Herní Novinky: 24. – 30. dubna 2023

Přehledný seznam vybraných herních novinek, které vycházejí v týdnu 24. – 30. dubna 2023.

Minulý týden vás nejvíce zaujaly následující hry: Dead Island 2, Horizon Forbidden West: Burning Shores, Minecraft Legends a Desktop Dungeons: Rewind. Přečíst si o nich můžete v článku z minulého týdne: Herní novinky 17. – 23. dubna 2023.

Na konci článku můžete hlasovat, které z následujících her vás zaujaly nyní.


Také si můžete shlédnout reakci na poslední novinky nebo každé pondělí v 20:30 živě s ostatními diskutovat o herních novinkách na kanále KateChibi.


Shadows of Doubt – Early Access – 24. 4.

Vývojář / Vydavatel: ColePowered Games / Fireshine Games

Vychází na platformy: PC

Žánry: Detektivní, sandbox

Shadows of Doubt se odehrává v alternativní realitě hyperindustriálních 80. let. Přemýšlejte jako detektiv a používejte různé pomůcky jako soukromý vyšetřovatel, sbírejte důkazy a vydělávejte peníze řešením případů, vyhledáváním a prodejem informací a dalšími způsoby.

Hrajte si po svém v plně simulovaném světě se stovkami obyvatel. Objevujte, poznávejte a sledujte jednotlivé občany, z nichž každý má vlastní jméno, práci, byt a denní režim, v jedinečných, procedurálně generovaných městech. Každý případ má jiné pachatele, stopy a zážitky, abyste si mohli vyzkoušet své vyšetřovací schopnosti.


Remote Planets – 24. 4.

Vývojář / Vydavatel: zuza / zuza

Vychází na platformy: PC

Žánry: Puzzle

Remote Planets je roztomilá, relaxační logická hra odehrávající se v tajemné cizí galaxii.

Prozkoumejte barevný svět, řešte logické úkoly pomocí jedinečných mechanik a pomozte přátelským vesničanům obnovit energii v jejich domovech. Přetvořte prostor úrovně pomocí tajemné mimozemské technologie.


Forest Ranger Simulator – Early Access – 24. 4.

Vývojář / Vydavatel: VIRTUAL MAGIC, FreeMind S.A. / FreeMind S.A.

Vychází na platformy: PC

Žánry: Edukativní, simulace

Pečujte o zapomenutý poklad přírody. Stavějte, vyrábějte, krmte, čistěte a spravujte svůj les ve hře Forest Ranger Simulator. Postarejte se o jeho dlouhotrvající krásu a staňte se bezchybným strážcem lesa.


Archmage Rises – Early Access – 24. 4.

Vývojář / Vydavatel: Defiance Game Studio / Defiance Game Studio

Vychází na platformy: PC

Žánry: RPG, simulator

Připravte se na to, že se ponoříte do svobody, kterou obvykle získáte pouze ve stolních RPG hrách. Posíleni magií si vytvoříte svůj vlastní příběh a zažijete skutečné důsledky rozhodnutí, která učiníte. Stanete se zachráncem světa… nebo jeho ničitelem? Volba je na vás.

Klíčové vlastnosti:

  • Každý život je osobitý, jedinečný a nezapomenutelný. Prociťte každé odehrání naplno.
  • Prozkoumejte skutečný otevřený svět plný života, možností volby a důsledků.
  • Ponořte se do příběhu řízeného hráčem, který se vyvíjí na základě vašich rozhodnutí.
  • Vypusťte nebezpečná kouzla, která mohou mít důsledky měnící hru.
  • Sesílejte kouzla, abyste překonali překážky a prozkoumali náročné dungeony.
  • Procedurální generování světa s hloubkovými politickými, ekonomickými a vojenskými simulacemi.
  • Vyzkoušejte dosud nevídaný systém náboženství/duchovnosti/uctívání.

Je to tvůj příběh – Narodil ses s velkým potenciálem, co s ním uděláš? Dobrodružství, politika, výzkum, růst moci, ale jednoho dne zemřete přirozenou smrtí, čímž váš příběh skončí. Svůj dopad na svět uvidíte na svém pohřbu.


