Herní Novinky: 26. června – 2. července 2023

Přehledný seznam vybraných herních novinek, které vycházejí v týdnu 26. června – 2. července 2023.

Minulý týden vás nejvíce zaujaly následující hry: Aliens: Dark Descent, The Bookwalker: Thief of Tales a Kingsblood. Přečíst si o hrách z minulého týdne můžete ve článku: Herní novinky 19. – 25. června 2023.

Na konci článku můžete hlasovat, které z následujících her vás zaujaly nyní.


Pokud se chcete účastnit diskuze o novinkách z tohoto článku, zapněte si živé vysílání KateChibi každé pondělí v 20:30. Zde můžete i nalézt záznamy ze starších novinek.


PONDĚLÍ 26. 6.


One Lonely Outpost – Early Access

Vývojář: Freedom Games

Vydavatel: Freedom Games

Vychází na platformy: PC

Žánry: Simulátor života, farmaření

Jste prvním průkopníkem, který se dostal na povrch pustého cizího světa – opuštěné planiny, kam až oko dohlédne. Váš úkol je jednoduchý: Vezměte si své vesmírné vozidlo, nastartujte svou víceúčelovou technickou rukavici a použijte jakákoli semena nalezená v nákladu, abyste na tomto světě začali nový život. Postupem času vytvoříš z planety místo, kde budeš moci žít ty i desítky budoucích kolonistů. Ale do té doby to bude jen osamělá základna…


Kingdom Eighties

Vývojář: Fury Studios

Vydavatel: Raw Fury

Vychází na platformy: PC

Žánry: Horor, tower-defense, akční, oddechové

Kingdom Eighties je nezávislé rozšíření oceňované série Kingdom: Je to singleplayerové dobrodružství plné mikrostrategie a budování základen, inspirované neonovými světly osmdesátých let.

Hrajete za Vůdce, mladého táborového poradce, který bude muset bránit své město a rodinu před neúprosným útokem tajemných Greedů. Co jsou tato monstra zač a proč se snaží ukrást jejich rodinné dědictví, Korunu stvoření?

Naverbujte děti ze sousedství a přidělte jim role vojáků nebo stavitelů. Za mince budujte a rozšiřujte své království a opevňujte ho stavěním hradeb a obranných věží. A buďte připraveni na to, že až přijde noc – Chamtivci na vás bez milosti zaútočí. Pokud přijdeš o korunu, je vše ztraceno.


Life Not Supported – Early Access

Vývojář: Sam Stubbings

Vydavatel: Sam Stubbings

Vychází na platformy: PC

Žánry: Survival, budování základny

Life Not Supported je hra o přežití ve vesmíru (nikoli vesmírný simulátor), která se odehrává na oběžné dráze vzdálené planety – možné nové lokace pro civilizaci. Došlo ke katastrofě neznámého původu a vy jste jediný přeživší připoutaný k tomu, co zbylo z vaší lodi. Posbírejte trosky z okolí a pomocí své věrné role lepicí pásky sestavte nové plavidlo ve snaze přežít drsnou realitu vesmíru. Možná pak budete žít dost dlouho na to, abyste odhalili pravdu o poruše lodi…


ÚTERÝ 27. 6.


Soulvars

Vývojář: ginolabo, SUCCESS Corp.

Vydavatel: SHUEISHA GAMES

Vychází na platformy: PC, Switch, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S,

Žánry: JRPG, karetní, tahové

Lidstvo čelí důsledkům své technologie, když se náhle objeví groteskní Dominátoři. Elitní jednotky složené z Nositelů duší, lidí nové generace, kteří se narodili s alternativní duší, jsou dnem i nocí vysíláni, aby zachytili útoky Dominátorů a čelili jim. Příběh sleduje Yakuma, nositele duše na volné noze, který plní úkoly od soukromého vojenského dodavatele „DDO“ (Dominator Disposal Organization – Organizace pro likvidaci Dominátorů).


Little Friends: Puppy Island

Vývojář: Big Blue Bubble

Vydavatel: Fireshine Games

Vychází na platformy: PC, Switch

Žánry: Oddechové, edukativní, simulace

Připravte se na dobrodružství se štěňaty ve hře Little Friends: Puppy Island. Objevujte vzrušující místa, vykopávejte skryté poklady, budujte a rozšiřujte své prázdninové středisko a potkávejte spoustu roztomilých malých kamarádů, o které se můžete starat na svém vlastním tropickém ostrovním dobrodružství plném tlapek.


