Herní Novinky: 24. – 30. října 2022

Přehledný seznam vybraných herních novinek, které vycházejí v týdnu 24. – 30. října 2022.

Pokud vás zajímají herní novinky z minulého týdne 17. – 23. října 2022.

I See Red – 24. 10. – PC

Vývojář / Vydavatel: Whiteboard Games / Gameforge 4D GmbH

Jsi psanec cestující nekonečným a černým vesmírem a hledáš osobu, která tě vystavila nevýslovné bolesti. Ve skutečnosti jsi se tak soustředil na své hledání, že jsi nevěnoval pozornost čemukoli jinému, takže vaše okolí vypadá tlumeně. Na oplátku se vám však nyní vaše cíle zdají o to jasnější a neustále svítí ČERVENĚ.

Rogue-lite střílečka, ve které se probojujte celou galaxií. Najděte inovativní způsoby, jak dokončit svou pomstu!


Cosmoteer: Starship Architect & Commander – Early Access – 24. 10. – PC

Vývojář / Vydavatel: Walternate Realities / Walternate Realities

Navrhněte a simulujte hvězdnou loď svých snů! Velte mu v epických bitvách a spravujte svou posádku při prozkoumávání nebezpečné galaxie. Hrajte sami nebo s přáteli, otestujte svou loď v online PvP a nechte svou fantazii dosáhnout hvězd!


Party Maker – 24. 10. – PC

Vývojář / Vydavatel: Forestlight Games / Forestlight Games + PlayWay + HeartBeat Games

Party Maker je simulátor agentury, která pořádá akce na úžasných místech. Narozeniny, svatby, rozlučky se svobodou nebo halloweenská zábava v neobyčejném prostoru. Popusťte uzdu kreativitě, pořiďte si správné vybavení, připravte místo.


Mount & Blade 2: Bannerlord – 25. 10. – PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S

Vývojář / Vydavatel: TaleWorlds Entertainment / TaleWorlds Entertainment

Rozezní se rohy, shromáždí se havrani. Impérium je zmítáno občanskou válkou. Za jeho hranicemi vznikají nová království. Opašte si meč, oblečte si brnění, svolejte své následovníky a vyjeďte, abyste získali slávu na bitevních polích Calradie. Nastolte svou hegemonii a vytvořte nový svět z popela starého.

Mount & Blade II: Bannerlord je netrpělivě očekávané pokračování uznávaného středověkého bojového simulátoru a RPG Mount & Blade: Warband. Odehrává se o 200 let dříve a rozšiřuje detailní bojový systém a svět Calradie. Bombardujte horské pevnosti obléhacími stroji, zakládejte tajné zločinecké říše v zadních uličkách měst nebo se ve své honbě za mocí vrhněte do hustých chaotických bitev.


Victoria 3 – 25. 10. – PC

Vývojář / Vydavatel: Paradox Development Studio / Paradox Interactive

Paradox Development Studio vás zve k vybudování vaší ideální společnosti ve vřavě vzrušujícího a transformačního 19. století. Vyrovnejte konkurenční zájmy ve vaší společnosti a získejte své místo na slunci ve Victoria 3, jedné z nejočekávanějších her v historii Paradoxu.

Ultimátní sociální simulátor

  • Veďte desítky světových národů v letech 1836-1936. Agrární nebo průmyslový, tradiční nebo radikální, mírumilovný nebo expanzionistický… výběr je na vás.
  • Detailní skupiny obyvatel s vlastními ekonomickými potřebami a politickými přáními.
  • Reformujte svou vládu a ústavu, abyste využili nových sociálních inovací nebo zachovali stabilitu svého národa tím, že se pevně držíte tradice tváří v tvář revolucionářům.
  • Prozkoumejte nové transformační technologie nebo nápady ke zlepšení vaší národní situace.

Propracovaný ekonomický systém

  • Rozšiřte svůj průmysl, abyste využili výhod lukrativního zboží a zdaněním zisků zlepšili národní prosperitu.
  • Importujte levné suroviny, abyste pokryli své základní potřeby a zároveň našli nové trhy pro své hotové výrobky.
  • Zajistěte životně důležité zboží, které pohání vaši vyspělou ekonomiku a ovládá osud říší.
  • Vyvažte dostupnou pracovní sílu s potřebami nových typů pracovníků.

Hrajte na velkém pódiu

  • Použijte své diplomatické úskoky k utkaní spletité globální sítě paktů, vztahů, spojenectví a soupeření, abyste si zajistili diplomatickou pozici na světové scéně.
  • Použijte hrozby, vojenskou zdatnost a blafování, abyste přesvědčili nepřátele, aby v konfliktech ustoupili.
  • Zvyšte svou ekonomickou a vojenskou sílu na úkor soupeřů.
  • Získejte prestiž a respekt svých soupeřů při budování průmyslového giganta doma nebo impéria v zahraničí.