Lichenvale – 24. 4.

Vývojář / Vydavatel: Filip Zemljak / Filip Zemljak

Vychází na platformy: PC

Žánry: Hack&Slash

Lichenvale je akce z pohledu první osoby, která nabízí rychlý boj zblízka kombinovaný s taktickým používáním kouzel a obíháním nepřátel. V tomto titulu inspirovaném hity 90. let se probojujte skrze hordy nočních můr, které představují vaše nejskrytější obavy.


Roots of Pacha – 25. 4.

Vývojář / Vydavatel: Soda Den / Crytivo

Vychází na platformy: PC

Žánry: Farmářský simulátor, budování

Staňte se součástí prosperující komunity z doby kamenné. Objevujte „nápady“, domestikujte plodiny, přátelte se se zvířaty a přispívejte k růstu své vesnice. Hrajte s přáteli v kooperaci nebo prozkoumejte počátky civilizace v režimu pro jednoho hráče.


Afterimage – 25. 4.

Vývojář / Vydavatel: Aurogon Shanghai / Modus Games

Vychází na platformy: PC, PS4, PS5, XBox One, XBox Series X/S, Switch

Žánry: Metroidvania

Jedno z nejvyšších božstev stvořilo tento obrovský svět zvaný Engardin, na němž se všude rozkládají přírodní divy: gigantické sopky, strmé kaňony, hluboká moře a věž, která se tyčí do oblak…

Engardin je plný neznámých tajemství. Vydejte se na cestu a neváhejte jako odvážní dobrodruzi prozkoumávat, kdekoli se vám zachce. Zjistěte příběhy, které spojují jednotlivé oblasti, objevte skrytou historii a pravdu o světě.


Stranded: Alien Dawn – 25. 4.

Vývojář / Vydavatel: Haemimont Games / Frontier Foundry

Vychází na platformy: PC, PS4, PS5, XBox One, XBox Series X/S

Žánry: Budování základny, survival, simulace

Vydej do nového světa. Simulátor přežití na planetě, ve kterém máte v rukou osud malé skupiny trosečníků. Vytvořte si příběh prostřednictvím poutavé a strhující strategické hry a přijímejte zásadní rozhodnutí, abyste ochránili své přeživší před hladem, nemocemi, extrémním počasím a dalšími nepříjemnostmi. Od základních táborů až po opevněné základny si vytvořte pevnost, která bude bránit přeživší před útoky mimozemských tvorů, kteří se potulují rozlehlým a smrtelně nebezpečným cizím světem. Zažijte epickou a nepředvídatelnou cestu.

Ve článku Herní Novinky: 10. – 16. října 2022 jsme vás informovali od předběžném přístupu této hry. Nyní nastal plné vydání hry, díky kterému se hra dostává i na herní konzole.


Strayed Lights – 25. 4.

Vývojář / Vydavatel: Embers / Embers

Vychází na platformy: PC, PS4, PS5, XBox One, XBox Series X/S, Switch

Žánry: Souls-like

Strayed Lights je atmosférická akční adventura s plynulými souboji a spletitým světem prosyceným tajemstvím. Jste malé, rostoucí světlo, které hledá svou cestu k poznání. Prozkoumejte zemi nadpozemských ruin a zářících stromů, kde sídlí entity mihotavých světel a světélkujících stínů.


Trinity Trigger – 25. 4.

Vývojář / Vydavatel: FURYU Corporation / XSEED Games, Marvelous USA, Inc.

Vychází na platformy: PC, Switch

Žánry: JRPG

Vstoupíte do světa Trinity Trigger, zcela nové akční role-playing hry, která kombinuje vzhled a atmosféru kultovních RPG z 90. let s moderním důrazem na rychlé a přizpůsobitelné souboje. V roli Cyana, mladého muže bohy zatíženého pláštěm Bojovníka Chaosu a nevyhnutelným střetem s Bojovníkem Řádu, se hráči vydají na velkolepé dobrodružství, aby se vzepřeli osudu a zachránili Trinitii. Cyana a jeho společníci Elise a Zantis doprovázejí podivná stvoření známá jako Triggers, která se mohou proměnit v osm typů zbraní.

