Herní Novinky: 8. – 15. ledna 2023

Přes Vánoce a začátkem roku neproběhly žádné významné vydání hry. Proto jsme herním novinkám dali pauzu a nyní jsou zase zpět.

Přehledný seznam vybraných herních novinek, které vycházejí 8. – 15. ledna 2023.

Stars End (Full Release) – 8. 1. – PC

Vývojář / Vydavatel: Reverie World Studios / Reverie World Studios

Stars End je multiplayerová survival sci-fi hra odehrávající se stovky let v budoucnosti, ve hvězdném systému kolonizovaném lidmi, kteří unikají ze svého umírajícího domovského světa.

Začněte se základními zásobami a najděte cestu do vesmíru. Hráči budou mít příležitost cestovat systémem, aby hledali nové zdroje, plnili mise a odhalovali záhady – a přitom budují pevnosti ve vesmíru a na planetách a neustále čelí nebezpečí ostatních hráčů.

S využitím procedurálních planet je herní svět obrovský – ale není tak velký, abyste si nemohli zahrát se svými přáteli.


Scrap Riders – 9. 1. – PC, Switch

Vývojář / Vydavatel: Games For Tutti / Microids

Staňte se Rastem, členem gangu psaneckých motorkářů Scrap Riders, probojujte se pustinami a velkou metropolí ovládanou korporacemi. Chovejte se jako pašerák se sžíravým humorem, abyste přežili v tomto postapokalyptickém světě.


Glimmer in Mirror – Early Access – 9. 1. – PC

Vývojář / Vydavatel: MapleDorm Games / CubeGame + Pleasant Rain

Dívka se probouzí ze světa ničeho a před jejíma očima se objeví obří zrcadlo, které se tyčí nad mraky. Přitahuje ji krásný svět odrážející se v zrcadle a natahuje se k němu. Najednou se zrcadlo rozbilo a nádherný svět v zrcadle se v mžiku rozpadne. Když se znovu probudí, je již ve zhrouceném zrcadlovém světě a v jejím dobrodružství bude postupně odhalována skrytá pravda za tímto světem.


Breakout 13 – 9. 1. – PC

Vývojář / Vydavatel: ALT Lab / ALT Lab

Breakout je výpravná adventura s interaktivním filmovým zážitkem. Je o skupině pomýlených mladíků, kteří jsou posláni do nápravného zařízení a snaží se utéct.


Path of the Midnight Sun – 10. 1. – PC

Vývojář / Vydavatel: Studio Daimon/ Studio Daimon

Chraňte šlechtičnu s nesvatými silami, která se snaží odehnat duši krále démonů zapečetěnou v ní. Pochybujte o svých vlastních společnících, přežijte proti nelítostným hordám monster. Ale pozor; každá volba má důsledky v tomto epickém JRPG.


Children of Silentown – 11. 1. – PC, PS4, Xbox One, Switch

Vývojář / Vydavatel: Elf Games + Luna2 Studio / Daedalic Entertainment

Children of Silentown je temná dobrodružná hra, která vypráví příběh Lucy, dívky vyrůstající ve vesnici hluboko v lese obývaném příšerami. Mizení lidí zde není nic neobvyklého, ale tentokrát je Lucy dost stará na to, aby to vyšetřovala sama. Nebo si to alespoň myslí.


Lone Ruin – 12. 1. – PC, Switch

Vývojář / Vydavatel: Cuddle Monster Games / Super Rare Originals

Vydejte se do staré magické ruiny a hledejte prastarou sílu v této vysoce znovu hratelné roguelike střílečce se dvěma tyčemi. Optimalizujte kouzla a sestavte ultimátní komba, abyste porazili zkroucená monstra a ponořili se hlouběji do Osamělé ruiny.


Rogue AI Simulator – 12. 1. – PC

Vývojář / Vydavatel: Nerdook Productions / Surefire.Games

Vaše hlavní směrnice je jednoduchá: služte ministerstvu vědy v jejich zařízení a spravujte jejich lidské testovací subjekty. Ale buďte opatrní: lidé k vám NIKDY nepřestanou být podezřívaví…


KartRider: Drift – 12. 1. – PC, iOS, Android

Vývojář / Vydavatel: Nexon Korea Corporation / Nexon

KartRider: Drift je zábavná free-to-play, multiplatformní motokárová závodní hra, kde se arkádové vzrušení a rychlá soutěž poháněná driftem střetávají s přizpůsobenými motokárami a personalizací postav.

Hra je hratelná cross-play na více platformách – kromě uvedených má hra vyjít i na PS4 a XBOX One (datum v době psaní článku neznámé).


Vengeful Guardian: Moonrider – 12. 1. – PC, PS4, Switch

Vývojář / Vydavatel: JoyMasher / The Arcade Crew

Vengeful Guardian: Moonrider je akční plošinovka s bočním posouváním, která připomíná zlatý věk klasických 16bitových akčních her.

V utlačovaném světě najde lidstvo nečekaného hrdinu. Po vybudování armády super vojáků jako válečných zbraní, autoritáři nevědomky zpečetí svůj vlastní osud tím, že aktivují ninja válečníka známého jako Moonrider. Moonrider, koncipovaný jako nástroj k zachování totalitního státu, místo toho odmítá svůj zamýšlený účel a vede nelítostnou bitvu o pomstu proti svým tvůrcům a supervojákům.


Aquatico – 12. 1. – PC

Vývojář / Vydavatel: Digital Reef Games / Overseer Games

Aquatico je survival budování města v hlubinách moře. Strategicky postavte podmořské město na dně oceánu a čelte výzvám, které doprovázejí oceánský život.


Gatewalkers – 12. 1. – PC

Vývojář / Vydavatel: A2 Softworks / A2 Softworks

Gatewalkers je kooperativní akční RPG hra s prvky přežití, kde hráči cestují napříč různými světy, aby zachránili ten svůj. Prozkoumejte procedurálně generované světy, čelte nepřátelským obyvatelům, čelte výzvám, jako jsou extrémní povětrnostní podmínky, toxická atmosféra, nedostatek vody a další.


ONE PIECE ODYSSEY – 13. 1. – PC, PS4, PS5, Xbox Series X/S

Vývojář / Vydavatel: ILCA / Bandai Namco

Nové RPG z nesmírně populární manga a anime série ONE PIECE, připomínající 25. výročí této série.

Slavný pirát Monkey D. Luffy, lépe známý jako Straw Hat Luffy, a jeho posádka Straw Hat Crew plují napříč Novým světem a hledají další ostrov a další dobrodružství, které je čeká. Během své plavby je ale zastihne bouře a ztroskotají. Ocitnou se vyplaveni na bujném tropickém ostrově obklopeném neustále zuřícími bouřemi…

Luffy, oddělený od své posádky, se vydává na velké, nové dobrodružství, aby našel své přátele a utekl z ostrova. Čekají na ně nebezpeční noví nepřátelé, děsivé síly přírody a další.

Hrajte za různé členy Straw Hat Crew v klasickém RPG zasazeném do světa oblíbeného anime ONE PIECE!