Yomawari: Lost in the Dark – 25. 10. – PC, Switch, PS4

Vývojář / Vydavatel: Nippon Ichi Software / NIS America

Mladá dívka se probudí v temném, neznámém lese, aniž by si vzpomněla, jak se tam dostala. Když hledá cestu ven, zkříží cestu s tajemnou osobou, která jí prozradí, že byla prokleta. Aby zlomila kletbu, musí v noci prozkoumat ulice svého města, aby našla své ztracené vzpomínky. Ve stínech však číhají zlovolní duchové a dívka se jim musí vyhnout tím, že uteče, schová se a zavře oči. Doufá, že přežije dostatečně dlouho, aby zlomila svou kletbu.


Life in Willowdale: Farm Adventures – 25. 10. – PC

Vývojář / Vydavatel: Mindscape + Frag Games / Mindscape

Vítejte ve Willowdale, kde vaše farmaření a dobrodružství začíná!

Kdysi prosperující město Willowdale je v troskách! Starostova obchodně založená dcera Penny se chopila příležitosti a předělala toto kdysi příjemné místo na moderní turistickou destinaci. Nemá moc ráda zvířata a myslí si, že chov dobytka je špinavý, zvláště když všechny tyto produkty můžete snadno dovézt z nedalekého města. Když jsou lidé a příroda tak mimo rovnováhu… některá zvířata se cítila opuštěná a už odešla. Je příliš pozdě zastavit změny, které uvedla do pohybu?

Váš strýc, starosta Moneybags vás volá o pomoc. Vraťte se na farmu své rodiny a pomozte obnovit harmonii mezi lidmi a přírodou! Je čas osvětlit cestu ztraceným lidem ve městě tím, že znovu zažehnete jejich vášeň a pomůžete jim ocenit krásu Willowdale!


Zag Heroez Miraculous: Rise of the Sphinx – 25. 10. – PC, Xbox One, Xbox Series X|S, PS4, PS5, Switch

Vývojář / Vydavatel: Magic Pockets / GameMill Entertainment

Paříž potřebuje hrdinu! Město světel má opět potíže, protože čelí nové hrozbě – nejhrozivější sentimonstrum, jaké kdy bylo vytvořeno, se chystá převzít kontrolu! Když se ujmete postav celosvětově proslulých superhrdinů Ladybug a Cat Noir, budete muset odhalit ďábelský plán arcipadoucha Hawk Mothema – a rozdrtit ho! Ponořte se do kouzelného světa Miraculous a zvyšte své superschopnosti, když se vydáte na své doposud nejvetší dobrodružství.


Robotry – 26. 10. – PC, Xbox One, Xbox Series X/S, Switch

Vývojář / Vydavatel: Lockpickle / Lockpickle

Fyzikální plošinovka bez tlačítka pro skok. Choďte, skákejte, šplhejte a parkour přímým ovládáním každé nohy zmateného dětského robota. Proměňte se v příběhovém módu z blýskavého batolete v kotrmelce a nebo sdílejte vícenohého robota se svými přáteli a přidejte si další chaos!


Gunfire Reborn – 27. 10. – Xbox One, Xbox Series X/S

Vývojář / Vydavatel: Duoyi Games / Duoyi Games

Gunfire Reborn je dobrodružná hra na úrovni s prvky FPS, roguelite a RPG. Hráči mohou ovládat jedinečné hrdiny – každého s jinými schopnostmi – při dobrodružstvích prostřednictvím procedurálně generovaných úrovní a sbírání náhodně shozených zbraní. Gunfire Reborn můžete hrát samostatně nebo kooperativně až se třemi dalšími hráči (co-op pro 4 hráče).


Signalis – 27. 10. – PC, PS4, Xbox One, Switch

Vývojář / Vydavatel: rose-engine / Humble Games + PLAYISM

Klasický survival hororový zážitek zasazený do dystopické budoucnosti, kde lidstvo odhalilo temné tajemství. Odhalte vesmírnou záhadu, unikněte děsivým stvořením a rozeberte mimozemské vládní zařízení. Jste Elster, která hledá své ztracené sny.


Dave the Diver – Early Access – 27. 10. – PC

Vývojář / Vydavatel: MINTROCKET / MINTROCKET

Okouzlující moře plné nejrůznějších obřích tvorů a druhů ryb. Nejste zvědaví na mořské tvory, o kterých nikdy nevíte, kdy a kde se objeví? Sbírejte čerstvé suroviny a vyhněte se hrozbě hrozivých tvorů. Moře plné záhad a hádanek.


Paper Cut Mansion – 27. 10. – PC, Xbox One, Xbox Series X/S

Vývojář / Vydavatel: Space Lizard Studio / Thunderful Publishing

V tomto papírovém roguelitu prozkoumejte tajemné sídlo – patro po patře. Vyřešte hádanky, bojujte s nepřáteli a dokončete úkoly. Odemykejte nové schopnosti, které vám pomohou při každém běhu při řešení záhady v Paper Cut Mansion.


Saturnalia – 27. 10. – PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, Switch

Vývojář / Vydavatel: Santa Ragione / Santa Ragione

Roguelitová hororová adventura s mnoha postavami.

Hra inspirovaná a silně ovlivněná folklórem Sardinie v Itálii (region bohatý na jedinečné tradice a kulturu), kde hrajete za čtyři postavy a zažíváte hluboce propojený příběh, který navazuje na strašidelné tradice starobylé vesnice.