Hráči mohou mezi třemi postavami volně přepínat a realizovat tak strategii sólového boje, nebo se spojit až se dvěma přáteli pro lokální kooperaci.

Společně budou tvořit nový osud.


Katana-Ra: Shinobi Rising – 25. 4.

Vývojář / Vydavatel: W.R.K.S Games / W.R.K.S Games, CaiMoGu

Vychází na platformy: PC

Žánry: Detektivní

Ve hře Shinobi Rising se hráči ujmou role mladého Shinobiho, který musí vyřešit záhadnou vraždu a odhalit viníka smrti nevinné dětské dědičky. Toto napínavé dobrodružství se odehrává v kyberpunkovém světě inspirovaném Japonskem a obsahuje stealth souboje, hádanky a stopy, které je třeba odhalit. Díky ohromující grafice a poutavému příběhu vás čeká časově omezená snaha odhalit pravdu o tomto podlém činu.

Máte k dispozici 8 hodin. Hra se odehrává v reálném čase a od vašeho startu v noci na okraji vesnice klanu Kata až do 8 hodin později, kdy se rozední – musíte najít a rozluštit stopy, které vás dovedou k odhalení skutečného odpovědného vraha. Můžete si vybrat, zda budete hrát v plném stealth režimu, nebo zda do hry přimícháte akční boj, kdykoli budete chtít. Dejte si však pozor, smrt má své následky. Umírání posouvá čas, během něhož se vaše duše vzkřísí, takže si souboje pečlivě vybírejte – a ujistěte se, že vyhrajete.


Cassette Beasts – 26. 4.

Vývojář / Vydavatel: Bytten Studio / Raw Fury

Vychází na platformy: PC

Žánry: Tahové

Vítejte na New Wirralu, odlehlém ostrově obývaném podivnými tvory, o kterých se vám jen zdálo. Parta odvážlivců, kteří se pomocí magnetofonových kazet proměňují k boji hledá cestu domů.

Budete muset prozkoumat každý centimetr ostrova a nahrát příšery na své osvědčené magnetofonové pásky, abyste získali jejich schopnosti.


Honkai: Star Rail – 26. 4.

Vývojář / Vydavatel: miHoYo, COGNOSPHERE / miHoYo, COGNOSPHERE

Vychází na platformy: PC, Android, iOS

Žánry: RPG, Online

Honkai: Star Rail je nové vesmírné fantasy RPG z HoYoverse (aneb Sci-fi Gensin). Naskočte na palubu astrálního expresu a poznejte nekonečné divy galaxie na této cestě plné dobrodružství a vzrušení.
Hráči se setkají s novými společníky napříč různými světy a dokonce náhodou narazí na některé známé tváře. Společně budou překonávat potíže způsobené Stellaronem a odhalovat skryté pravdy, které se za ním skrývají.


Live A Live – 27. 4.

Vývojář / Vydavatel: Square Enix, historia Inc. / Square Enix, Nintendo

Vychází na platformy: PC, PS4, PS5

Žánry: JRPG

Vyrábějte zbraně a brnění pro přežití jako Pogo, schovávejte se před nepřáteli pomocí technik šinobi jako Oboromaru a používejte psychokinetické schopnosti ke čtení myšlenek a porážení nepřátel jako Akira.

Každá postava má odlišnou sadu schopností a mechanik, které mění její hratelnost. Využívejte tyto schopnosti specifické pro jednotlivé postavy, abyste vynikli v boji a prošli každou kapitolou.


Dungeon Drafters – 27. 4.

Vývojář / Vydavatel: Manalith Studios, DANGEN Entertainment / DANGEN Entertainment

Vychází na platformy: PC

Žánry: RPG, taktické, karetní

V této dungeon crawler hře s prvky rogue-lite si zahrajete za mladého dobrodruha toužícího prozkoumat starobylé ruiny. Vyberte si svou postavu, vytvořte si jedinečný balíček kouzel a vrhněte se do starobylých kobek na výpravu, jejímž cílem je zbavit svět zla a zakázaných karet.


