Herní Novinky: 28. listopadu – 4. prosince 2022

Přehledný seznam vybraných herních novinek, které vycházejí v týdnu 28. listopadu – 4. prosince 2022.

Pokud vás zajímají herní novinky z minulého týdne: 21. – 27. listopadu 2022.

World of Warcraft: Dragonflight – 28. 11. – PC

Vývojář / Vydavatel: Blizzard Entertainment / Blizzard Entertainment

Dračí ostrovy, které jsou plné elementární magie a životních energií Azerothu, se znovu probouzejí a je na vás, abyste prozkoumali jejich prvotní zázrak a objevili dávno zapomenutá tajemství.


The Knight Witch – 29. 11. – PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S

Vývojář / Vydavatel: Super Mega Team / Team17

The Knight Witch je dobrodružná metroidvania zasazena do krásně ručně kresleného světa. Sesílejte zničující kouzla založená na kartách a čiňte morální rozhodnutí, to vše ve vaší snaze zachránit svůj domov a zjistit, kdo stojí za invazí válečných golemů.


Soccer Story – 29. 11. –

Vývojář / Vydavatel: PanicBarn / No More Robots

Svět by také mohl skončit – Soccer Inc. uzavřel všechny místní stadiony, týmy a turnaje. Jaký svět může přežít bez krásné hry? Naštěstí si kouzelný fotbalový míč vybral tebe, našeho Spasitele fotbalu!


Deepening Fire – Early Access – 29. 11. – PC

Vývojář / Vydavatel: VeryBigDog / ETime Studio

Deepening Fire je akční hra, ve které budete vyzývat mocné nepřátele ve ztraceném království. Můžete si vybrat tu nejšikovnější zbraň, obléct si nejpřizpůsobivější brnění a pomocí svých dovedností zabít každého nepřítele.


In Nightmare – 29. 11. – PC

Vývojář / Vydavatel: Beijing Magic Fish Technology / Maximum Games

In Nightmare je narativní hororová adventura kombinující plíživou akci s různými hádankami. Sleduje mladého chlapce hledajícího poslední naději lásky, který se snaží o vlastní záchranu tím, že prochází svým strachem.

Před půl rokem hra vyšla na Playstation a nyní si jej můžete zahrat i na PC.


Warhammer 40,000: Darktide – 30. 11. – PC

Vývojář / Vydavatel: Fatshark / Fatshark

Získejte zpět město Tertium od hord krvežíznivých nepřátel v této intenzivní a brutální akční střílečce. Warhammer 40,000: Darktide je nový kooperativní zážitek od oceňovaného týmu stojícího za sérií Vermintide.

V hlubinách úlu hrozí, že se semena korupce promění v ohromující příliv temnoty. Záhadná a zlověstná nová síla se snaží ovládnout celé město. Je na vás a vašich spojencích v Inkvizici, abyste vymýtili nepřítele dříve, než město podlehne Chaosu.


Garfield Lasagna Party – 30. 11. – PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, Switch

Vývojář / Vydavatel: Balio Studio / Microids

32 miniher k objevování v prostředích jako je Garfieldův dům, pizzerie, Lizina veterinární klinika…

Naši přátelé Garfield, Odie, Arlene a Nermal přijali obrovskou výzvu: zúčastnit se gigantické lasagne párty!


Front Mission 1st: Remake – 30. 11. – Switch

Vývojář / Vydavatel: Forever Entertainment S. A. + Square Enix / Forever Entertainment S. A.

V roce 2090 se světové konflikty vedou pomocí obřích válečných strojů zvaných Wanzers. Huffman Island – místo, kde Oceánie Cooperative Union (O.C.U.) a Sjednocené kontinentální státy (U.C.S.) sdílejí pozemní hranici, je ohniskem konfliktů.

O.C.U. průzkumná četa vedená kapitánem Roydem Clivem je pověřena vyšetřováním U.C.S. muničního závodu. Jsou přepadeni U.C.S. Wanzers, což spustí serií událostí, které uvrhnou celý ostrov do války. Roydova snoubenka, poručík Karen Meure, se stane při plnění mise nezvěstnou.

Royd, propuštěný z armády, se vydává vyšetřit, co se stalo s Karen.


Fangs – Early Access – 30. 11. – PC

Vývojář / Vydavatel: Hidden Leaf Games / Hidden Leaf Games

Tesáky stály v centru kultury a konfliktu od jejich erupce před tisíci lety. Se schopností naplnit živé bytosti velkou silou se (okouzlené) elementární krystaly, které rozšířily po zemi, staly nejvyhledávanějším zdrojem na světě.

Nyní, po Velké pohromě, se magie Tesáků stává nestabilní a svět Fractured Realms balancuje na pokraji nového věku tajemných otřesů. Kdo utvoří svou legendu v této nové éře konfliktu a kdo bude zapomenut? O tom se teprve rozhodne.