Vesnice samotná je propracované bludiště, kde žádné dvě iterace nejsou přesně stejné – budete muset prozkoumávat a řešit záhady hry z velké části bez průvodce.


Star Ocean The Divine Force – 27. 10. – PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S

Vývojář / Vydavatel: Square Enix + tri-Ace / Square Enix

Na rutinní transportní misi je vesmírná loď Raymonda Lawrence napadena Pangalaktickou federací a on nouzově přistane na zaostalé planetě. Setkává se s princeznou Laeticií, která bojuje za ochranu své vlasti před invazní říší. Společně se vydají vstříc dobrodružství, které otřese základy celého vesmíru.


Warhammer 40,000: Inquisitor – Martyr – 27. 10. – PS5, Xbox Series X/S

Vývojář / Vydavatel: NeocoreGames / NeocoreGames

Příběhová Kampaň pro jednoho hráče

Daleko od vůdčího světla Boha-Císaře. Rozerván odpornými bouřemi, které zkreslují realitu, sektor Caligari pomalu hnije zevnitř, poskvrněný bohy Chaosu. Vyčistěte nečisté pomocí nejmocnějších agentů Impéria!

Warhammer 40,000: Inquisitor – Martyr je ponuré akční RPG zasazené do násilného 41. tisíciletí, kdy v galaxii probíhá neustálá válka. Staňte se mocným inkvizitorem a plňte císařovu vůli. Vyberte si jednu z několika tříd a zúčastněte se brutálních bojových střetnutí.

Hra vyšla již v roce 2018, nyní přichází port pro nové konzole.


Sackboy: A Big Adventure – 27. 10. – PC

Vývojář / Vydavatel: Sumo Digital / PlayStation PC LLC

Vydejte se sólo v epickém závodě s časem napěchovaným nebezpečím a nebezpečím – nebo vytvořte týmy dvou až čtyř dobrodruhů pro nabitou párty a při společné práci na překonání hanebných úkolů. Dokážete zachránit Craftworld před podlým Vexem a jeho děsivým zařízením Topsy Turver… a stát se Knitted Knightem legendou?


The Pinball Wizard – 27. 10. – PC, Switch

Vývojář / Vydavatel: Frosty Pop / Frosty Pop

V tomto pinball dungeon-crawleru je vaším cílem uhánět, vrhat se a převracet se až na vrchol věžového hradu. Zvyšte své dovednosti, ukořistěte poklady a bojujte s příšerami v této útulné hře pro jednoho hráče. Prozkoumejte a objevte klíč ke každé místnosti, obnovte sílu Oka a přiveďte mír do zemí.


Arkanoid Eternal Battle – 27. 10. – PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, Switch

Vývojář / Vydavatel: Pastagames / Microids

Objevte ikonickou hru s rozbíjení bloků v plně modernizované verzi!


Bayonetta 3 – 28. 10. – Switch

Vývojář / Vydavatel: PlatinumGames / Nintendo

Bayonetta se prodírá několika lokacemi ve zcela nové vrcholné akční hře. Titulární čarodějnice Umbra, která se pyšní novým zlým souborem a jaksi známými copánky, musí čelit tajemnému zlu pomocí svých typických zbraní a schopnosti zpomalovat čas. Tentokrát se v hledáčku Bayonetty ocitnou invazní umělé biologické zbraně zvané Homunculi.


Call of Duty: Modern Warfare 2 – 28. 10. – PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S

Vývojář / Vydavatel: Infinity Ward + Raven Software + Beenox + Treyarch + High Moon Studios + Sledgehammer Games + Activision Shanghai + Demonware + Toys for Bob / Activision

Call of Duty®: Modern Warfare® II uvrhne hráče do bezprecedentního globálního konfliktu, který se vyznačuje návratem ikonických operátorů Task Force 141. Od malých infiltračních taktických operací až po vysoce utajované mise.


Charon’s Staircase – 28. 10. – PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, Switch

Vývojář / Vydavatel: Indigo Studios – Interactive Stories / SOEDESCO

V 70. letech 20. století vládl železnou rukou totalitní režim známý jako Ministerstvo. Během své vlády se dopustili mnoha nelidských a zlověstných činů, ale tyto dny jsou pryč, protože nyní aspirují na vstup do Evropské unie.

Hrajete za agenta s kódovým označením: „Desmond“, vyslaného ministerstvem, který má za úkol získat a zničit utajované dokumenty z panství Oack Grove, které odhalují děsivé aktivity, které se staly v minulosti. Vaše cesta vás však zavede k nepříjemnému a děsivému objevu – projektu Alpha.


Clash II – 28. 10. – PC

Vývojář / Vydavatel: Prime Bit Games SA / Prime Bit Games SA

Clash II je tahová strategická hra ve světě ponořeném prastarou magií. Ponořte se do její historie a prozkoumejte zapomenutou zemi plnou kouzelných tvorů. Shromážděte a vycvičte armádu, rozšiřte svou pevnost, upgradujte své hrdiny! Veďte jednu stranu konfliktu a rozhodujte o osudu kontinentu!