The Last Case of Benedict Fox – 27. 4.

Vývojář / Vydavatel: Plot Twist / Rogue Games

Vychází na platformy: PC, XBox Series X/S

Žánry: RPG, metroidvania

Vydejte se do limba rozpadajících se vzpomínek v roli Benedicta Foxe, samozvaného detektiva spoutaného se svým démonickým společníkem. Pomocí tohoto nesvatého pouta prozkoumávejte mysli nedávno zesnulých a hledejte stopy při odhalování záhad masivního, zchátralého sídla – místa, kde došlo ke strašlivé vraždě mladého páru a zmizení jejich dítěte. Ponořte se do temného, fascinujícího světa plného tajných organizací, zakázaných rituálů a chladnokrevných zločinů v tajemném dobrodružství, které ožívá díky fascinujícímu výtvarnému stylu ve stylu Burtona.


Ash of Gods: The Way – 27. 4.

Vývojář / Vydavatel: AurumDust / AurumDust, Game Seer

Vychází na platformy: PC

Žánry: Karetní, tahové

Hrajete za Finna, mladého muže, jehož jedinou nadějí, jak zabránit sousednímu národu v útoku na jeho domov, je zvládnout karetní hru, kterou se aristokraté učí válečnému umění: Cesta. Infiltrujte se do turnajů, které pořádají, a můžete se dostat do blízkosti jejich elitních velitelů. Co uděláte, jakmile se tam dostanete, bude záležet jen na vás. Jen nezapomeňte, že vaše rozhodnutí mají následky!


The Swordsmen X: Survival – 27. 4.

Vývojář / Vydavatel: Shanghai Runmeng Network Technology / Cube Game

Vychází na platformy: PC

Žánry: Survival, sandbox

Jedná se o dobrodružnou hru s otevřeným světem plným bojových umění, která kombinuje přežití a tvorbu. Je postavena na enginu Unreal 4 a díky tomu je ideální pro sbírání, tvoření, prozkoumávání a výrobu ve světě o rozloze 256 kilometrů čtverečních.

Abyste přežili a ubránili se nepřátelům, musíte zdokonalovat své dovednosti a přizpůsobovat se proměnlivému prostředí. Stavět různé starobylé architektury a domy ve vlastním stylu, vytvářet jedinečné školy bojového umění, objevovat náročné úrovně a bohaté příběhy, začít novou kariéru v bojovém umění a nakonec se stát známým hrdinou bojového umění, to vše můžete v této hře dělat.


Mail Time – 27. 4.

Vývojář / Vydavatel: Kela van der Deijl / Freedom Games

Vychází na platformy: PC

Žánry: Plošinovka

Mail Time je odpočinkové dobrodružství z prostředí chalupy v poklidném lese, široko daleko. Je to tvůj první den v práci jako novopečeného poštovního zvěda. Vybaven houbařským kloboukem, batohem plným dopisů a nespoutaným nadšením je čas doručovat dopisy a balíčky napříč hvozdem Grumblewood.

Jejich příjemci netrpělivě očekávají pohled na tvůj houbový klobouk, tak neotálej! Běhejte, skákejte, plachtěte a proplouvejte lesem, abyste doručili balíčky a radost roztomilým zvířátkům, která tyto lesy obývají.


ArcRunner – 27. 4.

Vývojář / Vydavatel: Trickjump Games Limited / PQube

Vychází na platformy: PC, PS4, PS5, XBox One, XBox Series X/S

Žánry: Střílečka, roguelite

Vydejte se do futuristické vesmírné stanice, abyste v napínavé roguelitové střílečce ve stylu cyberpunku resetovali vzbouřenou zlou umělou inteligenci. Střetněte se v přestřelkách s houfy smrtících vnímajících robotických nepřátel, naprogramovaných s jediným cílem – vaše zničení. Vyberte si postavu, která odpovídá vašemu jedinečnému bojovému stylu, a po každé úspěšně dokončené úrovni využijte nejmodernější vylepšení, abyste se posílili. Experimentujte s rozmanitým arzenálem palebné síly a spojte se s přáteli lokálně nebo online při pokusu o záchranu „The Arc“.


