Herní Novinky: 25. Duben – 1. Května 2022

Přehledný seznam vybraných herních novinek, které vycházejí v týdnu 25. dubna až 1. května 2022.

Pokud vás zajímají herní novinky z minulého týdne: Herní Novinky: 18. – 24. Duben 2022.

Peglin Early Access25. 4. – PC

Vývojář / Vydavatel: Red Nexus Games Inc. / Red Nexus Games Inc. + IndieArk

Bojujte s nepřáteli sbíráním speciálních koulí a praskáním kolíků, které způsobují poškození. Získejte speciální relikvie, které radikálně změní hru a zajistí, že žádné dva běhy nebudou stejné. Miřte pečlivě, abyste přežili v tomto jedinečném tahovém RPG!


Metal Mind25. 4. – PC

Vývojář / Vydavatel: Whirllaxy Studio / Whirllaxy Studio

Spojení herních prvků Mecha a Roguelite. Hra kombinuje tíhu, brnění, žár a síla, aby vám vytvořila jedinečnou válečnou zbraň, která podpoří vaše vražedné řádění!💀💀💀


The Serpent Rogue26. 4. – PC, PS5, Xbox Series X|S, Switch

Vývojář / Vydavatel: Sengi Games / Team17

The Serpent Rogue je botanická akční dobrodružná hra zasazená do středověkého fantasy světa. Ovládněte umění alchymie, prozkoumávejte zapomenuté země, ochočte divoká zvířata a chraňte říši před hrozící katastrofou.


Dune: Spice Warsearly access26. 4. – PC

Vývojář / Vydavatel: Shiro Games / Shiro Games + Funcom

Strategická hra v reálném čase se 4X prvky od vývojářů kritiky uznávaného Northgardu. Odehrává se v průlomovém vesmíru Duny Franka Herberta a musíte vést svou frakci a bojovat o kontrolu a nadvládu nad drsnou pouštní planetou Arrakis.


King Arthur: Knight’s Tale – official launch 26. 4. – PC

Vývojář / Vydavatel: NeocoreGames / NeocoreGames

Jedinečný hybrid mezi tahovými taktickými hrami a tradičními RPG zaměřenými na postavy. Příběh rytíře je moderním převyprávěním klasického artušovského mytologického příběhu filtrovaného přes temné fantasy.


Zombie Army 4: Dead War26. 4. – Switch

Vývojář / Vydavatel: Rebellion Developments / Rebellion Developments

Hitlerovy hordy jsou zpět v této mrazivé střílečce od tvůrců hry Sniper Elite 4! V Evropě 40. let 20. století čekají ohavní okultní nepřátelé, epické zbraně a nová kampaň pro 1–4 hráče, kde budete bojovat za záchranu lidstva před nemrtvým Armagedonem!

Hra již vyšla na řadu platforem včetně PC (rok 2021). Nyní si ji můžete užít na Nintendo konzoli – Switch.


Police Shootout: Prologue – 26. 4. – PC

Vývojář / Vydavatel: Incubator Games / Incubator Games + PlayWay

Oblečte si uniformu a připravte se reagovat na nejpřekvapivější výzvy ve vaší kariéře policisty. Řešte případy a získejte zkušenosti, ale také zjistěte, proč se dobrý mladý policista vzdal kariéry ve velkém městě a přestěhoval se do městečka San Adrino.


Holomento – Early Access27. 4. – PC

Vývojář / Vydavatel: Sean Weech / Deck13

Holomento je nezávislá akční RPG s permadeath mechanikou, která se zaměřuje na nebezpečnou cestu tajemným Eventide Hollow.


Unsouled27. 4. – PC, Xbox One, Switch

Vývojář / Vydavatel: Megusta Game / Neowiz Games

Unsouled je 2D akční RPG hra. Odpočiňte si od opakujících se útoků a vyhněte se akci tím, že se postavíte do boje ve světě Unsouled.

Provádějte různá komba dovedností a protiútoky, abyste dosáhli maximálního poškození. Hráči mohou být v pokušení snížit nastavení obtížnosti, ale zvládnutí skutečného boje vyžaduje cvik.


