská válka zachvátí království, kde se rýsují bitevní linie a meče se rozmachují.

Uprostřed konfliktu dojde k osudovému sblížení – zlotřilý mág, který se snaží odhalit tajemství země, se setká s mladou dívkou, druhou následnicí trůnu. S mocí tvořit a ničit světy v rukou budou oba bojovat, aby unikli své minulosti a stali se něčím víc.

Zatímco království hoří a na povrch vyplouvají síly dávnější než půda, postavte se na odpor a bojujte za osud Arkádie.


Lunacy: Saint Rhodes

Vývojář: Stormling Studios

Vydavatel: Iceberg Interactive

Vychází na platformy: PC

Žánry: Horor, adventura

Lunacy: Saint Rhodes je survival horor z pohledu první osoby, ve kterém pátráte po pravdě o děsivé vraždě vaší rodiny. Prozkoumejte historii svého rodného domu a města Saint Rhodes a zároveň bojujte o přežití proti tomu, co v něm straší. Odhalte pohnutou minulost své rodiny a klesejte stále hlouběji do šílenství.


Delivery INC

Vývojář: DIGIFOX

Vydavatel: Games Operators

Vychází na platformy: PC

Žánry: Simulace, manažerské

Delivery INC je rychlá hra s časovým managementem, ve které se budete muset rychle rozhodovat a plánovat. Vybudujte si vozový park a řidiče. Realizujte dodávky dříve, než dojde trpělivost zákazníkům. Vyzkoušejte své logické uvažování a doručovací schopnosti v jakémkoli reálném městě.


Koa and the Five Pirates of Mara

Vývojář: Chibig, Talpa Games, Undercoders

Vydavatel: Chibig

Vychází na platformy: PC, PS4, PS5, XBox One, XBox Series X/S, Switch

Žánry: Adventura, plošinovka

Vydejte se s Koou a jejím nejlepším přítelem Napopem na akční dobrodružství po ostrovech Mara. Překonávejte pasti, manévrujte v nebezpečném prostředí a prozkoumejte řadu oslnivě odlišných krajin na své výpravě za ukradenou pirátskou kořistí.


PÁTEK 28. 7.


Disney Illusion Island

Vývojář: Dlala Studios

Vydavatel: Disney Interactive Studios

Vychází na platformy: Switch

Žánry: Plošinovka, adventura

Mickey Mouse, Minnie Mouse, Kačer Donald a Goofy se vydávají na nové dobrodružství, aby našli tři kouzelné knihy a zachránili tajemný ostrov Monoth. Při hraní sólo nebo až se třemi přáteli. Potkáte neobvyklé spojence i nebezpečné nepřátele. Spolupracujte při běhu, skákání, plavání a houpání se na cestě k vítězství.


Které hry Vás nejvíce zaujaly, že jste si je přidali do seznamu přání nebo je plánujete sledovat (Let's Play, stream, ...)? Můžete vybrat až 5 her.

Zobrazit výsledky

Nahrávání ... Nahrávání ...