Star Wars Jedi: Survivor – 28. 4.

Vývojář / Vydavatel: Respawn Entertainment / Electronic Arts

Vychází na platformy: PC, PS5, XBox Series X/S

Žánry: Akční

Příběh Cala Kestise pokračuje ve hře Star Wars Jedi: Survivor™, akční adventuře z pohledu třetí osoby, která se rozprostírá po celé galaxii, od společnosti Respawn Entertainment, vyvinuté ve spolupráci s Lucasfilm Games.

Tento příběhově orientovaný titul pro jednoho hráče začíná 5 let po událostech hry Star Wars Jedi: a sleduje Calův stále zoufalejší boj v době, kdy se galaxie stále více propadá do temnoty. Cal, vytlačený Impériem na okraj galaxie, se ocitne obklopen novými i známými hrozbami. Jako jeden z posledních přeživších rytířů Jedi je Cal nucen se v nejtemnějších časech galaxie postavit na odpor – ale jak daleko je ochoten zajít, aby ochránil sebe, svou posádku a odkaz řádu Jedi?


Welcome to Goodland – 28. 4.

Vývojář / Vydavatel: Big City Lab / Big City Lab

Vychází na platformy: PC

Žánry: Manažerské, strategické

Nikdy jste nemohli tušit, že se dostanete do takové situace, a přesto jste tady: pomáháte mexickému kartelu s praním špinavých peněz. Kartel neposlouchá výmluvy a málokdy dává druhou šanci. Nechtěli byste je zklamat. Víte, co se stalo poslednímu člověku, který to udělal.

A tak začínáte v malém městečku na samotě v Minnesotě, obklopeném krásnými lesy plnými temných tajemství. Ve hře je zde již několik frakcí, které se nebudou chtít dělit o svůj vliv s rostoucí silou… ale dokážete přežít bez spojenců?

Budete potřebovat veškerou svou odvahu, vynalézavost a vytrvalost, abyste překonali výzvy, které před vámi stojí. Zradit vás mohou i vaši nejbližší, ale spojence můžete najít i na těch nejnečekanějších místech.


Minabo – A Walk Through Life – 28. 4.

Vývojář / Vydavatel: DevilishGames / DevilishGames

Vychází na platformy: PC

Žánry: Simulátor

Život začíná, když vyklíčíte, čas plyne s každým vaším krokem a vy můžete kdykoli nastavit své tempo. Žijete a učíte se: obklopte se dalšími řepami a komunikujte s nimi, abyste si vytvořili svou osobnost. Vaše získané silné a slabé stránky ovlivní vaše budoucí interakce.

Budujte svůj sociální okruh tím, že budete udržovat a pečovat o vztahy, na kterých vám nejvíce záleží, a utíkejte od těch, na kterých vám nezáleží. Můžete adoptovat mnoho ředkvičkových mazlíčků a strávit s nimi celý život, založit rodinu a chovat malé řepky nebo žít rychle a zemřít mladí. Existují tisíce způsobů, jak žít, a žádný není správný! Prostě žijte tak, jak si přejete! (a převezměte důsledky svých rozhodnutí, až shnijete).

Žít a prospívat ve společenských vztazích není snadné, proto Minabo – Procházka životem nabízí sběratelské klobouky, které při nošení vyvolávají různé účinky. Snadno se zamilujete, všichni vás začnou nenávidět, získáte eleganci navíc nebo dokonce změníte délku života…


Které hry Vás nejvíce zaujaly, že jste si je přidali do seznamu přání nebo je plánujete sledovat (Let's Play, stream, ...)? Můžete vybrat až 5 her.

Zobrazit výsledky

Nahrávání ... Nahrávání ...