Choo Choo Survivor

Vývojář: GTGD

Vydavatel: GTGD

Vychází na platformy: PC

Žánry: Akční, roguelike, RPG

Řiďte svůj vlak do bezpečí a zároveň střílejte nekonečné hordy zombie, které vám blokují cestu. Vylepšujte své zbraně a schopnosti a staňte se absurdně silnými.


STORY OF SEASONS: A Wonderful Life

Vývojář: Marvelous Inc.

Vydavatel: Marvelous, XSEED Games

Vychází na platformy: PC, Switch, PS5, XBox Series X/S

Žánry: Oddechové, simulátor života, farmaření, RPG

Zapusťte kořeny na své nové farmě v poklidném městečku Forgotten Valley. Vytvořte si vzácné vzpomínky a utkejte svůj vlastní příběh o přátelství, rodině a farmaření, který se bude táhnout přes celou generaci. Oživte půdu pěstováním plodin a chovem zvířat, najděte lásku mezi přátelskými obyvateli městečka a vytvořte si trvalé vzpomínky s vlastní rodinou v tomto novém zpracování oblíbené farmářské klasiky.


Feudal Friends

Vývojář: Keep Games

Vydavatel: Keep Games

Vychází na platformy: PC

Žánry: Kooperativní, oddechové

Vyrábějte vojáky, vylepšujte vybavení a bojujte o vítězství v chaotickém hradu!
Určete si strategii a jako první zničte soupeřovu věž. Jako velitel vytvořte strategii pro svůj tým, určete výrobu vojáků a poskytněte podporu na bojišti. Jako kovář vytvářejte zbraně, jako zbrojmistr vytvářejte brnění a jako inženýr rozvíjejte hrad a spravujte ekonomiku.


Merchant of the Six Kingdoms

Vývojář: Cory Long

Vydavatel: GooseGames

Vychází na platformy: PC

Žánry: RPG, ekonomické, tahové

Staňte se středověkým obchodníkem a osvojte si umění smlouvání, handrkování a investování, prozkoumejte 20 trhů, smlouvejte s 200 postavami a obchodujte s více než 1 800 položkami v dynamickém systému volného smlouvání a handrkování, který je náročný a uspokojivý. Pečlivě spravujte svou váhu, velikost zavazadel a nelegální předměty. Účastněte se aukcí, sázejte na koňské dostihy, spekulujte na vývoj cen a využívejte dalších možností, jak zvýšit své bohatství a změnit běh dějin. Zahrajte si karetní turnaje. Získejte přátele na vysokých místech a možná se stanete králem mincí.


STŘEDA 28. 6.


Revival: Recolonization – Early Access

Vývojář: HeroCraft PC

Vydavatel: HeroCraft PC

Vychází na platformy: PC

Žánry: 4x strategie

Revival je 4x strategická hra zasazená do postapokalyptické verze Země, kde se svět a jeho pravidla mohou v klíčových okamžicích měnit, což vytváří hluboký a vysoce hratelný zážitek. Prozkoumejte proměněnou planetu, vyjednávejte nebo dobývejte nová území a přinášejte světlo civilizace do regresivních lidských kolonií, abyste lidstvo připravili na válku s despotickou entitou.


Starsiege: Deadzone

Vývojář: Prophecy Games

Vydavatel: Prophecy Games

Vychází na platformy: PC

Žánry: Akční, FPS

Starsiege: Deadzone je koridorová extrakční střílečka pro více hráčů zasazená do temného sci-fi vesmíru, kde je lidstvo na pokraji vyhynutí. Jako vesmírní žoldáci, známí jako Raideři, se hráči spojí s dalšími dvěma lidmi, aby prozkoumali opuštěné stanice, které ovládla vnímající umělá inteligence. Jako Raider máte za cíl získat cenné zbraně a zdroje pro svou frakci. Hráči si přizpůsobí vybavení a vydají se do procedurálně generovaných lodí, díky čemuž bude každý zápas jedinečný. Pracujte sami nebo společně, abyste překonali smrtící pasti a obranu lodí a unikli. Dávejte si však pozor na ostatní nájezdníky, kteří usilují o stejné bohatství.


SlavicPunk: Oldtimer

Vývojář: Red Square Games

Vydavatel: Red Square Games

Vychází na platformy: PC

Žánry: Akční, střílečka

SlavicPunk: Oldtimer je izometrická střílečka založená na dílech Michała Gołkowského, známého polského autora sci-fi a fantasy knih. Právě on vytvořil příběh Yanuse – soukromého detektiva s pohnutou minulostí, který se nyní snaží vyřešit nečekaný případ točící se kolem ukradeného datového nosiče, a to vše při boji s vlastními vnitřními démony, městskými gangy a všehoschopnou korporací zodpovědnou za pád města, které dříve nazýval svým vlastním.