Prehistoric Kingdom – Early Access – 27. 4. – PC

Vývojář / Vydavatel: Blue Meridian / Crytivo

Převezměte kontrolu nad neomezenou mocí v Prehistorickém království a budujte dokonalou zoo pro vyhynulá zvířata.


The Stanley Parable: Ultra Deluxe27. 4. – PC

Vývojář / Vydavatel: Crows Crows Crows / Crows Crows Crows

The Stanley Parable: Ultra Deluxe je rozšířená re-imaginace The Stanley Parable z roku 2013. Budete hrát jako Stanley a zároveň nebudete hrát jako Stanley. Učiníte volbu a stanete se bezmocnými. Nejste tu, abyste vyhráli. The Stanley Parable je hra, která hraje vás.


Otherworld Legends 战魂铭人27. 4. – PC

Vývojář / Vydavatel: ChillyRoom / ChillyRoom

Roguelike mlátička. Ovládněte hrdiny dle svého výběru, vytvářejte jedinečně overpowered buildy a promlaťte se přes nesčetné množství sklepení.


神都不良探 Underdog Detective – 27. 4. – PC

Vývojář / Vydavatel: Tianjin Yunyun Technology Co., Ltd. / Tianjin Yunyun Technology Co., Ltd.

Underdog Detective je hraný, interaktivní příběh odehrávající ve starověké Číně za vlády císařovny Wu Zetian. Budete hrát za obyvatele slumu v císařském hlavním městě Luoyang a pustíte se do napínavého a přitom komediálního dobrodružství! Pasti a spiknutí, kamarádství a váš neznámý původ…


Ultra Age27. 4. – PC

Vývojář / Vydavatel: Visual Dart + Next Stage / Next Stage + Intragames + DANGEN Entertainment

Prosekejte si cestu futuristicky zaplavenou Zemí s nelítostnými mutanty a mocnými roboty. Age, mladý voják, je vyslaný na misi, aby zabránil zničení lidstva.

Hra vyšla minulý rok na podzim (2021) na konzole a nyní je tu i na PC.


Klotzen! Panzer Battles27. 4. – PC

Vývojář / Vydavatel: Maxim Games / Maxim Games

Tahová strategie 2. světové války s masivní rozvětvenou kampaní, náročnou obtížností a agresivní AI. Změňte historii odložením Barbarossy o jeden rok, abyste se vypořádali s Velkou Británií, bojovali v Normandii a mimo ni v roce 1943, odrazili britskou invazi do Španělska, invazi do USA a další.


Kapital: Sparks of Revolution 28. 4. – PC

Vývojář / Vydavatel: Lapovich Team / 1C Publishing EU

Ekonomická simulační hra (Sandbox) o třídním boji. Evropská země je v hluboké politické krizi. Jste primátorem hlavního města. Sociální nepokoje jsou nevyhnutelné. Jakou cenu jste ochotni zaplatit, abyste zachránili svou zemi před anarchií?


Trigon: Space Story28. 4. – PC

Vývojář / Vydavatel: Sernur Tech Limited / Gameforge + Pleasant Rain Limited

Převezmete velení vlastní vesmírné lodi. Provádějte taktické bitvy, braňte své plavidlo proti vesmírným pirátům a unikněte z nepřátelského území. Na svých cestách budete čelit řadě složitých rozhodnutí ve snaze odhalit tajemství galaxie.


Rogue Legacy 228. 4. – PC, Xbox One, Xbox Series X|S

Vývojář / Vydavatel: Cellar Door Games / es

Rogue Legacy 2 je to, co byste získali, kdybyste spojili Rogue Legacy a pokračování dohromady. Pokaždé, když zemřete, budou vaše děti následovat vás a každé dítě je jedinečné. Vaše dcera by mohla být barvoslepá lučištnice a váš syn by mohl být pacifistický kuchař. Ať tak či onak, jeden z nich je odveden.

