Herní Novinky: 6. – 12. února 2023

Přehledný seznam vybraných herních novinek, které vycházejí v týdnu 6. – 12. února 2023.

Pokud vás zajímají herní novinky z minulého týdne: 30. ledna – 5. února 2023.

Scorchlands – Early Access – 7. 2.

Vývojář / Vydavatel: Ringlab / Star Drifters

Vychází na platformy: PC

Žánry: Strategie, simulátor kolonie, oddechové

Kdo říká, že magie a věda nejdou dohromady? Ptačí lidé z Giwi jsou zvědaví průzkumníci a vynálezci – jaký je lepší způsob, jak uspokojit vědeckou zvědavost, než se vypravit na Měsíc?

Sopečný satelit Helia je plný zdrojů, takže odvážní průzkumníci nejen objeví nové magické technologie, ale také sklidí bohatství a založí kolonie. K velkým objevům není snadné přijít – povrch Měsíce je plný nebezpečných tvorů. Giwi budou muset použít magii nejen k odražení jakýchkoli predátorů, ale také k udržení své ekonomiky pomocí tajemných laserů, které jim umožní zvládnout logistiku zdrojů tím, že kolonie spojí do průmyslové sítě.

Aby mohli hráči plně objevit záhady Helie, budou muset založit několik kolonií na povrchu Měsíce, objevit nové technologie a magii, terraformovat nepřátelské prostředí a bojovat proti místním tvorům.


Nadir: A Grimdark Deckbuilder – 7. 2.

Vývojář / Vydavatel: Black Eye Games + Team Nadir / Black Eye Games

Vychází na platformy: PC, Switch

Žánry: Roguelite, Deckbuilder (karetní)

Nadir je dobrodružství visuálně inspirované pekelnou Danteho božskou komedií. Čeká na vás nemanželské dítě Slay the Spire a Darkest Dungeon. Velte avatarovi jednoho ze Smrtelných hříchů v bojích 1v1 proti mocným démonům.

Hra vyšla v předběžném přístupu v listopadu 2022 a nyní jej opoustí v plné verzi.


Sunrider 4: The Captain’s Return – 8. 2.

Vývojář / Vydavatel: Love in Space / Sekai Project

Vychází na platformy: PC

Žánry: Taktické RPG, visual novela

Velmi očekávané pokračování ságy Sunrider. Asaga, Ava, Sola, Icari, Claude a další bývalí členové posádky Sunrider obnovují válku proti silám Crimson Fleet. Do týmu se připojí nové postavy a hromada nových i starých padouchů bude stát v cestě našim hrdinům. Ze stínů dorazilo starověké zlo, aby vládlo galaxii.

Pozor, kapitáne: Toto bude vaše dosud nejnebezpečnější mise!


Garbage Truck Simulator – 9. 2.

Vývojář / Vydavatel: Darius Bode / Darius Bode

Vychází na platformy: PC

Žánry: Simulátor, Oddechové

3D simulační hra s autentickými kamiony a fyzikou ničení v reálném čase. Naplňte popelářský vůz odpadky a tiskněte tlačítko, dokud nebude vše rozbito. Jezděte s náklaďákem z jedné zastávky na druhou a sbírejte každou hromadu odpadků z ulic.


Hogwarts Legacy – 10. 2.

Vývojář / Vydavatel: Avalanche Software / Warner Bros. Games

Vychází na platformy: PC, PS5, XBox Series X/S

Žánry: RPG, otevřený svět, fantasy, singleplayer

Hogwarts Legacy je akční RPG s otevřeným světem odehrávající se ve světě poprvé představené v knihách Harryho Pottera. Vydejte se na cestu známými i novými lokacemi, kde budete prozkoumávat a objevovat magická zvířata, upravovat svou postavu a vyrábět lektvary, ovládat kouzela, vylepšovat talenty a stát se čarodějem, kterým chcete být.

Zažijte Bradavice v 19. století. Vaše postava je student, který drží klíč k prastarému tajemství, které hrozí roztrháním kouzelnického světa na kusy. Vytvořte si spojence, bojujte s temnými čaroději a nakonec rozhodněte o osudu kouzelnického světa.


Bumblebee – Little Bee Adventure – 10. 2.

Vývojář / Vydavatel: EpiXR Games UG / EpiXR Games UG

Vychází na platformy: PC, Switch (9. 2.), PS, XBox One, XBox Series X/S

Žánry: Rodinné, simulátor

Začínáte ve školní budově, kde měl někdo nedávno narozeniny. Nepamatujete si, co tam děláte, ale prostředí je světlé a spíše nepřátelské.

Jste malá včelka v obřím prostředí a neustále se pohybujete vpřed. Můžete volně létat, kam chcete, a prozkoumat úroveň podle svého srdce. Poté, co si trochu pohrajete a vychutnáte si pocit létání, začnete objevovat blízké oblasti a skrytá tajemství.