Pekoe – Early Access

Vývojář: Kitten Cup Studio

Vydavatel: Kitten Cup Studio

Vychází na platformy: PC

Žánry: Simulace, oddechové

Smíchejte čaj a přátelství v aromatickém světě hry Pekoe, útulném simulátoru přípravy čaje plném koček, který vás naučí věnovat čas péči o sebe a spojit se s tím, co vás dělá šťastnými. Budujte vztahy, vylepšujte svou čajovnu a objevujte nové recepty při práci na vytvoření místa, které můžete nazývat domovem.


Spiritle

Vývojář: Fabled Game

Vydavatel: Fabled Game

Vychází na platformy: PC, Android, iOs

Žánry: Strategické, deskové, tahové

Spiritle je tahová strategická bojová digitální desková hra pro 4 hráče. Vtělíte se do ducha mezi 4 živly: Příroda, Země, Voda a Oheň. V rytmu 4 ročních období se padlé Duše navzájem vyzývají, aby znovu získaly své místo ve Stromu světa. V této okouzlující multiplatformní hře otevírejte a párujte podobné země, abyste mohli útočit a porazit ostatní hráče a vyhrát partii.


ČTVRTEK 29. 6.


AEW Fight Forever

Vývojář: Yuke’s Co., LTD

Vydavatel: THQ Nordic, All Elite Wrestling, LLC

Vychází na platformy: PC, PS4, PS5, XBox One, XBox Series X/S, Switch

Žánry: Sportovní, wrestling, realistické

Hra AEW: Fight Forever, kterou vyvinula společnost YUKE’s, kombinuje nostalgické arkádové zápasy s finišery a pohyby. Obsahuje velkou soupisku talentů AEW, několik typů zápasů, robustní režim kariéry, spoustu možností přizpůsobení, více než 40 zbraní a mnoho dalšího.


Noob – The Factionless

Vývojář: BlackPixel Studio, Olydri Games

Vydavatel: Olydri Studio, Microids

Vychází na platformy: PC, PS4, PS5, XBox One, XBox Series X/S, Switch

Žánry: RPG, tahové

Sledujte Bastera Neogika, Dreka Berserkera, Maye Kartomancera a Elementála Logse v jejich snaze o dosažení nejvyšší úrovně a pomozte jim dosáhnout jejich Legendární třídy, aby se stali součástí elity MMORPG Horizon!

Postavte se stovkám příšer a putujte fantastickými světy, abyste svému cechu zajistili místo, které si ve světě Olydri zaslouží, mezi bájnými cechy Noob, Justice, Roxxor a Pro Game Master.
Výzva, které budete čelit, se však neomezí pouze na Horizon: vaši avataři budou plnit “ skutečné “ úkoly v reálném životě. Historii můžete tvořit jak do hry, tak do IRL!

Máte na to, abyste dostali svůj tým na 100. úroveň?


PÁTEK 30. 6.


Master Detective Archives: Rain Code

Vývojář: Spike Chunsoft, Too Kyo Games

Vydavatel: Spike Chunsoft

Vychází na platformy: Switch

Žánry: Adventura, akční

Kanai Ward – město deště – je sevřeno nesčetnými nevyřešenými záhadami, které má plně pod kontrolou společnost Amaterasu Corporation.
Mistři detektivové ze Světové detektivní organizace, skupiny, která se věnuje odstraňování nevyřešených záhad na světě, se postaví výzvě odhalit pravdu.
Yuma a Shinigami musí pracovat po boku Mistrů detektivů, aby vyřešili nevyřešené případy.


Inner Ashes

Vývojář: Calathea Game Studio

Vydavatel: Selecta Play

Vychází na platformy: PC, PS4, PS5, Switch

Žánry: Simulátor chůze, puzzle, adventura

Inner Ashes je vyprávěcí puzzle adventura z pohledu první osoby, ve které se hráč ocitá v kůži Henryho, lesního strážce s diagnózou Alzheimerovy choroby v raném stádiu. Musí cestovat jeho myslí, aby zjistil, proč z jeho života zmizela jeho jediná dcera Enid.


Které hry Vás nejvíce zaujaly, že jste si je přidali do seznamu přání nebo je plánujete sledovat (Let's Play, stream, ...)? Můžete vybrat až 5 her.

Zobrazit výsledky

Nahrávání ... Nahrávání ...