Hra byla skoro dva roky v předběžném přístupu, nyní již je oznámena verze 1.0.


Flatworld – Early Access 28. 4. – PC

Vývojář / Vydavatel: Guinxu / Guinxu

Prozkoumejte svět plný kouzel, hádanek a nepřátel, ve kterém je hlavní hrdina tím nejslabším ze hry.


Haiku, the Robot28. 4. – PC

Vývojář / Vydavatel: Mister Morris Games / Mister Morris Games

Ponořte se do hlubin mechanického světa v této roztomilé dobrodružně-průzkumné hře. Prozkoumejte a bojujte v zemi plné zkorumpovaných robotů a strojů. To vše při hledání odpovědí na záhady kolem vás.


GUILT: The Deathless – Early Access28. 4. – PC

Vývojář / Vydavatel: Outer Brain Studios / Outer Brain Studios

Prosekejte si cestu temnými, neustále se měnícími zeměmi v této nové směsi roguelike a sdíleného dobrodružství. Vytvořte si svého dobrodruha a vydejte se na nebezpečnou cestu, kde volby všech hráčů mění zkroucenou krajinu. Budete prosit o odpuštění?


THE HOUSE OF THE DEAD: Remake28. 4. – PC

Vývojář / Vydavatel: MegaPixel Studio / Forever Entertainment S. A.

THE HOUSE OF THE DEAD: Remake je předělaná verze hry představená v roce 1997 na arkádové platformě. Klasická arkádová železniční střílečka dostává zcela nové prostředí a herní změny, aby vyhovovaly moderním herním standardům.

Hra navíc vyšla 7. dubna na SWITCH.


Facteroids – Early Access28. 4. – PC

Vývojář / Vydavatel: Jan Zizka / Jan Zizka

Facteroids je česká 3D hra, kde stavíte továrnu na asteroidech ve vesmíru. Vyhledávejte, těžte a spravujte své výrobní linky v různých scénářích a procedurálně generovaných světech v celé sluneční soustavě.


Eternal Edge+ Prologue28. 4. – PC

Vývojář / Vydavatel: Ignatios Prouctions LLC + Righteous Weasel Games / GrabTheGames + Sedoc LLC

Eternal Edge + je neformální akční dobrodružné RPG. Cross, odvěký válečník, který se snaží probudit svou ztracenou manželku z věčného spánku. Pouze společně mohou porazit Krále kostlivců.


Nintendo Switch Sports29. 4. – Switch

Vývojář / Vydavatel: Nintendo / Nintendo

Nintendo Switch Sports se skládá ze tří sportů z předchozích dílů (tenis, bowling a šerm) a tří nových sportů (fotbal, volejbal a badminton).


Ravenous Devils29. 4. – PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S, Switch

Vývojář / Vydavatel: Bad Vices Games / Bad Vices Games

Hororový simulátor vaření, kde tajnou přísadou je zločin. Vylepšete své obchody, nakupujte nové nástroje, rozšiřte nabídku a především udělejte radost svým zákazníkům.


Sea of Craft – Early Access29. 4. – PC

Vývojář / Vydavatel: Wizard Games / Wizard Games

Ahoy! Kapitáne! „Sea Of Craft“ je sandboxová hra na budování oceánu s realistickou fyzikální simulací. Ve hře „Sea of Craft“ si můžete postavit svou exkluzivní loď ze stovek materiálů a prozkoumat zajímavá místa na planetě Beella.


Retail Royale29. 4. – PC

Vývojář / Vydavatel: DarxDev / DarxDev

Chaotický Battle Royale uvnitř obchodu s nábytkem, kde vše je zbraní.


Sacred Valley30. 4. – PC

Vývojář / Vydavatel: Morning Shift Studios / Morning Shift Studios

Vydejte se na misi, abyste našli Posvátné údolí, které je městskou legendou tak dlouho, jak si pamatujete. Cestujte světem, seznamujte se s novými lidmi a plňte malé questy pro lidi, které potkáte. Sacred Valley je většinou relaxační simulátor chůze.