DO NOT OPEN – 30. 11. – PC

Vývojář / Vydavatel: NOX NOCTIS / UNREALITY

DO NOT OPEN je děsivý zážitek únikovky z pohledu první osoby, založený na náhodnosti kombinace hádanek a klasické mechaniky přežití a hororu, která zvyšuje znovuhratelnost při objevování zápletky a příběhu: Každá hra bude obsahovat různé místnosti a variace hádanek, které se budou lišit.


Romancing SaGa -Minstrel Song- Remastered – 1. 12. – PC, PS4, PS5, Switch, iOS, Android

Vývojář / Vydavatel: Square Enix + Bullets / Square Enix

Bohové stvořili člověka a člověk stvořil příběhy. Prvotní stvořitel Marda zrodil zemi Mardias.

V minulých dobách touto zemí otřásla mocná bitva, kdy Elore, král bohů, bojoval se třemi zlomyslnými božstvy: Smrtí, Saruinem a Schirachem.

Po dlouhém a vleklém boji byli Smrt a Schirach zapečetěni a zbaveni moci, s posledním božstvem Saruinem také uvězněným prostřednictvím síly osudových kamenů a ušlechtilé oběti hrdiny Mirsy.

Nyní uplynulo 1000 let od této titánské bitvy. Osudové kameny leží roztroušeny po celém světě a bohové zla znovu ožívají. Osm hrdinů se vydává na vlastní cesty, jako by je vedla ruka osudu.

Jaké příběhy budou tito dobrodruzi utkávat přes rozlehlou tapisérii Mardias?


The Callisto Protocol – 2. 12. – PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S

Vývojář / Vydavatel: Striking Distance Studios / KRAFTON, Inc.

V této narativní hororové hře z pohledu třetí osoby, která se odehrává 300 let v budoucnosti, se hráč ujme role Jacoba Lee – oběti osudu uvržené do věznice Black Iron, věznice s maximální ostrahou na Jupiterově měsíci, Callisto.

Když se vězni začnou proměňovat v monstrózní stvoření, vězení je uvrženo do chaosu. Aby Jacob přežil, musí se probojovat do bezpečí, aby unikl vězení Black Iron a zároveň odhaloval temná a znepokojivá tajemství ukrytá pod povrchem Callisto. Pomocí jedinečné směsi střelby a boje na blízko bude Jacob muset upravit svou taktiku, aby mohl bojovat s rychle se vyvíjejícími tvory a zároveň hledat nové zbraně, vybavení a schopnosti, aby mohl překonat rostoucí hrozbu a uniknout hrůzám Jupiterova Mrtvého Měsíce.


Need for Speed Unbound – 2. 12. – PC, PS5, Xbox Series X/S

Vývojář / Vydavatel: Criterion Games / Electronic Arts

Svět je vaše plátno v Need for Speed™ Unbound. Dokažte, že máte na to, abyste vyhráli The Grand, největší výzvu pouličních závodů v Lakeshore.

Během 4 intenzivních týdnů závodění vydělejte dostatek peněz na to, abyste se mohli zúčastnit týdenních kvalifikací, porazit konkurenci a prosadit se na scéně pouličních závodů a přitom předjet a přechytračit policisty. Vybavte svou garáž precizně vyladěnými, zakázkovými vozidly a rozsviťte ulice svým jedinečným stylem, exkluzivními střihy a živým globálním soundtrackem pod vedením A$AP Rockyho a AWGE, který se objeví v každém koutě světa.


Marvel’s Midnight Suns – 2. 12. – PC, PS5, Xbox Series X/S

Vývojář / Vydavatel: Firaxis Games / 2K

Marvel’s Midnight Suns je ultimátní crossover událost kombinující bohatý příběh, vztahy mezi postavami a postup RPG s taktickou strategií a bojovými mechanismy nové revoluční karetní taktické hry. Odehrává se v temnější straně Marvel Universe. Vytvořte nerozbitná pouta s legendárními superhrdiny Marvel a nebezpečnými nadpřirozenými válečníky v boji proti dosud největší světové hrozbě… démonickým silám Lilith a staršího boha Chthona.


SubROV: Underwater Discoveries – Early Access – 2. 12. – PC

Vývojář / Vydavatel: sqr3lab / sqr3lab

Pilotujte dálkově ovládanou ponorku a prozkoumávejte oceány! Zmapujte neznámé oblasti, ochutnejte hydrotermální průduchy a studujte nové druhy – to vše při vzdorování temnotě a zdrcujícímu tlaku hlubin.


Art of the Rail – Early Access – 4. 12. – PC

Vývojář / Vydavatel: RocketWerkz / RocketWerkz

Duchovní remake klasických transport-tycoon her. Vybudujte ziskovou dopravní síť a rozšiřte svou světovou ekonomiku, ať už sami v singleplayeru nebo v multiplayeru, ať už kooperativně nebo kompetitivně.